lukopr Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam, oddałem mój cylinder w DRZ 400E do zwymiarowania, nominał ma 90.00, mój ma owalizacje 0.03, jaki tłok mam kupić? Czy selekcja C czyli 89.96 będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Jak na moj gust to 0.04 to ciutka malo i moze przylapac, znasz wymiary selekcji A i B :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Witam, oddałem mój cylinder w DRZ 400E do zwymiarowania, nominał ma 90.00, mój ma owalizacje 0.03, jaki tłok mam kupić? Czy selekcja C czyli 89.96 będzie dobra? Co u Ciebie ma owalizację 0.03mm tłok czy cylinder? Bo jeżeli cylinder to już jest złomowy. serwisówka przewiduje max. zużycie cylindra 0.015mm Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Przeciez napisal ze cylinder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Przeciez napisal ze cylinder. czyli złomowanie lub tulejowanie w ostateczności Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukopr Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Jak na moj gust to 0.04 to ciutka malo i moze przylapac, znasz wymiary selekcji A i B :icon_question: Selekcja A to 89,94 B 89,95 C 89,96 D 89,97 to 0,04 było by w sumie tylko na samej górze cylindra w miejscu gdzie nie pracują pierścienie.. poniżej luż wynosiił by od 0,07 do 0,05 serwisówka przewiduje max. zużycie cylindra 0.015mm sory że przyjmuje to z niedowierzaniem ale zastanawiam się po co producent tłoków przewiduje selekcje skoro jest to bez celowe? mogł by mi któs to wytłumaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 To w takim wypadku zakladalbym C i smigal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Selekcja A to 89,94 B 89,95 C 89,96 D 89,97 to 0,04 było by w sumie tylko na samej górze cylindra w miejscu gdzie nie pracują pierścienie.. poniżej luż wynosiił by od 0,07 do 0,05 sory że przyjmuje to z niedowierzaniem ale zastanawiam się po co producent tłoków przewiduje selekcje skoro jest to bez celowe? mogł by mi któs to wytłumaczyć? Nikt nie każe Ci wierzyć ale takie są realia ponieważ w procesie produkcji cylindrów niemożliwe jest wykonanie każdego na idealnie ten sam wymiar. Na cylindrze masz oznaczenie grupy selekcyjnej do której dobierasz selekcję tłoka. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Musze szczerze przyznac ze nie rozumiem z tego ani slowa. Owalizacja cylindra jest 0.03, ale potem piszesz ze tlok mialby luz na gorze 0.04, a nizej 0.07 ? Czy caly cylinder ma taka owalizacje, czy wystepuje ona tylko w srodku cylindra ? ( na polowie wysokosci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Ja to zrozumialem jako maxymalna odchylke owalizacji :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 A ja rozumiem ze cylinder z owalizacja większa niż setka nadaje się na złom... przecie 2-3 setki to już widoczne gołym okiem jajo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Wueska gratuluje Ci sokolego wzrosku, jezeli widzisz i rozpoznajesz 0.03 mm :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukopr Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Musze szczerze przyznac ze nie rozumiem z tego ani slowa. Owalizacja cylindra jest 0.03, ale potem piszesz ze tlok mialby luz na gorze 0.04, a nizej 0.07 ? Czy caly cylinder ma taka owalizacje, czy wystepuje ona tylko w srodku cylindra ? ( na polowie wysokosci) żużycie 0,03 występuje tylko w jednym miejscu cylindra.. niestety nie wiem dokładnie gdzie, ogólnie cylinder wygląda bardzo ładnie nie ma żadnych rys, przebarwień czy przetarć więc nie wydaje mi sie żeby nadawał się na złom :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Zakladaj i jezdzij, bo paruset kilomerach jak go juz dotrzesz zrob pomiar cisnienia, wowczas wszystko bedzie jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi