Skocz do zawartości

młodzi mają problem - nowe prawko, nowe przepisy kat. a

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam taka zagadke : co w przypadku zatrzymania mojego prawa jazdy kat A ktore zrobilem rok temu, w tym roku majac 21 lat? Na jaka kategorie musialbym zdawac w przypadku ponownego egzaminu w przypadku zatrzymania na okres >12 miesiecy, i wprowadzeniu nowych zasad hm? ;-)

Pozdrawiam!

^^^^^^^

Lex prospicit, non respicit.

Pozdr.

• 4 tygodnie później...

Hej, mam pytanie do was.

Mam obecnie 17 lat. W lutym w przyszłym roku będę mógł zacząć robić kurs na prawko.

Wyczytałem stronę wcześniej że podział na kategorie wchodzi w 2013 roku. A co na razie z kat.A?? Będę mógł robić na nie prawko?? Pisaliście że ma niby wejść, że od 24 roku życia.

Pozdrawiam.

W zasadzie to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Zmiany apropos kat. a wchodzą w życie zgodnie z tym co wyżej. W związku z tym, jeśli tylko uzyskasz uprawnienie na kat. A przed wprowadzeniem nowelizacji tych przepisów to nikt Ci tego nie zabierze... :)

A zmiany dotyczące kat. A nie wchodzą przypadkiem w lutym 2012?

"Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts

Panie Instruktorze... jakżeż tak wypada...

:icon_twisted:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

1 stycznia 2013

Naciskam starter... Jeszcze kominiarka, rękawice, kask. Ruszam, opada zmęczenie i złość.

Zostawiam za sobą świat pełen zawiści, krzywd, raniących niedomówień...

Bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla...

naszczescie ja w tym roku zdam odrazu na kategorie A :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

Edytowane przez jacek660

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Panie Instruktorze... jakżeż tak wypada...

:icon_twisted:

jsz

Ale wtopa :banghead:

Choć nie ja jeden się pomyliłem.

"Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts

• 3 tygodnie później...

Ale gdzieś czytałem że od 2012 wchodzą jakieś trudniejsze testy :angry: To prawda?

Czy trudniejsze, raczej nie. Tematyka pytań będzie bardzo podobna do tych obecnych, lecz dużo bardziej rozszerzona i uszczegółowiona. Zamiast 560 ogólnodostępnych pytań będzie prawie 4000, z czego dostępnych będzie trochę ponad 100 jeśli dobrze pamiętam. Ta 100 ma być tylko po to, żeby kursanci wiedzieli mniej więcej czego mogą się spodziewać na egzaminie.

• 1 miesiąc temu...

Mam pytanie. Podobno mają wejść w najbliższym czasie w życie jakieś nowe przepisy, i będzie można zdawać prawo jazdy kat. A od 21 lat. Jeśli ktoś wie coś więcej na ten temat, czy mógłby się wypowiedzieć ? Chciałbym jeszcze 3 miechy przed 18 zrobić kat. A, a nie jestem pewien czy wyrobie się przed wejściem przepisów(jeżeli wgle wejdą).

Heaven

And nothin else matters.

sygnavr.jpg

Ech Panowie. A z wyszukiwarki forumowej tak ciężko się korzysta?

• 2 tygodnie później...

Ja już mam ku**a nie wiem jak z tymi nowymi przepisami i kategoriami.

Teraz na interii wyczytałem, że zmiany wchodzą:

"Zmiany w ustawie Prawo o Ruchu Drogowym (bez projektowanej dopiero ustawy o CEPiK) wejdą w życie 11 lutego przyszłego roku."

link:

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/luksusowy-maluch-mini-nie-bylo-pierwsze,1640659,41

Może ktoś mi powiedzieć z cała pewnością czy będzie to Styczeń 2013 czy ten Luty 2012?

Robią z ludzi baranów...

PS. A po buszowaniu w internecie znalazłem coś takiego:

http://www.prawojazdy.com.pl/aktualnosci/single/id/930

Tutaj jednak mówią o 19 stycznia 2013r.

Edytowane przez Bany93