piatro Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 A ja mam taka zagadke : co w przypadku zatrzymania mojego prawa jazdy kat A ktore zrobilem rok temu, w tym roku majac 21 lat? Na jaka kategorie musialbym zdawac w przypadku ponownego egzaminu w przypadku zatrzymania na okres >12 miesiecy, i wprowadzeniu nowych zasad hm? ;-) Pozdrawiam! ^^^^^^^ Lex prospicit, non respicit. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopeq Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Hej, mam pytanie do was. Mam obecnie 17 lat. W lutym w przyszłym roku będę mógł zacząć robić kurs na prawko. Wyczytałem stronę wcześniej że podział na kategorie wchodzi w 2013 roku. A co na razie z kat.A?? Będę mógł robić na nie prawko?? Pisaliście że ma niby wejść, że od 24 roku życia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatro Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 W zasadzie to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Zmiany apropos kat. a wchodzą w życie zgodnie z tym co wyżej. W związku z tym, jeśli tylko uzyskasz uprawnienie na kat. A przed wprowadzeniem nowelizacji tych przepisów to nikt Ci tego nie zabierze... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 A zmiany dotyczące kat. A nie wchodzą przypadkiem w lutym 2012? Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 A zmiany dotyczące kat. A nie wchodzą przypadkiem w lutym 2012? Panie Instruktorze... jakżeż tak wypada... :icon_twisted: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krempy Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 1 stycznia 2013 Cytuj Naciskam starter... Jeszcze kominiarka, rękawice, kask. Ruszam, opada zmęczenie i złość.Zostawiam za sobą świat pełen zawiści, krzywd, raniących niedomówień...Bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek660 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) naszczescie ja w tym roku zdam odrazu na kategorie A :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez jacek660 Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 A zmiany dotyczące kat. A nie wchodzą przypadkiem w lutym 2012? Panie Instruktorze... jakżeż tak wypada... :icon_twisted: jszAle wtopa :banghead: Choć nie ja jeden się pomyliłem. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosmyK Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Ale gdzieś czytałem że od 2012 wchodzą jakieś trudniejsze testy :angry: To prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Ale gdzieś czytałem że od 2012 wchodzą jakieś trudniejsze testy :angry: To prawda? Czy trudniejsze, raczej nie. Tematyka pytań będzie bardzo podobna do tych obecnych, lecz dużo bardziej rozszerzona i uszczegółowiona. Zamiast 560 ogólnodostępnych pytań będzie prawie 4000, z czego dostępnych będzie trochę ponad 100 jeśli dobrze pamiętam. Ta 100 ma być tylko po to, żeby kursanci wiedzieli mniej więcej czego mogą się spodziewać na egzaminie. Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heaven Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Mam pytanie. Podobno mają wejść w najbliższym czasie w życie jakieś nowe przepisy, i będzie można zdawać prawo jazdy kat. A od 21 lat. Jeśli ktoś wie coś więcej na ten temat, czy mógłby się wypowiedzieć ? Chciałbym jeszcze 3 miechy przed 18 zrobić kat. A, a nie jestem pewien czy wyrobie się przed wejściem przepisów(jeżeli wgle wejdą). Cytuj HeavenAnd nothin else matters. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajawax Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Witam!tez chciałbym się dowiedzieć czy już weszła ta nowa kategoria a2,i jak to teraz wygląda czy później na A będzie tylko egzamin czy następny kurs++egz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Ech Panowie. A z wyszukiwarki forumowej tak ciężko się korzysta? Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany93 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 (edytowane) Ja już mam ku**a nie wiem jak z tymi nowymi przepisami i kategoriami. Teraz na interii wyczytałem, że zmiany wchodzą: "Zmiany w ustawie Prawo o Ruchu Drogowym (bez projektowanej dopiero ustawy o CEPiK) wejdą w życie 11 lutego przyszłego roku." link: http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/luksusowy-maluch-mini-nie-bylo-pierwsze,1640659,41 Może ktoś mi powiedzieć z cała pewnością czy będzie to Styczeń 2013 czy ten Luty 2012?Robią z ludzi baranów... PS. A po buszowaniu w internecie znalazłem coś takiego:http://www.prawojazdy.com.pl/aktualnosci/single/id/930 Tutaj jednak mówią o 19 stycznia 2013r. Edytowane 7 Czerwca 2011 przez Bany93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Przeczytaj sobie kilka ostatnich stron tematu i się dowiesz. Poruszaliśmy ten temat i to z odnośnikami do Dziennika Ustaw. Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi