KaBaN Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Witam..Co wybrać 250 czy 251 to spór przypominający dylemat mz 250 czy jawa 350 każda ma swoje wady i zalety..i to zależy które cechy moto są dla kogoś ważniejsze....Na pierwszy rzut oka to wygląd 251 jest bardziej nowoczesna, ale to rzecz gustu :mrgreen: mi obie sie zajebiście podobają....250 bardziej wygodna ...(ostatnie przejechałem swoja 251 dystans ponad 150 km i tylko jeden postój bo mnie strasznie ramiona bolały, a piździło przeokropnie)..251 też jest na swój sposób wygodna :) a co do reszty to przyśpieszenia są też zblizone..chociaż 251 jest mniejsza i może wydawać sie ze ma lepszego byta:) predkosc max też podobna..251 ma standardowo montowany elktroniczny zapołon..dobra rzecz pod warunkiem że sie nie zacznie pie**olić.chociaz jak dobrze poszukasz tyo znajdziesz 250 z elktronikiem:) mz 250 ma tylne koło 18 cali a 251 16 ,w pewnym stopniu wpływa to na komfort jazdy większe koło mniejsze odczucie nierówności..Ja osobiscie polecałbym zastanowić sie czy to bedzie motorek do turystyki czy tylko do śmiganai na krótkich dystansach..jak do turystyki to 250 a w przeciwnym razie 251...Jeśli już podjołeś decyzje to spoko ...pozostaje tylko znaleźc odpowiedni egzemplarz..no i w niewygurownej cenie...życze ci dużo szczęscia ...wiem coś o tym czasem przejedzisz w h*j km a tam złom :) a właściciel prze tel zachwala ja ze wszystkich stron:) Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Hehe - spokojnie ;-)To nie dla mnie - znajomy po ponad 10 latach abstynencji od moto (wczesnije ok 15 lat na szlaku) zastanawia sie nad powrotem w szeregi motocyklistow - za jego czasow sie jezdzilo na mz TSkach wiec nie wie praktycznie nic o etz dlatego prosil mnie o info o roznicach tych 2 modeli :mrgreen: On sie jeszcze wacha (zona ;-) ) ale jak sie zdecyduje to ja na 90 % tez biore etz (w moim przypadku 250) i bedziemy sobie turystyke na moto robic :)Ale to wszystko jeszcze pod wielkim znakiem zapytania jest. Sprawa sie rozstrzygnie na jesieni tego roku :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Temat już był kilka razy:http://www.forum.motocyklistow.pl/viewtopi...pic.php?t=10131http://www.forum.motocyklistow.pl/viewtopi...ic.php?p=158964 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Temat już był kilka razy: http://www.forum.motocyklistow.pl/viewtopi...pic.php?t=10131 http://www.forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?p=158964Dzieki :-)Bedzi elekturkaWstyd sie przyznac ale nawet nie szukalem :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaryPL Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 hey.profaner ty to chyba nie powinienes miec watpliwosci,przecie moja ecie widzales i ona ma tarcze i obrotomierz-a 83 rok...ale do rzeczy ecia 250 jest ladniejsza(przynajmniej dla mnie) w eci 251 silnik jest ten sam ale ma elektroniczny zaplon i inny nowszy gaznik co poprawia osiagi silniczka..ale mozliwe ze nie wszystkim to wiadomo ale w 89 roku wychodzily ecie 250 z elektronicznym zaplonem -moj znajomy mial taka-mowil ze bosko sie odpychala (jakies 5 lat temu) dokonujac wybory miedzy 251 a 250 z el.zaplonem napewno wybralbym 250 micek?! co ci nie pasi w kantach?,przynajmniej 250 nie wyglada jak spuchnieta 150...bez oibrazy oczywiscie... pozdro profaner szykuj sie na 17 do poznania....bedymy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2004 witamMam etke 251e z 90r, jeżeli chodzi o mnie to 251 jest ladniejsza, chce zaznaczyc ze nie kazda 251 ma elektroniczny zaplon, ja uzywam swojej etki do turystyki i jestem bardzo zadowolony, 251 jest krutsza od 250 ale ja nie nazekam mimo ze mam 187 cm wzrostu, i na pewno nie wyglada ja spuchnieta 150 :-) 250 jest lepsza jezeli ktos chce podrozowac w dwie osoby. to ktora sie bardziej podoba to juz kwestia gustu, uwazam ze kazda mz jest piekna !!! Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Jak dla mnie 250 jest the beściak. Po prostu jest z wyglądu bardziej masywniejsza, rozbudowana, a 251 ma bak jakby sie zderzyła z jakimś katamatanem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2004 heh Kazdy chwali i poleca swoje!!! A wybur zostawiamy tylko i wyłacznie TObie Pozdro Veteranos :) Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi