p A q Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 A ja taką śrubę magnetyczną sobie kupiłem w Larssonie i też jestem fajny. Ale ja jestem fajniejszy bo mialem taki bajer w serii i nie musialem dokupywac :icon_razz: A z tymi filtrami powietrza K&N to serjo ze syfki przepuszczaja czy cos? Jak by ktos mial jakis material po filtrach powietrza/oleju to czekam na linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 A ja taką śrubę magnetyczną sobie kupiłem w Larssonie i też jestem fajny. Nawet MZtki miały taką śrubę w serii, a Chąda nie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 w moim motocyklu tez zastosowali taki bajer i faktycznie zawsze przy wymianie cos tam sie zbierze. Ale ja jestem fajniejszy bo mialem taki bajer w serii i nie musialem dokupywac :icon_razz: A z tymi filtrami powietrza K&N to serjo ze syfki przepuszczaja czy cos? Jak by ktos mial jakis material po filtrach powietrza/oleju to czekam na linka. Nawet MZtki miały taką śrubę w serii, a Chąda nie :icon_mrgreen: Rozwiązanie stare jak świat - SIMSON miał coś takiego, MZ 251 też, z tego co pamiętam to JAWA 350 też ale mogę się mylić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 a co to ma do rzeczy ze stare rozwiazanie?? jedne maja drugie nie a to ze stare to mozna sie domyslic ;) swoja droga silnik 4 suwowy to tez stare rozwiazanie a jednak sie dyskutuje i stosuje :D Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Ba! Rozwiązanie jest bardzo stare. Simson rzeczywiście takie cuś posiada. Wszyscy producenci to znają, ale niektórzy jednak wolą oszczędzić troche kasiorki i magnesików nie montować, a przy okazji dorobią firmy produkujące akcesoria :wink: Edytowane 6 Lutego 2010 przez kamikazemario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 a co to ma do rzeczy ze stare rozwiazanie?? jedne maja drugie nie a to ze stare to mozna sie domyslic ;) swoja droga silnik 4 suwowy to tez stare rozwiazanie a jednak sie dyskutuje i stosuje :D Nic nie ma, informacyjnie podaję. Ale jak widać super japońskie motocykle nie wszytkie mają :biggrin: nie zdążyli skopiować :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Nawet MZtki miały taką śrubę w serii, a Chąda nie :icon_mrgreen: No widzisz, Hondy to takie niedo*ebane motocykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Nic nie ma, informacyjnie podaję. Ale jak widać super japońskie motocykle nie wszytkie mają :biggrin: nie zdążyli skopiować :biggrin: :lalag: No widzisz, Hondy to takie niedo*ebane motocykle. no co prawda to prawda. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 aj czepiacie się Hondy, częsci metalowe w hondzie są z metalu a nie jak w innych markach z g******litu i dlatego w Hondzie nie ma opiłków i nie potrzebny magnes :) :icon_razz: :flesje: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 I to jest rozwiązanie problemu :biggrin: W Hondach nie ma magnesików bo są tam niepotrzebne :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 I to jest rozwiązanie problemu :biggrin: W Hondach nie ma magnesików bo są tam niepotrzebne :icon_razz: Sam nie wiem czy są potrzebne czy nie. Jedni śmigają bez tego przez całe życie motocykla i ten mikro syf nie ma wpływu (chyba) na trwałość jednostki a przynajmniej żadnych awarii z tego powodu nie ma. Jednak jak założyłem przy każdej wymianie oleju opiłki są. Rozmawiałem z mechanikiem na ten temat latem i naturalne zjawisko, silnik, skrzynia się przecież zużywa. Wierzę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 najlepsza metoda na to, to wymiana oleju na czas i po problemie a nie jakies magnesiki. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Nic nie ma, informacyjnie podaję. Ale jak widać super japońskie motocykle nie wszytkie mają :biggrin: nie zdążyli skopiować :biggrin: Już zaczynasz? Wracaj do tematu o Ducati :biggrin: Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 najlepsza metoda na to, to wymiana oleju na czas i po problemie a nie jakies magnesiki. jak ktos nie umie zmianac biegów to wymiana oleju na czas nie pomorze. powietrzny Kn przepuszcza za duzo syfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 nie pomorze. ...ani też Śląsk, ani Mazowsze powietrzny Kn przepuszcza za duzo syfu Taaaa? Czym to poprzesz? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi