tmi Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Z roku na rok jest coraz lepiej. Droga nr 43 z Cz-wy do Wielunia, od cz-wy do Kłobucka jest jakieś 15 km, cały ten odcinek to nowy asfalt i to kładozny dość porządnie, utrudnienia były długo ale już 2 lata i nie ma ani jednej dziury, niestety ale kilka studzienek zapadło się i to dość znacznie co jest niebezpieczne dla ruchu (mogę to gdzieś zgłosić?, są na to jakieś przepisy?). Dalej w stronę Wielunia też sukcezywnie jest poprawiany stan dróg. Obwodnica miasta Krzepice - duża inwestycja, obserwowałem budowę i jesli ta droga się rozleci to faktycznie coś jest nie tak ale zrobiona bardzo solidnie - chyba 4 albo 5 warstw asfaltu. Niestety obrzeża skrzyżowań posypali żwirkiem lub czymś podobnym i są całkowicie zasyfione, obwodnice oddali w listopadzie zeszłego roku, jeśli na wiosne nie usprzątną to gdzie zgłaszać takie zanieczyszczenie?, można do GDDKiA przez np. e-mail? Nie wiem jak w innych częściach kraju, ale u mnie jest program starostwa na rok 2008-2012 przewidujący poprawę stanu dróg i budowę nowych - widać poprawę i wiele nowych dróg głównie gminnych, bocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Na ten moment Poznań to jedna wielka za*ebista dziura. Dziury, dziurki, wyrwy, okolice mnóstwo nowych jap, będzie trzeba uważać jak nas w końcu dopadnie wiosna i z tych dziur zrobią się za*ebiście zaklejone pagórki :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompan Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Kojarzy mi się, że jakaś lokalna gazeta na wiosnę urządzała konkurs "wybory Miss Dziury" - można było wysyłać fotki i tym samym dopingować drogowcow do naprawiania nawierzchni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 stresujecie sie jakimis dziurami , nawet w tak zachwalanym usa po zimie sporo tego jest , najlepszym sposobem jest kupienie sobie normalnego samochodu i miec wyj**ane: jak niestac na benzyne to zgazowac albo piechota :icon_razz: http://indianapolis.craigslist.org/cto/1578494955.html Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 mnie to najbardziej piach rowala po zimie na drodze w 2009 to w maju to gowno dopiero umnie zaczeli sprzatac za co im place podatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Sie czepiacie, przynajmniej będę miał co robić :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 przyjedź do nas... już jest co robić, a okres roztopów/ przymrozków dopiero przed nami :/ jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Prawda jest taka, że zima nieźle zdegradowała niektóre nawierzchnie. Niekiedy na remont jest juz za późno... @jsz Ja z łopatą i asfaltem nie latam, od tego są fachowcy :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi