grucha87 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Może i głupie pytanie ale powiedzcie mi jak wyjać łożyska na wal z karterów w yz450 coś niechcą isć może z powodu mrozu ale dajcie jakąs rade bo niechce uszkodzić karterów wd-40 niepomaga a niewiem jak tam ściągacz zastosować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 po pierwsze nie mlotkie, po drugie, nie na sile, po trzecie dlaczego nie widze specjalnego sensu robierania silnika w mrozie:) nigdy nie rozbieralem yz ale w przypadku mz zawsze podgrzewalem kartery opalarka a nastepnie wyciagalem lozyska za pomoca wlasnorecznie zrobionego sciagacza z kawalka rurki o srednicy wiekrzej niz lozysko oraz dlugiej sroby, zakladajac nowe podgrzewalem karter a lozysko wyjmowalem z zamrazalnika i wchodzilo bez problemu reka, zakladam ze wszytkie zabezieczenia zdemontowales Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Przy pomocy prasy hydraulicznej Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Cyba żartujesz z kąd ja ci prase wezmę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jeśli chcesz to zrobić szybko i sprawnie to prasa. Jeśli nie to próbuj wybijać przy pomocy innych narzędzi ale znam takich co łamali kartery robiąc to nieumiejętnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Piotr napisal ci sposob profesjonalny, ja opisalem ci domowy i poprawny, a wybijanie wybij sobie z glowy, przy wybijaniu bardzo czesto zdaza sie ze lozysko sie przekrzywi w gniezdzie i zrobi lipe lub wyjdzie z kawalkiem odlewu... Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Piotr napisal ci sposob profesjonalny, ja opisalem ci domowy i poprawny, a wybijanie wybij sobie z glowy, przy wybijaniu bardzo czesto zdaza sie ze lozysko sie przekrzywi w gniezdzie i zrobi lipe lub wyjdzie z kawalkiem odlewu... Dokładnie tak.Ja sobie zrobiłem kiedyś tam,prasę ze starego,dużego imadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Cyba żartujesz z kąd ja ci prase wezmę! Bierzesz zię za poważną robotę bez narzędzi? Taka prasa w necie kosztuje 1/5 wartości nowego karteru silnika a jak w okolicy nikt nie ma prasy to jeszcze na tym zarobisz. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Piotrze, niewatpliwie masz racje, tylko warto wziac pod uwage ze nie umiejetne uzycie pracy skonczy sie tragicznie... grucha, jesli masz mzoliwosc to wez kartery i lozyska, znaies do odpowiedniego zakladu gdzie zrobia ci to za pare zl i bedziesz mial absolutnie po problemie Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Młody jest, niech się uczy będzie najlepszy w Bieszczadach Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Kartery do wyjecia lozysk trzeba podgrzac, nawet przy uzyciu prasy. Do zdjecia samych lozysk z walu tez najlepiej uzyc sciagacza, tak ze rowniez uwazam ze pomysl z warsztatem jest najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 To ściągacz nie wytarczy musi być prasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 To ściągacz nie wytarczy musi być prasa Uniwersalny nie wystarczy a specjalnego nie kupisz. Możesz dorobić ale potrzebny dostęp do tokarki. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 ja to cala sprawe bym rozwiazal tak, ze wyjol bym lozyska z karteru a nowe osadzil na wale w warsztacie a nastepnie zlozyl silnik na cieplo, tak zrobilem w przypadku ETZ i wszytko poszlo gladko Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Yago, ale te łożyska są dodatkowo trzymane w karterze za pomocą taki dociskanych śrubą blaszek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi