dani472 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 witam wszystkim dzięki za odpowiedz na moje pytanie, co do motocykla jest to honda ft 500 ten sam silnik jest w xl 500, motor już chodzi dobrze tak jak napisałem wcześniej ( po wyczyszczeniu gaźnika i ponownej jego regulacji) a moje pytanie wzięło się stąd ze kiedyś miałem doczynienia z suzuki gs która bez problemu odpalała bez ssania i niby chodziła poprawnie ale jednak nie do końca jak się potem okazało a kupując honde u gostka też bez problemu zapalała bez ssania ale wolno schodziła z obrotów a po jej regulacji chodzi normalnie ale bez ssania nie odpali, i stąd moje pytanie, bo chciałem się dowiedzieć czy oznakom źle ustawionej mieszanki może być brak potrzeby używania ssania chodzi o temp. około 10 st.C :):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 A jak bedziesz mial sprzeta na wtrysku to tez bedzie palil bez ssania :) Bez ssania niezpupelnie, wowczas czujnik temperatury silnika moze dawac sygnal do wzbogacenia ilosci wtryskiwanego paliwa... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 W Hondzie Hornet 600 nie dajemy ssania dopiero przy temp. otoczenia co najmniej 35 stopni - tak mówi instrukcja obsługi. Więc poniżej ma prawo nie odpalić. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Kolega coś chyba źle doczytał w tej instrukcji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Kolega coś chyba źle doczytał w tej instrukcji :) TAk? To jest napisane w instrukcji: hohe lufttempteratur 35 oder hoher 1. Nicht den choke benutzen 2. die drosselklape leicht offnen 3. den motor anlassen Jak to przetłumaczysz? :notworthy: Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Tam jest opisane jak odpalać powyżej 35 stopni a nie że używamy ssania dopiero od 35 stopni. a dokładnie jest tak: Wysoka temperatura otoczenie 35 lub wyzsza 1. nie używaj ssania 2. lekko otwórz przepustnicę 3.uruchom silnik jest tez opisana normalna temperatura otoczenia 10-35 stopni i niska czyli poniżej 10 stopni. Jak chcesz moge ci podesłac polska instrukcję bo widzę ze germańskim sie katujesz. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 A jak bedziesz mial sprzeta na wtrysku to tez bedzie palil bez ssania :) TL 1000 S jest na wtrysku a mimo to ma dzwignię ssania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 tl 1000r tez i pierwsza zx 12 chyba tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zapewnie sluzy ono do dlawienia przeplywu powietrza przez ukladu dolotowy i ma na celu wzbogacenie mieszanki dostarczanej do silnika... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilust4s Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zapewnie sluzy ono do dlawienia przeplywu powietrza przez ukladu dolotowy i ma na celu wzbogacenie mieszanki dostarczanej do silnika... :icon_mrgreen: w sprzetach na wtrysku waycha ssania przeważnie otwiera lekko przepustnice a nie dławi przepływ, przynajmniej w sieczkarni tak mam, a w czasie jazdy słuzy jako tempomat :biggrin: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dokładnie tak jest, np. pierwsza Hayabusa ma tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 he z tym tempomatem to nie wpadlem musze sprobowac kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekvtx1800n Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Reasumując. Jeśli odpala bez sania, mozna go nieuzywać . Czy tak ? Edytowane 29 Marca 2015 przez marekvtx1800n Cytuj "Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie wspaniale..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Jak urwałeś wajche to nie masz wyjścia :DWe wtryskowcu można to olać , w gaźnikowcu należało by wyregulować. Ale jeśli nie zabija świec ... Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekvtx1800n Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Co należałoby by wyregulować? Motocykl odpala na zimnym bez ssania. Czy to źle? / nie VTX/ Edytowane 29 Marca 2015 przez marekvtx1800n Cytuj "Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie wspaniale..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi