ptaq_ Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Choc z drugiej strony, chyba lepiej tak... robiac to co sie kocha, niz w jakikolwiek inny sposob Bo to takie romantyczne... Ja tam jednak wolę umrzeć we śnie w słusznym wieku, robiąc "to co się kocha" do puki mi zdrowie pozwoli. Jedyny przypadek w którym się zgodzę, że "chyba lepiej tak" to sytuacja w której alternatywą dla śmierci byłoby kalectwo (paraliż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) Szkoda chłopaka :( Motocykl może się rozsypać praktycznie w pył, osbiście widzialem cześci z GSX-R 1100 z 2008 roku jak po uderzeniu w traktor z prędkością ponad 200 km/h poprostu rozyspał się w pył, jednyne cześci w całości jakie pozostały to tylny wahacz, kawałek bloku silnika ze skrzynią, gdzieś dalej głowice i masa śmieci w promieniu 200 m. Traktor równiez się rozpołowił. Kierowca oczywiście też był do zebrania z asfaltu. Przykre ale niestety się zdarza. A ostatnio miałem zajawkę do polatania na kole na 2 biegu, chyba dam sobie spokój narazie. Pozdro Edytowane 27 Listopada 2009 przez enZo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Człowiek zginął, motocyklista. Pochylcie głowy i przestańcie bez sensu pie*dolić, bo to nikomu życia nie wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keryn Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) Człowiek zginął, motocyklista. Pochylcie głowy i przestańcie bez sensu pie*dolić, bo to nikomu życia nie wróci. Jeśli przez takie pierdolenie coś dotrze do chociaż jednego idioty łba, jeśli przez to odpuści trochę gazu, trochę elementarnej ostrożności w sobie zaszczepi - to już jest sens pie**olić. Życia nie wróci, ale może komuś ocali... Każde jest tego warte. ['] Szkoda chłopaka Jechał do pracy, może się spieszył, może nie opanował, może myślami był gdzieś indziej, a może wszystko robił dokładnie tak, jak trzeba... może to nie był jego dzień. Szkoda chłopaka Edytowane 27 Listopada 2009 przez Keryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Człowiek zginął, motocyklista. Pochylcie głowy i przestańcie bez sensu pie*dolić, bo to nikomu życia nie wróci. A w/g Ciebie ilu młodych ludzi jeszcze musi zginąć abyś też przyłączył się do tej grupy pierdo**cej różne bzdety ? Ja w żadnym poście nie oceniałem jego czynów a w miarę dokładnie opisałem skutki. Dzisiaj pojechałem tam zapalić znicz i zrobiłem jeszcze kilka fotek drobnych części porozrzucanych po okolicy. Jedną cewkę zapłonową znalazłem 250 metrów od miejsca uderzenia w drzewo a 50 metrów wcześniej na gałęzi drzewa wisiał kawałek wiązki elektrycznej z resztkami przekaźników. Trafia taki przypadek do Twojej wyobraźni? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Uszanujcie zmarłego, zostawił żonę i dziecko, rodzina cierpi po stracie bliskiego. Cokolwiek zrobił/nie zrobił nie znamy okoliczności, nie wiemy do końca co się stało, a połowa bije piane i próbuje czyjąś śmiercią umoralniać resztę. Nie jesteście nic lepsi od pomysłodawców akcji "idzie wiosna..." Nie będę dalej kontynuował tej dyskusji. Nie czas, nie miejsce. [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 do mnie nie! i do 99% pewnie też nie trafi... bo? bo jak by trafiało to sprzedalibyśmy te motóry w cholerę i nie wychylali głowy z domu-a takiej możliwości nie ma!!! Robi się w życiu to co się kocha i tyle-i bierze się tą miłość razem ze wszystkimi niebezpieczeństwami które ona niesie ze sobą! Ludzie (w szczególności młodzi ludzie) ginęli, giną i będą ginąć bo tak jest po prostu-ciągnie nas to ryzyko i tyle... Będzie mniej tragedii jak będzie więcej miejsc w którym będziemy mogli dać upust swoim pomysłom - na razie pozostaje nam ulica-niebezpieczna w hooy jak widać... Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psychoterapeuta Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Ech... majkelpl... ginie chłopak, a Ty piszesz, że na głupotę nie ma rady... Zrozumiałbym, gdybym usłyszał to od rowerzysty lub puszkarza... Osobiście nie należę do szaleńców, ale czasem wyobraźnia mnie też poniesie. A później tylko dziękuję Bogu, że udało się wyjść z beznadziejnej sytuacji i obiecuję sobie, że będę ostrożniejszy... |*||*||*| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Można być człowiekiem godnym szacunku i jednocześnie zachować się od czasu do czasu ekstremalnie,jedno nie wyklucza drugiego. ................[*]................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 [...]ale czasem wyobraźnia mnie też poniesie. A później tylko dziękuję Bogu, że udało się wyjść z beznadziejnej sytuacji i obiecuję sobie, że będę ostrożniejszy... A jak bys sie tak rozpizdzil na drzewie i przy okazji zabil jeszcze kilka osob to komu by dziekowala Twoja rodzina i rodzina zabitych ? Nie czepiam sie ze zginal chlopak, ale jak .... sam sie o to prosil i to wszystko. Będzie mniej tragedii jak będzie więcej miejsc w którym będziemy mogli dać upust swoim pomysłom - na razie pozostaje nam ulica-niebezpieczna w hooy jak widać... Stary, wyperdalaj z tymi swoimi szalenstwami na tor a nie na uczeszczane ulice !!!! Moze potrzeba wiecej mlodych aby zginel i bylo to naglosniane aby pozostali poszli po rozum do glowy :banghead: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 No tak, ale jak jedziesz spokojnie i wpadasz w dolek, moto Ci sie buja i nawet polozysz sie ..... to wstajesz, podnosisz sprzeta i jedziesz dalej ale nie do nieba. Spokojnie tzn ile? Jeśli jedziesz przecinakiem to raczej nie 90 czy 100... Ja miałem szyme przy 160km/h , na trasie , pewnie wjebałem się w dołek, albo coś mi oponke przebiło..i ku*wa nie wstałem, prawie bym się przywitał ze wszystkimi świętymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Wypada dodać tylko yo jest 1000RR z fabrycznym amorkiem bardzo skutecznym pod warunkiem ŻE BYŁ SPRAWNY. W okolicy nie było ani jednego kawałka bocznych owiewek czy reflektora. Moto było na 100% niesprawne powypadkowe. przyczyna wypadku mogla byc opcja zejscia z kola na skreconej kierownicy , a te fabryczne zekomo wymiekaja w krytycznych sytuacjach :lapad: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) No wlasnie dlatego ze ktos ma malo oleuma w glowie i leci 160 km/h lub 200 km/h juz o wlasnych silach nie wstaje. W tym tkwi problem a nie w tym ze czepiam sie ze zginal czlowiek ... Moze by tak pomyslec i troche wolniej jezdzic, co ? Edytowane 27 Listopada 2009 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 No wlasnie dlatego ze ktos ma malo oleuma w glowie i leci 160 km/h lub 200 km/h juz o wlasnych silach nie wstaje. mozesz niewstac lecac 50 jak Cie przetraci autobus czy pijany kierowca stara, mozna zapie**alac 250 w odpowienim miejscu ale trzeba sie liczyc z konsekwencjami ze juz moze nie byc tak kolorowo jak np zlapiemy gwozdzia :icon_rolleyes: itp.. takie wypadki byly i mozna zapobiec tylko ostrymi konrolami policji , bo jakos w usa niewiduje nikogo lecacego przez centrum 200 na kole od swiatel do swiatel :icon_mrgreen: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Dokladnie tak, ale jadac wolniej przynajmniej mozesz nie prowokowac sytuacji gdzie beda Cie zbierac szufelka w obrebie 200 metrow. Nie od dzis wiemy i mamy tego swiadomosc ze oczy trzeba miec dookola glowy :lalag: I jakie wg. Cie jest "odpowiednie" miejsce do jazdy 250 km/h ? Bo dla mnie tylko tor :crossy: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi