Skocz do zawartości

Pytanko odnosnie EXC?

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Heja.

Ja odnośnie STOP-u w exc.

Może ktoś mnie oświecić?

Do tylnej lampy dochodzą tylko 2 kable, mała żarówka 5W ta wciskana na 2 bieguny jest i tyle.

Od pompki hamulca tylnego idą kable , stopu nie ma.

Zanim zaczne szukać w kablach może mnie ktoś oświecić co jest grane? Moto było zarejestrowane, tablice ma, a stopu nie, wymieniłem żarówkę i też nic. Jakby instalka na stop była to chyba 3 kable powinny iść do lampy.... Masa nie idzie nigdzie z boku, wszystko wydaje sie w oryginalnych plastikach/gumach....- wydaje sie

Pzdr

Edytowane przez murdoch2

Ciekawe. Ja nawet w poprzednim SX który jakimś cudem był zarejestrowany miałem 3 kable z tyłu. Czujnik stop miałem też tylko w nożnym hamulcu. Sprawdź po numerach ramy czy 4 i 5 litera to nie MX :)

RC, trzeba będzie dodłubać ten stop.

Pzdr

powinno być "EXJ" jeżeli to 400 EXC. RC nawet nie ma w spisie.

4,5 i 6 litera/cyfra na ramie to RCA . Jest zarejestrowany , są francuskie kwity wg których to jest EXC 400 :icon_biggrin:, blacha. A stop sie zrobi.

Jak rozmawiałem parę razy z KTM w Bydgoszczy podając nr pod pewne klamoty to nigdy żadnych uwag nie mieli co do oznaczeń/modelu, potwierdzili model , rocznik... w sumie to akurat sie w tym nie orientowałem.

Numery numerami, stopu nie ma i tyle - trzeba go "zdrutować"

Pzdr

Edytowane przez murdoch2

Dobrze, a czy 400 w ogóle była homologowana na ulicę? Coś mi się wydaje, że chyba nie a zarejestrować jak się ktoś uprze może wszystko :wink: . Wg mnie dlatego nie masz odpowiedniej wiązki bo fabrycznie jej nie było :). Przynajmniej w mojej 400 nie było ;).

Dobrze, a czy 400 w ogóle była homologowana na ulicę? Coś mi się wydaje, że chyba nie a zarejestrować jak się ktoś uprze może wszystko :wink: . Wg mnie dlatego nie masz odpowiedniej wiązki bo fabrycznie jej nie było :). Przynajmniej w mojej 400 nie było ;).

hehe nie no każdy EXC niezależnie od pojemności miał homologację drogową.

• 2 tygodnie później...

Napisz lepiej ile dolewasz po jezdzie. Jak miałem 525 exc to po zwykłej jezdzie powiedzmy 100km nie ubywało nic, na zawodach (2h crosscountry) ubywało mi około 2 milimetry w oknie. Zdrowe 520,525,530 przy amatorskiej jeździe nie wciąga w ogóle oleju.

witam Panowie. Co powiecie o tym exc? http://allegro.pl/item1023339552_ktm_exc_450.html coś szczególnego z fotek widać? Co to za żółty przewód widoczny na 3cim miejscu? Przykręcony do rozrusznia lub obok rozrusznika? To oryginalne jest? Bo jakoś tak rzuca się w oczy.

Napisz lepiej ile dolewasz po jezdzie. Jak miałem 525 exc to po zwykłej jezdzie powiedzmy 100km nie ubywało nic, na zawodach (2h crosscountry) ubywało mi około 2 milimetry w oknie. Zdrowe 520,525,530 przy amatorskiej jeździe nie wciąga w ogóle oleju.

na 100km ubywa mi 50ml oleju... Nie dymi, nie ma wycieków...