Skocz do zawartości

Honda Shadow 1100

dzalew
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taki motocykl jak Yamaha Virago 1000.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

zwracam honor , rzeczywiście jest- bardzo stara wersja

myślałem , ze jest tylko 920

człowiek się uczy całe życie a i tak głupim umiera

cóż podróże kształca

Ale to nie zmienia zdania , jakie wyraziłem w poprzednim poście :icon_rolleyes:

DZALEW ! Odpisalem Ci na PW - ale nie wiem czy wiadomosc dotarla, po ostatnich zmianach w PC.

Ale do rzeczy. Czesto na Forum pojawiajä sie takie tematy jak Twöj, ze ktos pyta o konkretny model, potem przeskakuje na inny, potem pyta o jeszcze inny. I w sumie to juz nie wiadomo co odpisywac. Musialbys sie bardziej okreslic. Poszperaj w Archiwum , poprzeglädaj katalogi itd, itp.

A ja mam niemieckä klawiature.

Pozdro

witam

Jeżeli Ci Dzalew naprawdę zależy na kupieniu moto , a nie koniecznie podnoszeniu nam ciśnienia

to WEZ SIE OGARNIJ i wykorzystaj nasze uwagi .

Jak ja chciałem kupi c jakieś moto to wiedziałem czego chcę

w końcu nie jest to decyzja życiowa . śkup sie na konkretnym moto i " drąż " ten konkretny temat a nie skakanie po tematach

To tyle

PS a może byś coś odpisał ?

Paweł :banghead:

hmm... jeśli mogę coś dodać: więcej czytania, mniej pytań zadawanym od sasa do lasa. tzn. masz kilka modeli podanych, przy okazji czytania i nich pojawią się inne w porównaniach - najpierw dużo, dużo czytaj o nich wszystkich. zanim się zima skończy będziesz miał lepsze pojęcie co w trawie piszczy

BTW motocykle w takim wieku kupuje się w zasadzie wg jednego tylko kryterium: który jest w lepszym stanie technicznym. zamiast nastawiać się na shadow czy virago - trzeba szukać w podanym typie i klasie pojemnościowej (mniej więcej, 750 też nie będzie wcale zła) maszyny jak najlepiej utrzymanej

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Ja kiedyś miałem Szedołe 750 z 83r 67KM jeździło mi się świetnie ,malutko paliła, śmigaliśmy często we dwoje turystycznie. Przez 6 lat zrobiłem 70 tysi km i niestety przy przebiegu 110tysi silnik padł. Po tym wszystkim przyszło mi do głowy że jeśli 750-ą jeździło mi się tak super to na pewno 1100 będzie jeszcze lepsza więc zakupiłem 4-ro biegówkę z 89r :banghead: i porażka ,ponad 40kg więcej, 4 biegi to nic dobrego (czasami trójka za wolna a czwórka za szybka) do turystyki jako taka ze względu na możliwości zainstalowania bagaży -zakupiłem sakwy i i zrobiłem sobie bagażniczek z kwasówki ale silnikowo to porażka mogę porównać jazdę do jazdy Maluchem z mocą 30koni którym 30 razy trzeba się zastanowić czy zdążę wyprzedzić czy nie? ,czy zdążę włączyć się do ruchu czy nie? ,nie miałem takich dylematów na 750-ce.Byłem bardzo zawiedziony tym zakupem ,hamulce miałem rewelka bo poprzedni właściciel założył stalowy oplot ,uchwyt adaptujący z aluminium i zacisk 4-o tłoczkowy od CBR900.Niestety w moim też przypadku to z czego słynie silnik w tym motocyklu czyli z długowieczności okazało się kłamstwem gdyż silnik przy przebiegu 160tysi km zaczynał sygnalizować kres jego żywota. Niestety po zakupie tego motocykla zniechęciłem się do motocykli typu "Czoper-Cruzer" .Obecnie śmigam Nekami i Sport Turist i sobie chwalę i zastanawiam się jak jeszcze kilka lat temu mogło mi wystarczyć mocy i momentu obrotowego ,siły hamowania i możliwości zawieszeń o masie i poręczności w codziennym użytkowaniu nie wspomnę.

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

Witam wszystkich ciepło i serdecznie

Jestem już w domu i jest to miejsce gdzie , myśli się zupełnie inaczej.

Przeczytałem jeszcze raz wszystkie posty , dokładnie się nad ich treścią zastanowiłem i tu przemyślenia.

Wszystkim wam jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie,macie rację co do praktycznie wszystkiego , hehe może co do tych przecinków się do końca nie przekonałem.

Faktycznie troszkę przegołem z tym tematem , jednak dzięki waszym wypowiedzią zrozumiałem że motor to nie rower marki składak , i nie o pieniądze tu biega .

Mam przecież całą zimę przed sobą i sporo czasu na lekturę , i faktycznie jak dostałem wiadomość na PW -do motorka trzeba przede wszystkim się przysiąść , i itp.

Poza tym to forum faktycznie żyje i są w nim ludzie którzy chcą i potrafią pomagać, i za jakiś czas mam nadzieję już w inny sposób wykorzystam ich wiedzę .

Reasumując zacznę od nowa szukanie , na spokojnie i jak by nie było dzięki wam w inny trochę sposób!

Pozdrawiam i dzięki

zacznę od nowa szukanie , na spokojnie i jak by nie było dzięki wam w inny trochę sposób!

No i pięknie... A jeśli aż tak bardzo chciałeś konkretów, to polecam zacząć (szukanie) od Hondy Shadow 1100 rocznik 1994. Już konkretniej napisać nie potrafię :cool:

Adam Andryszczyk
moja strona

hehe może co do tych przecinków się do końca nie przekonałem.

Gówno prawda. Teraz piszesz tak, że aż miło Cię czytać :wink:

Życzę spokojnych i owocnych poszukiwań. A przed nowym sezonem pochwal się, co w końcu kupiłeś.

A ja proponuję szukać Hondy Shadow 1100 rocznik 1989 - najlepszy rocznik , jak wino z dobrych winnic

A może pójść na kompromisi szukać rocznika 1991 !!!!!! hahahah

Atak poważnie Dzalew to szukaj czego chcesz - co Ci się podoba

Pozdrawiam Wszystkich :icon_eek: :eek:

Witam,

podłączę się pod temat... Dzalew jeśli szukasz fajnego moto to VT 1100 powinien spełnić Twoje oczekiwania w 100%. Sam dosiadam już drugi egzemplarz Vt 110C (85-86r), najmocniejszy, najszybszy, jak dla mnie jeden z łądniejszych reprezentujących starą japońską szkołę motocykli ( no i znacznie przerobiony przeze mnie).... Jest to mój esty motocykl, kolejny będzie już HD... bo po 17 latach motocyklowych dojrzałem... Jeśli chcesz dużo info o VT polecam www.shadow.org.pl forum tylko Shadowiarzy i tam znajdziesz mnóstwo info o zaletach i .....no właśnie tego w tym modelu nie znajdziesz :icon_mrgreen: (żarcik)

Pozdro :buttrock: