WSR Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Na jeep org już jestem :) i sobie poczytuję. Nich mi ktoś poodpowiada na temat tego jaga xj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Poszukaj w temacie off-road,tam coś wiecej o jeepie pisze. Edytowane 12 Listopada 2009 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 jeepem jezdze od 5 lat ;) ale ja jeepniety jestem wiec co ja moge wiedziec ;) fanatyk ze mnie ;) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Jaga jaga a nie jeepa teraz chcę o jagułarze :P Jeep jest super i pewnie prędzej czy później będzie cziroki*, ale teraz czekam na kogoś kto mi powie że będę bardziej zadowolony ze 124 niż xj6 :P * - lub inne wcześniej wymienione albo też niewymienione :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 jesli chodzi o jaga to juz ci zazdraszczam ;0 ale ale , a co powiesz na pieknego 126? wiem gdzie jest , u jednego wlasciciela od nowosci kupiony w fabryce -orginal 2.6 automat i orginalne 170kkm jak cos to mojegg 6462435 naprawde ciekawa historia :) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Jaga jaga a nie jeepa teraz chcę o jagułarze :P Jeep jest super i pewnie prędzej czy później będzie cziroki*, ale teraz czekam na kogoś kto mi powie że będę bardziej zadowolony ze 124 niż xj6 :P * - lub inne wcześniej wymienione albo też niewymienione :D Ja ci to mowie ze bedziesz szczesliwym i bogatym czlowiekiem jezdzac 124, nie psuje sie, nie gnije, czesci tanie, komfort i bezpieczenstwo, prosty w obsludze czego wiecej chciec :icon_question: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Taaa 126 to też piękne auto tylko 2.6 odpada ze względu na pojemność :) zresztą mam pewien dystans do KE jetów (chociaż nie mówię stanowczego raczej nie :P ), dlatego jeśli benzynowy to jednak 220, 280 lub 320 a tych niestety nie było w 126. Tak myślę i myślę nad tym jagiem i dochodzę do wniosku że to piękne auto jednak nie pasuje do mojego sposobu użytkowania (no może poza osiągami i komfortem :P). Np nie przepadam za myciem z zewnątrz, tyle że technicznie dbam ale raczej nic poza tym :]. Do tego czasem muszę wjechać w teren niekoniecznie utwardzony, także to przemawiałoby na korzyść dżipa. A póki co sercem nadal pozostaję przy miercedesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Zapomnij o Jaguarze specjalnie XJ6. Merc przy nim to bryczka, odpada zarowno pod wzgledem komfortu jak i prowadzenia ale nigdy nie ogarniesz rdzy, instalacji elektrycznej i instalacji air cond. Fanom Merca od razu mowie ze mialem oba samochody i moglem porownac. Jaguar to swietna zabawka jak mozesz mu poswiecic czas i pieniadze, do normalnego jezdzenia sie jednak srednio nadaje ( mowie tu o kanciastym XJ6 z przelomu lat 70 / 80 i pozniejszych ). Niech cie nie zmyli niska cena samego auta, czesci serwis i ubezpieczenie kosztuja krocie. Co do Cherokee mialem ladnego do sprzedania ( Grand, skora fur i komoora ale z silnikiem 4l ) ale w zeszlym roku o tej porze. Za psie pieniadze, szkoda ze sie wczesniej nie objawiles :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Ha właśnie coś były za tanie względem tego co potencjalnie oferowały :P A grand nie podoba mi się tak jak zwykły :) zresztą zwykły jest chyba prostszy... co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Otoz to, tanio to mozna sobie jedynie klopoty kupic, jakosc musi kosztowac :lalag: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Na Forum Jeepa koleś sprzedaje ZJ kupionego w Dubaju, jakiś przebieg chyba 170 000 km, stan ze zdjęc wygląda super, chyba podniesiony ...... cena ok. 20k ale jeżeli wszystko co napisał to prawda to warto :bigrazz: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Grand jest identyvczny tylko oplastikowany i lepsze wyposazenie, mechanika jest taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 ile pali taki grand z 4.0 pod machą, opłaca sie to gazować, jak z instalacją, nie ma problemów w stylu plastikowy kolektor itp?? Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 jeep GC z poczatkowej wersji produkcji byl m.inn. wyposazony w silnik 4.0 z reduktorem np242 , skrzynia aw 4 orazw czesci mostami d 35 i d 30 takimi samymi jak w xj [cherokee] . to byly elementy ,ktore zostaly z xj zapozyczone do GC. poza tym to sa dwa calkowicie rozne auta :) od 94r jedynie silnik 4.0 i czesci mostu sa kompatybilne . reszta auta rozni sie i to znacznie pod wieloma wzgledami oba mi sie podobaja ;) choc xj w wersji limited z bezowa tapicerka jest najladniejszy ;) ale ja jeepniety jestem to wiecie ;) silnik 4.0 znakomicie przyjmuje gaz . mozna zalozyc instalke ll gen. jednak polecam sekwencje ;) xj spala na sekwencji ok 16l. lpg do .... to juz zalezy od stylu jazdy i stopnia zmotania . grand troszke wiecej mysle ze 17-18 . moj wrangler na 32"kolach pali srednio 20l/100 :) problemow nie ma najmniejszych ;) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 xj spala na sekwencji ok 16l. lpg do .... to juz zalezy od stylu jazdy i stopnia zmotania . Od 13l LPG- przy PSJ* do ....no właśnie :icon_mrgreen: ----------------------------------------------------------------- *PSJ- Pizdowaty Styl Jazdy Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi