Browarny Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Honker? :) Kiedyś się poważnie przymierzałem do tarpana, w sumie nie wiem co to jest warte. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Fajna maszyna, ale droga w pień :( Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 (edytowane) aro to gówno totalne - już nawet muscel ustępował pierwowzorowi czyli gazowi 69 jeśli chodzi o nivę i konstrukcję samonośną - przy katowaniu w terenie lecą szyby (przednia) ale w aro -choć jest na ramie to szyba tez leci:P Edytowane 21 Października 2009 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Aha :bigrazz: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Cykoria, proponuje szukać dalej. Do lajtowej jazdy ( i nie tylko) Niva się nadaje. Może i Nivka nie ma ramy ale za to ma niezależne zawieszenie czterech kółek na sprężynach. Wykrzyżowanie kół jest imponujące choć nadwozie trzeszczy jak wyginana deska :bigrazz: . Według mnie Niva jest świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 U mnie leśnicy zapie*dalają od wielu, wielu lat i te auta ciągle w lesie widać, więc wcale nie są chyba takie złe W mojej okolicy także, od wielu lat, wiec muszą dawać radę... Choć to zależy wiele od sposobu traktowania i terenu w którym latają... W moim fachu używamy Land Roverów Defenderów po znacznych modyfikacjach, maksymalnych uproszczeniach (http://www.pojazdy-specjalne.pl/oferta/swt10.php & http://www.pojazdy-specjalne.pl/oferta/swt14.php ) i wytrzymują średnio 3-4 latka i wrak (głównie korozja wykańcza ramy i elementy zawieszenia), zostają tylko silniki (2.5TD) czasem skrzynie które... Honkry stosowano krótko, niesprawdzały sie... Wracając do Nivy to jak juz wspominaliscie przemawiają za nią chyba najniższe koszty utrzymania, a czesci dostępne będą jeszcze b. długo, czy czasem tego modelu dalej sie nie produkuje bez wiekszych zmian (nie licząc drobnych liftów nadwozia i wnętrza, o ile to liftingiem nazwać można ;) ) Pzdr. Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Nie ma to tamto... kupuję Nivę!!! Będę hardcorem :buttrock: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) Może i Nivka nie ma ramy ale za to ma niezależne zawieszenie czterech kółek na sprężynach chciałbym zauważyć że tył jest zależny (sztywny most) :icon_razz: jeśli chodzi o filmik to : ooooooooo kuuuuuuuurrrrrrrrrr..........aaaaaaaaa!!!!! Edytowane 22 Października 2009 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Większość tego co zostało tu napisane na temat nivy to prawda : w terenie daje radę , cenowo przystępna , części tanie i pod dostatkiem...tylko jest jedno ale : niestety te części są wyjątkowo często potrzebne - nivę bardzo często nękają drobne awarie , które są denerwujące i sprawiają że koszty utrzymania wcale nie są takie małe - szczególnie jeśli nie potrafi się ich usunąć samemu i trzeba korzystać z pomocy mechaników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 inny filmik z niva mnie rozpierdzielił kiedyś miałem takie pomysły aby wykorzystać ją do kjs-ów ale ja bym ją chyba na glebę dał Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Nie ma to tamto... autko bardzo wszechstronne :bigrazz: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 inny filmik z niva mnie rozpierdzielił kiedyś miałem takie pomysły aby wykorzystać ją do kjs-ów ale ja bym ją chyba na glebę dał ...biorac pod uwage ciaglosc odrywania jednego kola w zakretach nie uwazam takiej jazdy niva za wspanialy pomysl :icon_biggrin: Cytuj Moja motogaleria --> https://picasaweb.go...om/RobertRobbic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Np popatrzcie na mały challenge w tym filmiku: :icon_mrgreen: pozdr LYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 aro to gówno totalne - już nawet muscel ustępował pierwowzorowi czyli gazowi 69 jeśli chodzi o nivę i konstrukcję samonośną - przy katowaniu w terenie lecą szyby (przednia) ale w aro -choć jest na ramie to szyba tez leci:P Akurat jezeli chodzi o muscela to jestes w duzym bledzie, to wlasnie gaz 69 ustepowal muscelowi pod wzgledem wytrzymalosciowym przede wszystkim jezeli chodzi o mosty i elementy zespolow napedowych :bigrazz: W aro to szyby leca ale od tego ze ramki szybko przerdzewieja... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Np popatrzcie na mały challenge w tym filmiku: akurat ten filmik jest subiektywny w większości przypadków porażki przy podjazdach to brak zdecydowania myślę, że jakby napędzić tego range a nie mulić na reduktorze to spokojnie by przez wszystko przeszedł odn muscela - to moje subiektywne odczucie ale w życiu bym na niego gaza nie zamienił a miałem styczność przede wszystkim właśnie z gazem 69 (72r, ostatni model, z mostem przód jak w uazie ze sprzęgiełkami w piastach) jeśli chodzi o mosty gaza to pamiętam, że wytrzymywały katowanie w rmpst a inne elementy przeniesienia napędu nie wiem nawet jak się sprawiał oryginał bo ojciec i tak wstawiał silnik gaz 24 i skrzynie biegów z rozdzielczą z uaza Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi