PiotrekRR Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Ja sobie kupilem jednoczesciowy niedawno. Po pierwsze, kombinezon jednoczesciowy nie lezy na tobie jak dwuczesciowy, jednoczesciowy jest lepiej dopasowany. Zakladanie tez nie jest dla mnie problemem, sam sobie radze. Gorzej bylo ze zdejmowaniem, ale tylko w upal. Goraco bywalo, ale do chodzenia znajdziesz wygodniejsze ciuchy. Z kupowaniem kombi jest jak z kupowaniem moto, kazdy Ci polecu CBR bo sie nie psuje i jest super praktyczna. W dwuczesciowym bede latal jak kupie sobie CBF :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 A ja sobie sezonu w jednoczęsciowym kombiaku nie wyobrażam. Ile wycieczek tyle postojów, spacerów, zawsze można kurtkę ściągnąć, zostawić, iść zwiedzać czy po prostu odpocząć w większym komforcie. Drogowy użytek jak dla mnie to tylko 2PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A&K Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Witam tak jak koledzy piszą tylko dwuczęściowy raz wygoda,a dwa nie jest gorąco na postoju kurtkę sciągniesz i OK JEDNOCZĘŚCIOWY :lapad: a DWUCZĘŚCIOWY :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 (edytowane) Wielkie dzięki za wszystkie wypowiedzi :notworthy: dzisiaj miałem jechać przymierzać ten kombinezon jednoczęściowy ale jednak dam sobie spokój. jeszcze raz dzięki, pozdrawiam :flesje: Edytowane 18 Października 2009 przez mariuszyzfr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Ja mam dwuczęściowy i chyba się przerzucę na jednoczęściowy. Zdecydowanie lepszy, a czy użyteczny, to każdego indywidualna sprawa. wyobrażasz sobie jak Cię złapie rozwolnienie w takim kombiaku gdzieś na trasie :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 (edytowane) Tak przy okazji, mam do sprzedania jednoczesciowy Alpinestars Octane Plus rozmiar 52 :bigrazz: Jak nowy, za 1500zl do negocjacji. Nastepny jaki sobie kupie tez bedzie jednioczesciowy. Na wypady ''turystyczne'' juz mam upatrzona kurtke Icon'a i jeanso-podobne spodnie z ochraniaczami. Buty moga byc te same co do kombi. Agrument, ze kombi 1czesciowy jest niepraktyczny bo mozna sobie gore odpiac (np na tych wszytskich zlotach na ktorych bylismy, hehe) zupelnie do mnie nie trafia. Nie uzywam moto zeby dojechac nim na starowke po ktorej bede sie wloczyl pol dnia w skorach. Wsiadam na nie, zeby sobie pojedzic. Niepraktyczny?? Hehe, jezdzenie motocyklem jest niepratyczne, cos za cos. Moim zdaniem do Sporta kombinezon 1czesciowy poprostu pasuje. Mimo, ze moj aktualny kombinezon jest na mnie troszke za maly, nigdy nie potrzebowalem pomocy przy zakladaniu, czy zdejomwaniu. Fatk wymaga to nieco wprawy, ale na ciele 1czesciowy lezy super. Jestem nieco niewymiarowy, mianowicie mam dosc dlugie nogi (113cm), co swoja droga jest odbierane przez kobiety jako zaleta u mezczyzny - potwierdzone przez naukowcow. Zanim kupilem ten mierzylem kilka 2czesciowych Arlen Ness'ow i Alpinestars'ow, zaden nie lezal lepiej i nie byl wygodniejszy niz 1czesciowy. Jeden lubi ogorki, drugi ogrodnika corki :bigrazz: Kupujcie se co chcecie, ale nie odradzajcie innym 1czesciowgo kombinezonu, jesli takiego nie mieliscie. Edytowane 18 Października 2009 przez PiotrekRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilcaster Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Ja mam 1częściówke, lata się naprawdę nieźle, nie miałem okazji jeszcze latać w nim w upał ale się sprawdza. do sklepu czy coś idzie rozpiąć połowę i zdjąc ale to niezbyt fajowo wygląda :D a do jazdy typowo po mieście to mam w codury kurtkę + spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 (edytowane) No to już sam nie wiem. Osobiście zgadzam się z Piotrkiem i ja też raczej nie traktuję sprzęta jako środek transportu, chodzenie po zlotach to też raczej nie dla mnie:) Poczekam do weekendu, jeżeli zdecyduję się kupić i po przymierzeniu okaże się dobry to napiszę w najbliższym czasie o wrażeniach z jazdy (o ile pogoda pozwoli :flesje: ) Pozdrawiam i dzięki za pomoc :flesje: Edytowane 19 Października 2009 przez mariuszyzfr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Wg mnie to kwestia czy bedziesz smigal po torze czy nie. Jesli tak to 1czesciowy. Najlepiej przymierz obydwa warianty i zobaczysz jak sie bedziesz w nich czul. Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 ja latam w 1 częsciówce, jedyny minus to jak ściągam górę to ciągnę za sobą "aliena", a tak to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaggiC Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Posiadam kurtke skora FLM i teraz nie wiem czy dokupic do niej tylko dobre spodnie czy kupic caly kombinezon jednoczesciowy a w kortce latac na krotkie wypady np do szkoly czy na miasto. doradzcie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Do czego Ci jednoczesciowy kombinezon ? ? ? Dwuczesciowy jest w zupelnosci wystarczajacy a co wazniejsze duzo praktyczneijszy. Jednoczesciowy w o ile nie na tor to przerost formy nad trescia :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ubiór 2-częściowy jest o wiele wygodniejszy, czasem trzeba kawałek podejść, czasem zdjąć tylko kurtkę. Typowy kombinezon jednoczęściowy po zejściu z moto jest bardzo niewygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gravis Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 (edytowane) Lękam się tylko sraczki w kombinezonie jednoczęściowym. Tu masz odpowiedź :icon_rolleyes: Edytowane 11 Sierpnia 2010 przez Gravis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 ja mam 1cz i go uwielbiam-bez różnicy czy lecisz 100/150/200/250 czy nawet więcej to wszystko leży idealnie i idealnie przylega do ciała-czuję się bezpiecznie. Zrzucam bez problemu górę i ciągnę aliena za sobą i jest ok. Nie widzę problemu... W 2cz. kombinezonach góra jest tak krótko skrojona że używanie jej oddzielnie (np do spodni w cieplejsze dni) praktycznie nie wchodzi w grę. Miałem 2cz. kombi i praktycznie przez cały czas jego użytkowania nie odpiąłem kurtki od spodni. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi