akira222 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Mam takie pytanie kupiłem sobie motorek scigacza tylko ma obdarty dekiel od alternatora.Moje pytanie jest takie czy da to jakoś zrobić żeby nie było tego widać czy szpachla złapie się aluminium lub może jakiś inny pomysł.Wiem że dekiel był pokryty warstwą ochronną dziwny kolor a teraz widac zdartą warstwe i aluminium niewygląda to estetycznie.Prosze o jakąś pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Mam takie pytanie kupiłem sobie motorek scigacza tylko ma obdarty dekiel od alternatora.Moje pytanie jest takie czy da to jakoś zrobić żeby nie było tego widać czy szpachla złapie się aluminium lub może jakiś inny pomysł.Wiem że dekiel był pokryty warstwą ochronną dziwny kolor a teraz widac zdartą warstwe i aluminium niewygląda to estetycznie.Prosze o jakąś pomoc Albo wymień uszkodzoną część, albo nie rób nic. Nie ma nic gorszego niż "lepienie" motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akira222 Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Albo wymień uszkodzoną część, albo nie rób nic. Nie ma nic gorszego niż "lepienie" motocykla. Wiem że niema nic gorszego tylko chciałbym żeby to ładniej wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Są takie kleje do klejenia aluminiowych części, można też tego użyć jako wypełniacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akira222 Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Są takie kleje do klejenia aluminiowych części, można też tego użyć jako wypełniacz... Dekiel jest cały tylko poprostu zatarty najlepiej by było go wyczyścic do samego aluminium i nałozyć yaką warstwe tego na nowo tylko co to za warstwa co to jest nałożone na to aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 farba proszkowa? stary daj foty co kol wiek a nie piszesz ze masz ścigacza i mamy zgadywać? czy masz mińska czy wsk z koszem nie wiem nie znam i nie wiem czym jest pokryty dekiel w ścigaczu Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akira222 Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 farba proszkowa? stary daj foty co kol wiek a nie piszesz ze masz ścigacza i mamy zgadywać? czy masz mińska czy wsk z koszem nie wiem nie znam i nie wiem czym jest pokryty dekiel w ścigaczu nie nie jest to wsk http://images50.fotosik.pl/212/e0cd33d9472d1688med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Października 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Możesz go delikatnie wyszpachlować, ładnie wyprowadzić na gładko i pomalować farbą wysokotemperaturową. Ostatnio mój mechanik robił tak w swoim motocyklu po przewrotce parkingowej. Ładnie mu to wyszło. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Albo kup używaną pokrywę i podmień. Albo zdejmij tą, obrób te głębokie rysy papierem, wyprowadź jakiś ładny promień krzywizny i daj to do szkiełkowania. Po tym będziesz miał gołe alu o jedwabistej fakturze i po problemie. :biggrin: A co do pokryw w Kawach to przypomina mnie się historyjka zabawna. Wiosną pracowałem w serwisie Duc/Kawa. Była słoneczna, ciepła kwietniowa sobota, poranek. Dzwoni gość i mówi że ma ZX6R i miał lekką glebę więc ma prysowaną pokrywkę, zamówił nową i już ją ma i czy może wpaść z rana na podmiankę bo leci gdzieś z ziomkami na wypad dziś. No dobra, przyjedź. Czekamy, czekamy...i nic. Jak się okazało - gość jechał do Nas rano na zmianę pokrywki ale jak po drodze trochę za mocno dał w palnik i skasował całą Ninję. :banghead: :banghead: Przywiózł ją van`em, całą połamaną, w kilku częściach. Ale pokrywkę alternatora zmieniliśmy na poczekaniu. :icon_mrgreen: Co by podłogi olejem nam nie świnił bo po tej glebie już ostro krew puścił z silnika. :icon_mrgreen: :banghead: Zbieg okoliczności. Edytowane 9 Października 2009 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akira222 Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Swietna historia tylko szkoda motoru dzięki chłopaki za pomoc myśle że coś z tego wyjdzie tylko jeszcze mnie zastanawia to czym ten dekiel jest pokryty co to za związek chemiczny czy to jakieś anodowanie czy fosforowanie jestem ciekawy.Pozdrawiam i dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Swietna historia tylko szkoda motoru dzięki chłopaki za pomoc myśle że coś z tego wyjdzie tylko jeszcze mnie zastanawia to czym ten dekiel jest pokryty co to za związek chemiczny czy to jakieś anodowanie czy fosforowanie jestem ciekawy.Pozdrawiam i dziękuje A dekiel Ci się czasami nie "poci" olejem? Ja kupiłem nowy na alledrogo za 595zł chyba. Stwierdziłem Fuck That :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akira222 Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Nic mu się nie dzieje nie poci się tylko jest starty jak na zdjęciu.Tez wydaje mi się ze nie ma sensu kupować nowego do puki w niczym to nie przeszkadza tylko estetycznie mnie to męczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Ta powłoka to może być wszystko. :biggrin: Nikt się nie dowie co japończyk używa do pokrywania kap. :biggrin: Mnie to wygląda na jakieś czarodziejskie pokrycie związkami magnezu, a może to tez być lakier proszkowy lub inny bajer typu powłoka nanoszona elektrolitycznie, chociaż to jest wątpliwa operacja przy alimanium. :biggrin: A poza tym tak jak HunterM pisał - Stuff That!! Albo wyrzeźbisz coś ręcznie z tego albo załóż nową kapę, lub coś typu funkielnówkaniesmiganapińcetzłotych z Allehójnia.pl Edytowane 9 Października 2009 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 doświadczalnie stwierdziłem że najlepsza jest poxylina, dobrze trzyma i jest bardzo twarda, dużo twardsza od szpachli, to tak na przyszlość, nigdy nie wiadomo kiedy coś sie przydaży. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Poxilina jest git jeśli pokrywa "się popsuje" gdzieś w trasie a jechać trzeba dalej. A koledze chodzi o czysto estetyczny zabieg więc różne są opcje. Zawsze można to zapchać czerwony silikonem silnikowym i jak wyschnie to chlapnąć szprajem pod kolor reszty silnika. :icon_mrgreen: :buttrock: :buttrock: Porada zapożyczona z forum użytkowników Opla Calibra. :icon_mrgreen: :buttrock: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi