D1GSXR Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Witam. Niestety miałem wypadek na k1 1000 cały przód do roboty, ja połamane blaszki w kręgosłupie i muszę nosić gorset 3 miesiące. Mam do was pytanie bo oczywiście dostałem od psów 300 zł mandatu :evil: i zabrali mi dowód rejestracyjny (tymczasowy). Moje pytanie do was czy jest jakiś termin zrobienia ponownego badania po to żebym odzyskał mój dowód, czy robię to kiedy mi się podoba? i jeszcze jedno czy będą jakieś problemy jeśli nie odbiorę stałego dowodu w wydziale komunikacji? z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Witam. Niestety miałem wypadek na k1 1000 cały przód do roboty, ja połamane blaszki w kręgosłupie i muszę nosić gorset 3 miesiące. Mam do was pytanie bo oczywiście dostałem od psów 300 zł mandatu :evil: i zabrali mi dowód rejestracyjny (tymczasowy). Moje pytanie do was czy jest jakiś termin zrobienia ponownego badania po to żebym odzyskał mój dowód, czy robię to kiedy mi się podoba? i jeszcze jedno czy będą jakieś problemy jeśli nie odbiorę stałego dowodu w wydziale komunikacji? z góry dzięki za odpowiedzi. Napraw spokojnie moto,podlecz się potem zrobisz przegląd.Potwierdzenie przeglądu jest ważne 1 miesiąc,w tym czasie trzeba iść do wydziału komunikacji po twardy dowód :bigrazz: pozdr :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Mi po dzwonku też zabrali dowód i skierowali na ponowne badanie techniczne (było to pod koniec kw. br). Do dziś tego nie zrobiłem, a na skierowaniu nie ma żadnej daty określającej do kiedy mam sie zgłosić. Zrobisz kiedy zechcesz ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D1GSXR Opublikowano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 ok dzieki. jeszcze jedno pytanie. czy moge sie starac o jakies odszkodowanie? nie mialem Ubezpieczenia NW tylko samo OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 ok dzieki. jeszcze jedno pytanie. czy moge sie starac o jakies odszkodowanie? nie mialem Ubezpieczenia NW tylko samo OC Myślę że tylko z ZUS za uszczerbek na zdrowiu,jeżeli to było w pracy,w drodze do pracy lub z pracy.Z ubezpieczenia OC nic nie dostaniesz.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Dokładnie jak napisał wojtek-rr nie ma szans na odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu jeśli nie miałeś NW. Powrotu do zdrowia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sidik Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 mi kiedys policja zabrala dowodzik od LC4 za brak lusterka i chyba cos jeszcze... dowod odebralem pol roku pozniej, tylko policjant mial jakis problem, bo po 3 miechach od zatrzymania jakis papierek odeslal do wojewodzkiej i trwalo kilka dni zanim go odzyskalem. ale terminu jako takiego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Myślę że tylko z ZUS za uszczerbek na zdrowiu,jeżeli to było w pracy,w drodze do pracy lub z pracy. :icon_rolleyes: a ja mysle ze zus juz dawno nie placi odszkodowan za wypadki w drodze do/z pracy :cool: pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Z ubezpieczenia OC nic nie dostaniesz.pozdr. Ze swojego OC nie ale jeśli przyczyną wypadku była nap dziura w asfalcie lub plama oleju lub inne czynniki można się starać o odszkodowanie z OC sprawcy. Tyle, że jak rozumiem dostałeś mandat więc nikt tu inny nie zawinił? mi kiedys policja zabrala dowodzik od LC4 za brak lusterka i chyba cos jeszcze... . Którego lusterka nie miałeś? Prawo wymaga tylko jedno lusterko i dokładnie określa, że ma to być lewe. Jeśli brakowało Ci prawego to na pewno było to coś jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daktyl Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 A tak z ciekawości co było powodem wypadku ;>? Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 nie chcialbym byc chamski... Ale masz nauczke, bo NW kosztuje grosze, 30zl ? jakos tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 ... i jeszcze jedno czy będą jakieś problemy jeśli nie odbiorę stałego dowodu w wydziale komunikacji? z góry dzięki za odpowiedzi. Ja nie odbieralem przez 10 miesiecy i jezdzilem z niewaznym tymczasowym dowodem. Jak poszedlem odebrac w koncu twardy dowod to nikt nie robil problemow. Tylko, ze jak tobie zabrali teraz tymczasowy to bez jego odzyskania (nawet jak juz bedzie niewazny) twardego dowodu niedostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colahondax11 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 (edytowane) Jeśli jedziesz sobie sam i uderzysz w drzewo z własnej winy lub nieostrożności bez udziału osób trzecich,to twoje OC nie ma tutaj nic do rzeczy i nie dostaniesz złamanego grosza bo to ubezpieczenie nie obejmuje takiej opcji,chyba że masz NW - no ale Ty nie masz,koniec. A nawet jesli w tym wypadku brał udział też ktos jeszcze ale Ty dostałeś mandat to sprawa jest raczej jasna...jesteś winny więc z OC tego drugiego uczestnika ruchu tez nic nie dostaniesz,to on bedzie sie domagał odszkodowania z twojego OC jeśli wyrządziłeś mu szkode. A NW faktycznie kosztuje grosze,ale nie tylko 30 zł bo jest wiele opcji jak np w PZU za 306 zł na kwote 100.000 zł. To jest w razie uszczerbku 1000zł za 1%. I Ja głupek jeden miałem sobie tą opcje wykupić,ale odłożyłem na pojutrze no i akurat w ten dzień miałem wypadek poważny ...a sporo bym dostał bo miałem połowe żeber połamanych,wstrząs mózgu,złamanie łopatki uszkodzony obojczyk,płuca,bark i kręgosłup...teraz to musztarda po obiedzie. Edytowane 12 Września 2009 przez colahondax11 Cytuj Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D1GSXR Opublikowano 12 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 (edytowane) dzięki jeszcze raz za odpowiedzi :icon_biggrin: :icon_biggrin: ktoś tam pytał co było powodem wypadku, wiec mówie, ze moja nieuwaga :banghead: wracalem o 23 od kumpla a za mna jechal koles samochodem (tez byl u niego), przez bardzo ostrym zakretem na moment popatrzylem w lusterko gdy popatrzylem na droge to juz nie bylo zadnego ratunku :/ jechalem gora 80 km/h.... i rów Edytowane 12 Września 2009 przez D1GSXR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 dzięki jeszcze raz za odpowiedzi :icon_biggrin: :icon_biggrin: ktoś tam pytał co było powodem wypadku, wiec mówie, ze moja nieuwaga :banghead: wracalem o 23 od kumpla a za mna jechal koles samochodem (tez byl u niego), przez bardzo ostrym zakretem na moment popatrzylem w lusterko gdy popatrzylem na droge to juz nie bylo zadnego ratunku :/ jechalem gora 80 km/h.... i rów Jeżeli przyczyną wypadku był jednak stan drogi to zarządca drogi za to odpowiada... (i ma swoje OC na taką okoliczność) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi