puma505 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Witam. Problem dotyczy Kawasaki el250 rocznik 94 . Jak na wstępnie sytuacja wyglada tak ,że po odpaleniu i próbie startu motocykl gaśnie. Na półsprzęgle można jechać , po puszczeniu sprzęgła do końca gaśnie. Problem ten pojawia się zawsze, gdy próbuje ruszyć motocyklem po dłuższym postoju, a ostatnio nawet po krótkim. Początkowo myślałam,że jest to kwestia rozgrzania motocykla,ale ostatnio dochodze do wniosku ,że to raczej nie w tym tkwi problem ,bo nawet po uporczywym rozgrzewaniu z 15 minut motocykl nie chce jechać. Ssanie nic nie pomaga. Dzięki za jakąkolwiek reakcje. Puma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Wyreguluj sprzęgło - to raz, dwa to jakie masz obr. jałowe? JAk więcej gazu dasz to też nie ruszysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theBald1 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Czujnik pod klamką sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Czujnik pod klamką sprzęgła. Stopki bocznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puma505 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Wyreguluj sprzęgło - to raz, dwa to jakie masz obr. jałowe? JAk więcej gazu dasz to też nie ruszysz? W tym roczniku jeszcze nie ma obrotomierza ,więc nie wiem jakie są obroty. Wariant z dodaniem gazu też nie skutkuje- czasami wręcz dochodzi do strzałów z rury,a potem i tak gaśnie. Ogólnie zapala na dotyk i chodzi bardzo ładnie, tylko z ruszaniem ma problemy. No nic, spróbuje ze sprzęgłem coś poczynić i może się jeszcze dziś przytulimy z kawą na zgode. Dzięki za uwagi. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 W tym roczniku jeszcze nie ma obrotomierza ,więc nie wiem jakie są obroty. Wariant z dodaniem gazu też nie skutkuje- czasami wręcz dochodzi do strzałów z rury,a potem i tak gaśnie. Ogólnie zapala na dotyk i chodzi bardzo ładnie, tylko z ruszaniem ma problemy. No nic, spróbuje ze sprzęgłem coś poczynić i może się jeszcze dziś przytulimy z kawą na zgode. Dzięki za uwagi. Pzdr I bedzie gasł jesli nie sprawdzisz czujnika stopki bocznej. Wyciagnij stopke i sprobuj ruszyc. Zapewne bedzie w ten sam sposob gasl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Przeciez czlowiek wyraznie pisze ze po puszczeniu sprzegla moto gasnie. Czyli trzeba sprawdzic oba czujniki :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Skoro po puszczeniu sprzegla gasnie to znaczy ze czujnik sprzegla dziala :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puma505 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Problem rozwiązany! Wyregulowałam sprzęgło ,następnie miałam rozkręcać stopke,żeby dobić się do czujnika ,ale wystarczyło napuszczenie czujnika z zewnatrz jakimś preparatem,bo jak wynika -słusznie mi doradzono,że czujnik zbyt wolno wracał do pozycji wyjściowej . Teraz wszystko działa jak należy i z dumą ruszam moją kawa bez najmniejszych problemów nawet po całonocnej przerwie ;) Zlokalizowanie przyczyny denerwującego niedomagania mojego motocykla to zdecydowanie wasza zasługa , za co składam wielkie dzięki :notworthy: pzdr Puma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi