Skocz do zawartości

Tak się jeździ!

typeR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Uwielbiam pojedynki tych dwóch Panów. Doświadczenie i spokój vs młodość i brawura. Przepiękna walka była również na GB Czech ( zakończona zwiedzaniem pobocza przez Lorenzo ).

...ładne :clap:

.....ale po co?/dlaczego? ...Rossi w 1:14 oraz 2:57 wystawia tak kończynę?

pozdr,

w

Podobno wystawianie nogi wzięło się z supermoto ( choć już kilka różnych wersji słyszałem, w każdym razie to podobno nic nie daje ). Jednak tutaj obstawiam, że Rossi sobie miejsce "zajmował" w ten sposób, by mu Lorenzo nie podjechał zbyt blisko po wewnętrznej ( ale to tylko taka luźna teoria ).

Edytowane przez Acidus

Uwielbiam pojedynki tych dwóch Panów. Doświadczenie i spokój vs młodość i brawura. Przepiękna walka była również na GB Czech ( zakończona zwiedzaniem pobocza przez Lorenzo ).

Podobno wystawianie nogi wzięło się z supermoto ( choć już kilka różnych wersji słyszałem, w każdym razie to podobno nic nie daje ). Jednak tutaj obstawiam, że Rossi sobie miejsce "zajmował" w ten sposób, by mu Lorenzo nie podjechał zbyt blisko po wewnętrznej ( ale to tylko taka luźna teoria ).

Ja mysle ze ta noga jest prostowana, bo kierownik nie moze juz wytrzymac ciaglego trzymania w tak zgietej pozycji. Sam tak mialem na bandicie w kazdej trasie :)

Jednak tutaj obstawiam, że Rossi sobie miejsce "zajmował" w ten sposób, by mu Lorenzo nie podjechał zbyt blisko po wewnętrznej ( ale to tylko taka luźna teoria ).

Zajebiste są chłopaki

Chyba nie dlatego. Rossi robi to 2x i drugim razem jest za przeciwnikiem. Co znamienne robi to na tym samym zakręcie.

Póki się kto mądry nie wypowie twierdzę że to przesąd :biggrin:

chlopaki maja klase ... widzialem ten wyscig na zywo w tv i byle pod wrazeniem i jetem nadal :D ale mimo wszystko bardziej mi sie podoba jazda w stylu Lorenzo i zawsze jemu bardziej kibicuje... jak dla mnie Rossi jest troche zbyt dziecinny poza torem w sensie jak sie zachowuje po wygranej itp. moze to tylk moje odczucie ale co mi tam. Lubie tez patrzec jak jezdzi Stoner, jestem pod wrazeniem jego determinacji(wymiotowal trzy razy w trakcie ktoregos wyscigu pod kask ) :eek:

Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :D

https://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek

Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :)

W Brnie Lorenzo tez pokazal, do Rossi'ego jeszcze mu daleko :icon_mrgreen:

:crossy:

czarny kot przebiegał droge i chciał go kopnąć :P - moja teoria , jeszcze jakieś ciekawe?

Sprawa jest prosta. Przecież oni nie mają kierunkowskazów - Rossi po prostu sygnalizuje manewr skrętu, a że ręce ma zajęte, to wyciąga nogę... proste!

:icon_razz: