jeszua Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 jak w temacie. rocznik mało istotny, i tak były produkowane raptem 3 lata. stan techniczny - oczywiście jak najlepszy, chętnie z wyposażeniem dodatkowym pod turystykę (np. fabryczne kuferki mile widziane) gdyby ktoś ze znających silniki duców był uprzejmy, bardzo prosiłbym o sprawdzenie tego egzemplarza z olsztyna. sprzedawca zaczyna popadać w desperację, może się nada gdyby stan techniczny był dobry ;) ewentualnie rozważę inne alternatywne propozycje; z tym iż wymagania mam raczej wąsko wytyczone. motocykl ma być do turystyki, z opcją zjechania na szutry; terenu sensu stricte nie przewiduję na chwilę obecną. vstromy odpadają, koła mają być na szprychach. tdm, multistrada tym bardziej - 17" z przodu odpada. mastodonty z niedostatkami mocy i nieygodnymi siodłami typu afryki i supertenery też nie, tym bardziej że czasami chciałbym się przejechać autostradą (niekoniecznie a4). jednocylindrówki nie chcę, zakres użytecznych obrotów i drgania wykluczają ten typ silnika zostało mi coś jeszcze..? jsz ps. nie jestem jakoś bardzo napalony. po prostu na f800gs na razie mnie nie stać :icon_razz: Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepi Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Widze, że dobrze wiesz czego oczekujesz od motocykla. Ja 3 lata temu miałem identyczne założenia. I wyszły mi dwa motocykle GS800 i KTM LC8 Adv. Za LC8 przemówiła cena i o wiele lepsze zawieszenie. Silnikowo porównywalnie, GS jest zwrotniejszy, LC8 stabilniejszy przy dużych prędkościach. W terenie na kacie bedziesz mógł zrobić więcej niż ci się wydaje. Zawias to naprawde mocna strona tego moto. Na autostradzie z kuframi i plecaczkiem utrzymuję 160-180 km/h. Poleci też 220 licznikowe. Ale do tego oryginalna szyba się nie nadaje. No i jest jednak niezawodny, sprawdziłem to w Mongolii. I całkiem przypadkowo mam taki do sprzedania :) Dedykowane kufry aluminiowe, kanistry, nawigacja, i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Niedawno szukałem dla siebie moto przyjmując podobne założenia , trochę wybór a trochę przypadek sprawiły że w moje ręce trafiła starsza wersja Triumpha Tigera.Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony.Uprzedzając ewentualne pytania lub sugestie : nie sprzedaję go i na razie nie mam zamiaru a piszę dlatego że jeszcze rok temu też nie brałem tej marki i modelu pod uwagę - a moim zdaniem warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwierZ Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 ..... Hey W dziale Cagiva byłeś obecny i wiesz, że tam parę osób pytało o Gran Canyon i nawet coś opisało o tej z Olsztyna. Gość sprzedaje ja chyba już z rok bo się nastawił na jazdę pomiędzy jeziorami a to się na takie jazdy nie nadaje. Sztuka była sensowna. Ja zwątpiłem przed jej gabarytami :D. A moc ? To ten człowiek telecast zrobił ją pod 100 koni, więc można z niej coś wydobyć. A jeśli koniecznie chcesz Cagivę o takim wyglądzie to ... zainteresuj się Cagivą Navigator, buda ta sama tylko silnik od Suzuki. Ostatnio jakieś ogłoszenia Navigatorów widziałem. No chyba, że chcesz GC z Ducati (ponad 60 koni) bo tańsza w zakupie :>. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 r 1100/1150 gs jeszcze by się załapał na kryteria, a z egzotyków jeszcze Moto Guzzi Quota 1100. Tiger jest ciekawą opcją. pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqvader Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 może Triumph Tiger 955? bardzo przyjemna maszyna, może spełnić Twe oczekiwania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 zima idzie, trzeba pomyśleć czym jeździć na wiosnę: podbijam pytanie co do tigerów: za ciężkie, za słabe zawieszenia ktm jest w tej chwili po prostu dla mnie drogi: muszę zmienić furmankę, więc do motka nie dam rady za wiele dołożyć (od ceny rs-ki licząc). obawiam się też niechęci silnika do niskich obrotów, bo jeżdżę generalnie spokojnie parę osób tutaj para się sprowadzaniem, może ktoś podjąłby się poszukania np. we włoszech czy niemczech? jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi