Daktyl Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam! Po dłuuuugich poszukiwaniach swojego pierwszego motocykla, którym miała być xj 600 w końcu kupiłem ntv 650 ^^. Jest to rocznik 1997, przebieg 34 tys, bardzo możliwe, że nie przekręcany, bo stan jest naprawdę miodzio :D. Oczywiście zamieszczam parę fotek ;) : http://img189.imageshack.us/img189/1123/imgp6406.jpg http://img266.imageshack.us/img266/8053/imgp6407.jpg http://img39.imageshack.us/img39/1685/imgp6409.jpg Pozdrawiam Daktyl :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Gratulacje :) Jedyny słuszny typ napędu - wał :icon_mrgreen: Natomiast od razu pomyśl nad dorobieniem podpórek pod stelaż kufra centralnego. To, co masz, szybko się złamie, nawet jak będziesz jeździł z pustym kufrem. Dźwignia po byku.. ..mówię z doświadczenia, miałem VX800 (też wał, ech...) i podobny stelaż - po pierwszej dłuższej trasie zaczął się łamać, a trasę skończyłem z topcase'm w bagażniku samochodu :( pozdr LYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebe450 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 No i pogratulować :) :clap: Jeżdżę ntv- em drugi sezon i bardzo jestem zadowolona :biggrin: Bardzo to wdzięczny sprzęt i mało wymagający finansowo, życzę przyjemnego użytkowania i szerokości ! Cytuj Cave tibi a cane muto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 No i jedynie słuszna marka! :D Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daktyl Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Dzięki, dzięki :D Na pewno pomyśle o tym wzmocnieniu ;) pozdrawiam Daktyl icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloXJ Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Gratulacje! Sam się zastanawiałem czy nie zdecydować się na NTV jednak wybór padł na XJ. Sorki że nie odpowiedziałem na PM, byłem na urlopie :D POZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ONLY VTWIN Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 No napisz coś więcej :bigrazz: Jak się tym jeździ? Nie za słabe? Jak z rozmiarami? Moment to pewnie ma spory, nie? :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daktyl Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Tak więc przejechałem niecałe 100 km, więc ciężko mi coś konkretnego napisać, jest to moje pierwsze moto, wiec mocy mi na pewno nie brakuje, jak dla mnie strasznie mocna bestia ;D. Jeździ się fajnie, chociaż ciężko się skręca, ale ponoć ten motorek tak ma (stosując przeciwskręt ślicznie skręca :D) Mam 188cm, 80kg czuje się bardzo dobrze, generalnie moto jest spore jak na mój gust - w porównaniu z cb 500, xj 600 ;). Co do mocy to ciężko mi powiedzieć, w dowodzie mam wpisane 25 kW - więc wersja zablokowana, ale poprzedni właściciel coś tam wspominał, że "chyba" jest odblokowana, ale on raczej mało wiedział, bo przejechał 1500 km przez rok :D. Stan wręcz idealny, wszystko co się dało pozmieniane, więc tylko jeździć ^^ @OloXJ: okej nic się nie stało i tak to był badziew :D Pozdrawiam Daktyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Gratuluję. Jesli jest w takim stanie jak to na foto wygląda to tylko zazdrościć. :biggrin: Sam szukałem NTV ale nic ciekawego mi się nie udało znaleźć. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abu Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 oooo chłopie, przepadłeś - do końca życia będziesz Vka jeździł :icon_mrgreen: Gratulacje, śliczny motocykl! Szerkości! Cytuj wspomóż biednego -> http://warszawa.menelgame.pl/change_please/5580475/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 ja tez wlasnie sie zastanawiałem nad taką NTV'ałką ale wybor padł na iksjote :P a to dlatego ze jak na moj gust ntv mi sie nie podoba, taki nijaki w porównaniu do iksjoty ale o gustach sie nie interesuje, predzej wybrałbym suzuki sv jesli mialbym sie zdecydowac na V napisz jak to sie zbiera ze swiateł? :P ile tym wyciagasz jakie spalanie i ogolnie jak sie jezdzi w porownaniu do iksjoty? jakie ma zawiechy i wogole od jakich obrotow "ciągnie" :D a tak ogolnie to gratulacje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daktyl Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 ja tez wlasnie sie zastanawiałem nad taką NTV'ałką ale wybor padł na iksjote :P a to dlatego ze jak na moj gust ntv mi sie nie podoba, taki nijaki w porównaniu do iksjoty ale o gustach sie nie interesuje, predzej wybrałbym suzuki sv jesli mialbym sie zdecydowac na V napisz jak to sie zbiera ze swiateł? :P ile tym wyciagasz jakie spalanie i ogolnie jak sie jezdzi w porownaniu do iksjoty? jakie ma zawiechy i wogole od jakich obrotow "ciągnie" :D a tak ogolnie to gratulacje ;) Generalnie niedużo przejechałem więc ciężko mi tu pisać jakieś konkretne dane :D. Ze świateł zbiera się tak, że wszystko zostaje w tyle, przyśpieszenie jest naprawdę spore - ale tak już mają wszystkie motocykle ;p. Ciągnie już od samego dołu w końcu silnik V ;). A w porównaniu z XJ to na pewno na NTV się ciężej skręca - co idzie na jej plus w samym już zakręcie, bo jedzie się pewniej =). Dodatkowo mam wał co też mi się wydaje dużą zaletą no i generalnie ciekawsza jest konstrukcja NTV od XJ. NTV jest większa co mi pasuje, bo jestem dośc wysoki. A co do samego wyglądu? Hmm XJ wygląda nowocześniej, ale mi i tak bardziej podoba się NTV :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 no to spoko ;) napisz pozniej jak wrazenia z jazdy po kilku tyś km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi