szynszyll Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 fotki peknietego w 2 miejscach karteru xtz750. powody: - pekla sprezyna w koszu sprzeglowym - poleciala pomiedzy zebatke kosza sprzeglowego a zebatke zdawcza - panewki na wale wytrzymaly - puscil karter silnik w mak i wymiana karteru oraz kosza. na zdawczej zostal niewielki odcisk ktory nieco hałasuje ale zdecydowalem nie 'regenerowac' tego zeby nie spieprzyc wału w doskonałej kondycji. foty: http://img824.imageshack.us/gal.php?g=us1h.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 qurim, ku*wa, przecież przed kolesiem trzeba ostrzegać.... Jak to możliwe że do niego ludzie wożą motocykle? No ostrzegam kogo się da ale wszystkich w regionie nie dam rady. Niektórzy odbierają to jako "nagonkę" na konkurencję. :banghead: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 1986 Kawasaki KLR 250 po remoncie głowicy. Zawór postanowił wyskoczyć z siedziska :) Potem jeszcze wałek rozrządu pękł ale byłem tak wściekły, że nawet zdjęć nie zrobiłem :banghead: http://img717.imageshack.us/gal.php?g=dsc00571bl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 (edytowane) O w pytę. Niezła masakra. Pamiętam jak kiedyś w WSK 125 urwał mi się zawór to też podobną masakrę zrobił. :biggrin: Szkoda że nie robiłem fotek, ale reanimuję właśnie skuter Peugeot. Stał we F. kilka lat, ktoś to wziął za friko i przywiózł do PL, kto inny to ukradł, rozbił, spetował, zakatował i porzucił. A gość to odnalazł (albo policja) i przywiózł do mnie na reanimację. Jednym słowem o tym skuterze - śmieć. Totalny śmieć. Wyłamana stacyjka, poobijany itd. Silnik zarżnięty 2T. Silnik już zrobiłem, udało mi się dorwać korbę do tego nową.Łożyska na wale masakra a nowe tyle kosztowały że szok. Cylinder Nicasil...w `93 roczniku. :eek: Na szczęście zdrowy. Poskładałem to już trochę, nawet odpalił w zeszły piątek. :clap: A w silniku był taki syf że po rozłożeniu go nie mogłem domyć rąk przez pół dnia. Gość tyle wtopi za naprawę że się nakryje nogami. 4 cyfrowa sumka będzie na pewno. Więcej niż będzie wart po tym totalnym remoncie. :banghead: Edytowane 5 Lipca 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 co prawda jest to silnik auta ale korba opuściła silnik przy przebiegu 15 000 km Berlingo http://img85.imageshack.us/f/zdjcia0124.jpg/ podejrzewaliśmy że dostał po dupce na zimno :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Tak wyglądała zdewastowana przezemnie śruba od zębatki wału korbowego :D Nie chciała zejść i w końcu nie wiem jak ją ściągnąłem. Chyba zeszlifowałem na mniejszy wymiar tak coby siedziała mega ciasno w kluczu. http://img195.imageshack.us/i/obraz086w.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Zdarza się z tymi nakrętkami. Jakiś czas temu musiałem ciąć nakrętkę wariatora w skuterze bo nie chciała puścić. Żadne patenty nie pomagały. Brechy, przedłużki, nawet większy kompresor i lepszy udar pożyczyłem i też nic. W końcu w ruch poszła kątówka. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Klamka HAMULCA sklejona na poxipol!!! Autentycznie, nie dowierzałem o co chodzi, nacisnąłem mocno na hamulec- odłamała się, czy jeszcze jakiś komentarz jest potrzebny... Uploaded with ImageShack.us Edytowane 27 Listopada 2012 przez baba_zanetti Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Cztero odcinkowe objaśnienie co ludzie sobie myślą na temat naprawy motocykli :) Jakieś 10% wypowiedzi jest konstruktywne reszta to bełkot.http://www.youtube.com/watch?v=P8GnwW2pEFY Edytowane 27 Listopada 2012 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Klamka HAMULCA sklejona na poxipol!!! Autentycznie, nie dowierzałem o co chodzi, nacisnąłem mocno na hamulec- odłamała się, czy jeszcze jakiś komentarz jest potrzebny... Niezłe. Co ludziom do łba przyjdzie. Albo do dupy, bo głową chyba nie myślą.... W serwisie w którym pracuję, gdy przyjeżdża motocykl na przegląd czy inne czynności, zwracamy uwagę na stan dźwigni i klamek. Wystarczy że końcówka tzw.kulka jest zarysowana lekko powoduje że właścicielowi sugerujemy wymianę. Nie z chęci zysku. Ze względu bezpieczeństwa. Przerysowana klamka może kryć w sobie pęknięcie lub inną niespodziankę. Mieliśmy przypadki że taka klamka pękała przy hamowaniu, chociaż nie było na niej innych śladów poza drobnymi ryskami na końcu. To jest amelinum, albo i gorszy stop czasami, majątku nie kosztuje a dupę ratuje. W temacie uszkodzeń, niestety bez fotek narazie. Pacjent Yama XVS. Objawy - dzwięki w okolicy wyjścia wału napędowego. Diagnoza - urwana końcówka wałka wyjściowego ze skrzyni. Wałki występują tylko w kompletach bo przekładnią kątowa. Silnik tak skonstruowany że do wymiany trzeba cały rozebrać. Przy okazji czujnik i pierścień prędkościomierza oberwał, łożysko, uszczelniacz i takie tam "okoliczne" elementy. Komplet uszczelek na cały silnik i takie tam różne. Kwota naprawy zamyka się w okolicach 8k zł. Używane silniki trudno dorwać. Większość ma urwany wałek, dlatego zostały wyjęte z ramy i są na sprzedaż. :banghead: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc_robert Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 O w pytę. Niezła masakra. Pamiętam jak kiedyś w WSK 125 urwał mi się zawór to też podobną masakrę zrobił. Zawór w WSK 125? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Silnik ducati desmoquattro, prawdopodobnie rozpadło się łożysko podporowe wałka napędu pompy ciechy chłodzącej i rozrzadu. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Heeh. Drobne ryśnięcie, wyklepie się. :biggrin: Znajomek zawsze twierdził że Ducati to FIAT na 2 kołach. I przerażał go zawsze jeż na magnesie korka spustowego oleju. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tutek65 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Zawór w WSK 125? Zawór paliwa , tylko taki przychodi mi do głowy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 ładnie sie rozpadło ;) było co od ramy odkręcać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi