kamil8423 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Witam mam problem z moja Yamaha xz 550.kiedy ja odpale i stoi na wolnych obrotach to tym jednym wezykiem od trojnika ktory jest przy gaznikach dosc intenswnie splywa sobie zupa pod motor.dalem gazniki do czyszczenia bo myslalem ze sie zawiesily plywaki co prawda syfu bylo co nie miara bo to 84r.ale teraz jest git a tu nadal leci!! swiece nowe filtr tez i nie wiem co teraz ???co jest tego powodem prosze o pomoc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 pływak się topi, zaworek iglicowy wytarty, niewłaściwi poziom paliwa ustawiony Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Dokladnie. Zobacz, moze syf wlecial pod zaworek iglicowy przez co przepuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Skoro gaźniki były czyszczone i dzieje się to samo to kiepski serwis Ci robił sprzęta. :biggrin: Kontrola poziomu paliwa jest standardem przy czyszczeniu gaźników. Albo tylko poziom albo masz dziurawy pływak albo po prostu syf ze zbiornika znowu zbiera się w gaźniku i blokuje zaworek. Sprawdź stan zbiornika, załóż jakiś filterek paliwa i wyczyść porządnie gaźniki, sprawdź poziom i stan zaworków itd. A tak w ogóle to wróć do tego serwisu jeśli takowy to robił i susz im głowę że problem nadal istnieje. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 jak wyzej.sprawdz tez dokladnosc zlozenia po czyszczeniu moze wycieka gdzies z korpusu awydaje sie ze z odplywu bo akurat cieknie po wezyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Nie ma takiej mozliwosci, jezeli leci z przelewow to znaczy ze poziom z ktoregos powodu podanego wyzej jest za wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi