>ENDUROS*600< Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam forumowiczów !!! :bigrazz: Mam następujący problem z quadem Yamaha Raptor 660 2004, od pewnego czasu quad zaczął przerywać i przy próbie dodania gazu aby się wkręcił na wyższe obroty strzela w komin ogniem, wyczyszczony już został gaźnik, sprawdzone luzy zaworowe, a usterka ciągle nie naprawiona, co to może być, zastanawiam się nad prądami (moduł, iskrownik, itp) proszę bardzo o podpowiedzi. Z góry dziękuję :notworthy: Pozdrawiam :crossy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Swiece sprawdzales? Sprawdz czy iskra jest pozadna, czy bije z porcelany. Zaworki iglicowe w gaznikach nie ciekna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Nie jest to czasem zaplon CDI ? Jezeli tak to moze byc to usterka kondensatora, alekilka innych mozliwosci ( proste przetarcie czy poluzowanie kabli w instalacji ) tez jest mozliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusxmoto Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Polecam sprawdzić czujnik biegu wstecznego ... odcina drastycznie :biggrin: Przerabiałem podobny przypadek , pomogła wymiana wyrobionych zaworków iglicowych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Tez się zastanawiałem nad tym czujnikiem, gdzie on sie znajduje w ogóle ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Sprawdź dwa czujniki przy dźwigni sprzęgła i podłączenie kabelków od wstecznego i luzu przy dźwigni zmiany biegów. 99% że to właśnie górny czujnik przy sprzęgle. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
africa2 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Tez się zastanawiałem nad tym czujnikiem, gdzie on sie znajduje w ogóle ??? Też uważam, że to czujnik wstecznego. Możesz wypiąc kable od czujnika przy klamce sprzegła, pobawic sie tam z tymi kabelkami troche i będzie hasac aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Quad naprawiony, jednak czujka biegu wstecznego przy klamce sprzęgła była winna, dzięki koledzy za pomoc !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi