Tomek_W Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Ja dziś zakupiłem pare rzeczy, z których może zacznie powstawać jakiś motocykl. Przywiozłem silnik od Junaka M-10 w dwóch skrzynkach i ramę z wahaczem (silnik oczywiście do kompletnego remontu - bez iskrownika i prądnicy). Ale - za 300zł nie ma co wybrzydzać gdzie trafiłeś taką okazje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Spotkałem ostatnio znajomego, u którego od ładnych paru lat na strychu leżały te części. Po chwili rozmowy okazało się, że może nawet byłby skłonny to sprzedać, ale pod warunkiem, że podzespoły trafią do kogoś, kto wykorzysta je do budowy motocykla (a nie sprzeda na allegro); No i - trafiły do mnie :bigrazz: Teraz trzeba będzie przeglądnąć silnik, i zacząć się rozglądać za pozostałymi elementami; Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 no to miałeś szczęście, ja jak pytam ludzi czy nie wiedzą czy ktoś w okolicy kiedykolwiek nie miał junaka to rozkładają ręce albo słyszę ,,w tych stronach to nie było takich motorów” a tak na marginesie to od czego jest zawieszenie przednie przy tej ramie junaka http://allegro.pl/junak-rama-na-kolach-i1465842462.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Jak myslicie ile bym mogl wziac za jednego z tych woschodow? kase chce przeznaczyc na restauracje lelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 (edytowane) a tak na marginesie to od czego jest zawieszenie przednie przy tej ramie junaka http://allegro.pl/junak-rama-na-kolach-i1465842462.html ....standardowe zawieszenie (razem z kołem i zegarami) od MZ ETZ. Tylne koło i amortyzatory również zapożyczono z motocykla MZ; Pozdr. Edytowane 20 Lutego 2011 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Ostatni zakup ze złomu, komarek 3 kompletna rama za 30zł i WSK M06 B1 rama bez kół za 45zł, koło NSU czy od czegos podobnego...warto odwiedzac złomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Pewnie ze warto, z tym ze takich rarytasow coraz mniej :unsure: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit1 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Granat u nas to już są zaklepane złomowiska :) Znajomy wyciągną SHL m04 oczywiście nie całą i dużo dużo szpargałów :)Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 http://www.bikepics.com/pictures/2155010/nowy nabytek cena 400zł bez kwita (możliwe że będzie) + drugi silnik pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Fajna jaskolka, juz coraz mniej takich, reszte czesci posiadasz czy trzeba bedzie kompletowac :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honda500 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 No trochę roboty przed Tobą, ale nie poddawaj się, jak skończysz to będzie piękna maszyna:D Cytuj Motogen - motocykle to nasze całe życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Jesssu jak mi sie to nie podoba....ale nie pójdzie na złom, tyle dobrego, A taka zetke tyle ze tropik pusciłem za 900 kompletna ze swierzym dowodem rejestracyjnym, tak sie tym brzydze:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 z braków to lewa blaszana osłona, a tak to wszystko jesta ile to kosztuje roboty to wiem bo zrobiłem już kilka motocykli dla ludzi a na swoje niestety nie mam czasu :icon_rolleyes: ale liczę że niedługo się to zmienipzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Jesssu jak mi sie to nie podoba....ale nie pójdzie na złom, tyle dobrego, A taka zetke tyle ze tropik pusciłem za 900 kompletna ze swierzym dowodem rejestracyjnym, tak sie tym brzydze:] To tak wstrętne, że aż ładne :) Jaskółka fajna. (masz kluczyk do schowków pod siedzeniami?) :rolleyes: Hmmm ładne lusterko ma. Jest jej więcej niż mniej, więc jakoś ciężko z nią nie będzie. Sam MZ się brzydzę, ale Jaskółek i Tropik akurat swoją brzydotą mi się podobają ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Rowniez nie przepadam za ta DDRowska technika, ale jaskolka i trophy jednak zawsze przykuwaja moja uwage. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi