Gość brys Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Rozrusznik może mieć zwarcie na uzwojeniu. Wizualnie to bywa trudne do wykrycia, ale wychodzi na przyrządzie. Powoduje właśnie duży pobór prądu, a małą moc oddawaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) Rozrusznik może mieć zwarcie na uzwojeniu. Wizualnie to bywa trudne do wykrycia, ale wychodzi na przyrządzie. Powoduje właśnie duży pobór prądu, a małą moc oddawaną. Dokładnie tak, ale zwarcie nie zależy od temperatury silnika. Jeśli to było by zwarcie to ciepły silnik było by łatwiej uruchomić niż zimny (do uruchomienia ciepłego silnika potrzeba jak wiadomo mniej mocy). Edytowane 10 Czerwca 2009 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Odpala ciezej na ciepłym silniku . oraz zaciagnietym ssaniu, panowie skupcie sie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Po co na cieplym silniku zaciagasz ssanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Odpala ciezej na ciepłym silniku . oraz zaciagnietym ssaniu, panowie skupcie sie :) Po co na cieplym silniku zaciagasz ssanie ? Przeczytaj jeszcze raz. Kolego znajdź firmę regenerująca alternatory i rozruszniki.Te firmy posiadają hamownie i stoły probiercze i zmierzą prądy. Obstawiam rozrusznik. Brys dobrze pisze, że moze być zwarcie i temperatura może się przyczynić do nasilena problemu. Zamiast pisać "skupcie się" przestań polegać na koledze co sprawdza Ci metoda wizualno -kablowo-akumulatorowo-słuchową tylko pozwól komuś dokonać pomiarów. To jedyna metoda na prawidłowe zdiagnozowanie usterki. Jeśli nie masz takiej firmy to szukaj jakiegoś motonity z taka samą cebrą. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 rozrusznik wykrece po weekendzie powtornie, mechanik mowi ze to wina polaczenia z wałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JĘDRZEJ Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 rozrusznik wykrece po weekendzie powtornie, mechanik mowi ze to wina polaczenia z wałem Miałem ten sam przypadek w swojej suzuki.Rozrusznik zaliczyl trzy warsztaty elektryczne,w kazdym mówiono ,że wszystko cacy,a kręcić nie chciał,tzn.kręciłale bardzo wolno.Co najśmieszniejsze nie znalazłem nikogo ktoby go naprawił.Kupiłem używkę za dwie stówy i wszystko jest OK.Tobie też to radzę bo ztego co wiem rzadko kto potrafi naprawić rozrusznik motocyklowy,a jeżeli już to jest todroga impreza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Mechanik ktory mi robi moto mial racje. To nie wina rozrusznika, kupilem drugi i jest to samo. Moglby mi ktos sprawdzic czy rozrusznik od mojej sc 21 pasuje do innych modeli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Odkopuje troche. Czy ktos spotkal sie z naprawa wolnego kola rozrusznika ? Bede wdzieczny za opis takowej naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Moglby mi ktos sprawdzic czy rozrusznik od mojej sc 21 pasuje do innych modeli ? Jeśli jeszcze chcesz to wiedzieć to sprawdzisz to na stronie www.ronayers.com ("Where does this part fit" na str. głównej, najpierw wejdź w fiszki i sprawdź nr katalogowy rozrusznika). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi