samolot Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Otóż moja honda ma dziwną przypadłość. Czy odkręcam 2/3 gazu czy do końca ona przyspiesza tak samo. Tak jakby na pełnym gazie lekko się dusiła. Odczuwalne jest to szczególnie podczas chęci nagłego wystartowania spod świateł. Jak odkręcam gaz do końca po puszeniu sprzęgła to jest taki moment, że motocykl marnie przyspiesza do około 7tys obr/min, później od około 7tys obr/min przyspiesza jak należy. Przy emeryckiej jeździe asfaltową krętą drogą przez las z poniżająco małymi prędkościami jak na ten rodzaj motocykla (80-100km/h) spaliła mi aż 6l na 100km. Normalnie jadąc pali 7-9l na 100km. Co jest zepsute? Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Niemasz tam powkładanych jakiś hitów tjuningu prosto ze straganu u pana franka typu wydech od ch.. wie czego ? Jesli nie to sprawdź czy aby filtr powietrza jest drozny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Komputer nie wyświetla ci przypadkiem "CHECK"? Jeśli nie to pewnie filtr powietrza lub słabe paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Ten twój sprzęt ma już sporo najechane i przydał by mu się porządny serwis... Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Ten twój sprzęt ma już sporo najechane i przydał by mu się porządny serwis... Sporo tzn ile? Rzeczy które mi przychodzą do głowy: filtr, swiece, sprawdzenie i ustawienie czujnika TPS, synchro przepustnic i sprawdzenie luzów zaworowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi