Mr贸wa Opublikowano 15 Maja 2009 Udost臋pnij Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) Witam! Mam problem z Aprili膮 ETV 1000 Caponord, silnik podobny jak w Hondzie Varadero. Chodzi o to, i偶 motocykl po odpaleniu na wolnych obrotach z regu艂y chodzi dobrze (chod藕 do艣膰 ci臋偶ko go odpali膰), a po dodaniu gazu strzela w wydech i ga艣nie, przerywa zap艂on. Czasem chwil臋 po odpaleniu uda mi si臋 go wkr臋ci膰 na obroty (jak odpalam z odkr臋conym gazem) ale jest to bardzo rzadki przypadek. Podczas wystrza艂贸w w wydech mruga kontrolka EFI. Wymienia艂em 艣wiece, przewody i nic to nie daje. 艢wiece czarne, mokre. Czy艣ci艂em te偶 wtryski. Komputer po z艂膮czeniu kabla serwisowego nie pokazuje 偶adnych b艂臋d贸w na wy艣wietlaczu. Co robi膰???聽 dzieki za odpowiedzi Edytowane 15 Maja 2009 przez Mr贸wa Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Adam M. Opublikowano 15 Maja 2009 Udost臋pnij Opublikowano 15 Maja 2009 Zacznij od sprawdzenia luzow zaworowych. Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Mr贸wa Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Udost臋pnij Opublikowano 16 Maja 2009 Zacznij od sprawdzenia luzow zaworowych. 聽 OK, a wiesz mo偶e jakie musz膮 mie膰 warto艣ci? Czy jest mo偶liwe, 偶e kt贸ra艣 z cewek pad艂a i raz na 10 razy zadzia艂a?聽 Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
toowdie Opublikowano 16 Maja 2009 Udost臋pnij Opublikowano 16 Maja 2009 (edytowane) ssanie: 0,12-0,17, wydech: 0,23-0,28. Od siebie dodam 偶e warto by by艂o nowe 艣wieczki zafundowa膰 Edytowane 16 Maja 2009 przez toowdie Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Adam M. Opublikowano 16 Maja 2009 Udost臋pnij Opublikowano 16 Maja 2009 Gdyby padala cewka, to komputer pokazalby blad. W mojej opinii cewki to element dosc wytrzymaly, odwrotnie do zlaczek instalacji :) Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Mr贸wa Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Udost臋pnij Opublikowano 17 Maja 2009 Gdyby padala cewka, to komputer pokazalby blad. W mojej opinii cewki to element dosc wytrzymaly, odwrotnie do zlaczek instalacji :) 聽 Hmmm musz臋 co艣 wykombinowa膰. Sprawdz臋 wszystko co mo偶liwe. Zaczn臋 od luz贸w. Dzi臋ki za odpowiedzi :) Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Asmodan Opublikowano 17 Maja 2009 Udost臋pnij Opublikowano 17 Maja 2009 Sprawdz cewki bo padaja w etvkach. Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Mr贸wa Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udost臋pnij Opublikowano 18 Maja 2009 Sprawdz cewki bo padaja w etvkach. 聽 Znalaz艂em warto艣ci rezystancji dobrych cewek w serwis贸wce, b臋d臋 sprawdza艂. A mo偶na podpasowa膰 cewki od czego艣 innego?聽 Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.