bibor80 Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Ja uzywam tego: Castrol Chain Lube Racing. Na kolo za bardzo nie rzuca i jest w sumie ok. Bel ray tez jest ok, tylko ze jest bialy a tamten bezbarwny. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spili gonzales Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Tectane - zamówiłem dziś na allegro ciekawe jak się sprawdzi bo cena bardzo przystępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Po dokładnym wyczyszczeniu łańcucha i zębatek detergentm i całej okolicy jego pracy napryskałem to cudo: http://www.dynotech.pl/profi.html No i powiem że po pierwszych 40 km efekt jet ekstra, łańcuch cały czas wygląda jak by był nie nasmarowny, smar jest bezbarwny i łańcuch świeci pełnym blaskiem w słońcu :] nie czepia się brud bo jest suchy więc jest jak by powleczony folią, wygląda ekstra zobaczymy jak często trzeba będzie smarować. Póki co nic nie odpadło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris_big Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Po dokładnym wyczyszczeniu łańcucha i zębatek detergentm i całej okolicy jego pracy napryskałem to cudo: http://www.dynotech.pl/profi.html No i powiem że po pierwszych 40 km efekt jet ekstra, łańcuch cały czas wygląda jak by był nie nasmarowny, smar jest bezbarwny i łańcuch świeci pełnym blaskiem w słońcu :] nie czepia się brud bo jest suchy więc jest jak by powleczony folią, wygląda ekstra zobaczymy jak często trzeba będzie smarować. Póki co nic nie odpadło :) Wiele postów wcześniej, tak pewnie gdzieś w środku moto sezonu opisałem swoje opinie właśnie na temat powyższego smaru teflonowego. Niestety po przejechaniu kilku tysięcy km i po upływie pewnego czasu muszę je zweryfikować. Sam smar teflonowy zaraz po zakupie wydawał się być świetnym antidotum na brudny od innych smarów motocykl jak i sam łańcuch oraz zębatki. Przez pierwsze 500 może 1000km wszystko wydawało się super, łańcuch czyściutki, motocykl tez, ale po pewnym czasie pojawiła się mocna korozja a szczególnie było to zauważalne na rolkach łańcucha. Niestety do tego stopnia ze wyglądało to gorzej niż brudny od smaru łańcuch nie mówiąc już o tym jak to wpłynęło na jego trwałość. Finalnie skończyło się to tak ze smaru teflonowego już nie stosuje a dodatkowo po wielu latach używania przeróżnych spray’i do łańcucha przeszedłem po prostu na olej przekładniowy tak jak zaleca manual. Może i trochę brudzi na początku ale łańcuch nie rdzewieje i bardzo lekko się obraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duddits Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Również potwierdzam, że Castrol Chain Wax daje radę. Kluczowe jest jak już ktoś tu wspomniał to, żeby nie przesadzić z ilością smaru. Trzeba do tego trochę wprawy (zwykle na początku smaruje się zbyt obficie i wtedy nie ma siły żeby smar nie pryskał na wszystko wokoło) no i precyzji - smarujemy tylko tam gdzie to jest niezbędne. Cytuj http://gomoto.tv/naszym motorem jest pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Castrol Chain Wax to największe ścierwo zaraz po Shellu jakim samrowałem łańcuch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Aja smaruje teraz jakimś takim co wygrałem w moto miesiąca na forum w spraju z larsona i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duddits Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Castrol Chain Wax to największe ścierwo zaraz po Shellu jakim samrowałem łańcuch! Możesz rozwinąć tę "wiele" mówiącą wypowiedź? Ja przejechałem na tym 6kkm i jestem zadowolony. Cytuj http://gomoto.tv/naszym motorem jest pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Możesz rozwinąć tę "wiele" mówiącą wypowiedź? Ja przejechałem na tym 6kkm i jestem zadowolony. Wystarczy przeczytać cały temat :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duddits Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Wystarczy przeczytać cały temat :bigrazz: No właśnie ja czytałem. Skoro Ty też to po co powtarzasz to co ktoś inny już wcześniej napisał? Cytuj http://gomoto.tv/naszym motorem jest pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 No właśnie ja czytałem. Skoro Ty też to po co powtarzasz to co ktoś inny już wcześniej napisał? Żeby przypomnieć, oby nikt tego syfu nie kupował. Każdy na ten smar ode mnie narzeka, żadnej praktycznie przyczepności, porównując do Motula, którego teraz używam, niebo i ziemia. Sam spróbuj Motul Road + wtedy sam zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Z tego co ja wiem to renomowani producenci łańcuchów polecają smarowanie olejem silnikowym. Ja właśnie tak robie i jak narazie nie narzekam. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Z tego co ja wiem to renomowani producenci łańcuchów polecają smarowanie olejem silnikowym. Ja właśnie tak robie i jak narazie nie narzekam. PZDR Tak, nawet w mojej instrukcji jest zalecane. Spróbowałem raz i wróciłem do smaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Z tego co ja wiem to renomowani producenci łańcuchów polecają smarowanie olejem silnikowym. Ja właśnie tak robie i jak narazie nie narzekam. PZDR Jesteś pewien że silnikowym? A nie przekładniowym przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Tak, nawet w mojej instrukcji jest zalecane. Spróbowałem raz i wróciłem do smaru. Dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi