pro. Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Osobiście używam Motorexa, na prawdę dobry smar, ale strasznie brudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe_bar Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Osobiście używam Motorexa, na prawdę dobry smar, ale strasznie brudzi. Jak nie chcesz mieć brudnej felgi to polecam Belray. wcześniej używałem Castrola ale za bardzo brudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro. Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Jak nie chcesz mieć brudnej felgi to polecam Belray. wcześniej używałem Castrola ale za bardzo brudził Ja to ten smar mam wszędzie, na butach i spodniach oraz na całym motorze ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narazie_amator Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Ja to ten smar mam wszędzie, na butach i spodniach oraz na całym motorze ;p Ja mam Bel-ray Super Clean Chain Lube i jestem zadowolony chociaż porównania nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) Używa ktoś może tego : http://www.sklep-motocyklowy.pl/spray,do,l...0,ml,p2524.html ? Jak się to trzyma? Jak na smar PTFE to jakoś tanio. Edytowane 24 Września 2009 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 bellray i valvoline roznicy nie widac, no moze bellray jest bardziej "klejący" sie i syf łapie a valvoline nie brudzi felgi i jest tanszy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) NIe wiem czy było ale małe pytanko - czy używa/ł ktoś z was smatu teflonowego ? Ponoć można smarować nim tylko od nowości łańcucha , bo później nie jest już się w stanie przykleić ? Ponoć się w ogóle nie odrywa i nie brudzi. Mam dużo jasnych aluminiowych elementów w moto w okolicy łańcucha i wkurza mnie ciągłe czyszczenie tego syfu - obecnie używam MOTUL PTFE ale mimo to zawsze coś odpada. Grzebałem, grzebałem i znalazłem: http://www.allegro.pl/item689607872_wurth_...hs_drylube.html http://www.dynotech.pl/profi.html http://sklep.variant.pl/?c=mdSklep-cmProdukt-34586-19488 Ten ostatni kosztuje śmiesznie mało :icon_rolleyes: Używał ktoś może tego wynalzaku ? Pozdro Edytowane 24 Września 2009 przez enZo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 obecnie używam MOTUL PTFE ale mimo to zawsze coś odpada. Pozdro przeca to jest teflonowy;) ps. sprobuj wurtha, znajoma sobie chwali :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 przeca to jest teflonowy;) ps. sprobuj wurtha, znajoma sobie chwali :P Hmm, tyle że ten Motul to tradycyjny "mokry"smar. A mi chodzi o te suche z teflonem, bo to ponoć w ogóle nie brudzi. Aż zerknę na opakowanie w garażu bo jakoś nigdy wcześniej nie widziałem informacji o teflonie w tym wynalzaku :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 oznaczenie "PTFE" zwykle oznacza ze to teflonowy smar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrio Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Ja używam Castrola w spray'u . Klei sie dość dobrze i jak się nie przesadzi z ilością to nie osyfi motóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 oznaczenie "PTFE" zwykle oznacza ze to teflonowy smar No dokładnie czastki PTFE to teflon o bardzo fajnych właściwościach - google prawde mi powie :biggrin: Tyle że teraz zapodam suchy samr z PTFE i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Ja używam Castrola w spray'u . Klei sie dość dobrze i jak się nie przesadzi z ilością to nie osyfi motóra. Jaki to dokładnie Castrol? Bo mój Castrol (chyba Castrol OR, czy coś takiego) powyżej 160km/h leci w kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 NIe wiem czy było ale małe pytanko - czy używa/ł ktoś z was smatu teflonowego ? Ponoć można smarować nim tylko od nowości łańcucha , bo później nie jest już się w stanie przykleić ? własciwie powinno być bez róznicy czy nowy czy nie. Nowy łańcuch tez jest "czymś" nasmarowany. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Jaki to dokładnie Castrol? Bo mój Castrol (chyba Castrol OR, czy coś takiego) powyżej 160km/h leci w kosmos. Też używam Castrola, ale nie Spray-OR tylko Chain WAX ! I jest OK ! Bo Spray-OR to fakt, gorzej się trzyma....... Jeszcze używam go do smarowania zawiasów w samochodzie i nie tylko... Bardzo dobry jest ! :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi