obi125 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Panowie co się mogło stać z RSV? - podczas krótkiej przejażdżki moto zaczęło podczas przyśpieszania tracić moc (wrażenie jakby coś je trzymało na ułamek sekundy), do tego zaczęło strzelać z wydechów przy schodzeniu z nawet małych obrotów (znacznie częściej i głośniej niż zwykle) a na koniec już pod garażem po prostu zgasło. Przy próbie odpalania słychać tylko strzelanie z przetwornika pod siedzeniem. Macie jakieś pomysły? :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Czyli jak - naciskasz guzik rozrusznika...i cos strzela pod siedzeniem? Rozrusznik kreci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Zabraklo pradu na pierwszy rzut oka. Sprawdz aku i ladowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 tak jak Adam pisze pewnie regler padł, rozładowało akumulator i nie ma siły pokręcić rozrusznikiem - dlatego strzela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Kable i do obcego aku , podłącz i sprawdż napiecie ładowania (powinno skoczyc z 12,6V na conajmniej 14V), przerabiałem tez dwa przypadki ze sie akumulatory po prostu skończyły(padło wewnetrzne połaczenie między płytami a klema aku) a ładowanie było ok. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RSV Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Panowie co się mogło stać z RSV? - podczas krótkiej przejażdżki moto zaczęło podczas przyśpieszania tracić moc (wrażenie jakby coś je trzymało na ułamek sekundy), do tego zaczęło strzelać z wydechów przy schodzeniu z nawet małych obrotów (znacznie częściej i głośniej niż zwykle) a na koniec już pod garażem po prostu zgasło. Przy próbie odpalania słychać tylko strzelanie z przetwornika pod siedzeniem. Macie jakieś pomysły? :rolleyes: pod siedzeniem jest elektomagnes rozrusznika właśnie i jak jest słaby prąd to bedzie właśnie tak cykał,wmojej rsv jak aku padło to nawet kablami z auta nie odpalała-tylko wymiana baterii i po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obi125 Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 po podłączeniu drugiego aku i zresetowaniu alarmu moto zapaliło. Na komputerze pojawiło się ładowanie rzędu 13,4 więc myślałem, że jest ok, ale pośmigałem dzisiaj trochę i znowu to samo... Myślicie ze to regulator? Z mechaniki jestem raczej kiepski więc może wiecie gdzie w Krakowie mogę się upewnić o co chodzi?;) pozdr Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Ladowanie musisz sprawdzic na wolnych i przy 5 tys obr. z zapalonymi swiatlami. Bardzo czesto ta druga proba pokazuje brak ladowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazze Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 po podłączeniu drugiego aku i zresetowaniu alarmu moto zapaliło. Na komputerze pojawiło się ładowanie rzędu 13,4 więc myślałem, że jest ok, ale pośmigałem dzisiaj trochę i znowu to samo... Myślicie ze to regulator? Z mechaniki jestem raczej kiepski więc może wiecie gdzie w Krakowie mogę się upewnić o co chodzi?;) pozdr Rafal na 99% alternator do wymiany. pozdro Cytuj OSKAR #21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi