Olsen Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 http://motocykle.redes.com.pl/show.php?id=138 Obejrzałem dziś na Bemowie przy okazji Otwarcia Sezonu, przymierzyłem mój rozmiar, niby wszystko OK, do zapięcia bym się pewnie przyzwyczaił, jednak me obawy wzbudzają wywietrzniki z tyłu: czy przez tę siateczkę nie będzie do środka przeciekać woda, gdy np. będę stał na światłach podczas intensywnych opadów deszczu? czy nie będzie tamtędy piździć w chłodniejsze dni? Rozglądam się za jakimś prostym integralem, bez wodotrysków, jednak musi być wyposażony m.in. w solidny podbródek. I raczej będę chciał kupić biały. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaG_1975 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) Odgrzewam temat - może komuś się przyda... Mam od miesiąca Uvex Boss 525 DS Polavision i jak na razie (ok 1tkm w różną pogodę) mogę o nim powiedzieć jedynie dobre rzeczy: - cichy, fajnie wytłumia wysokie dżwięki; - bardzo wygodny, przyjemna w dotyku wyściółka, dobre dopasowanie do czaszki; - szybka supravision polavision - rewelka, w chłodne mokre dni jeździłem z zamkniętym wizjerem i nie zaparowała. Dla niewtajemniczonych - nie ma w nim żadnego antifoga, parowaniu zapobiega sama konstrukcja szyby (dwie warstwy, izolująca warstwa powietrzna czy próżniowa itp...) - zapięcie bardzo wygodne; Przed zakupem próbowałem kilku kasków z różnych półek (Shoei XR1000, Nolan N42, AGV Longway, jakiś Caberg) i Uvex wygrał. Zobaczymy czy nadal będę miał dobrą opinię o nim za rok. Edytowane 9 Grudnia 2009 przez MaG_1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 ile dales? Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Karlik Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 A mi się w moim Uveksie 525 ta podwójna szybka rozszczelniła i teraz nijak jej nie mogę zeszczelnić z powrotem. :-\ Poza tym fajny, i i tak w normalnych warunkach nie paruje, ale z jeżdżeniem w zimie to już problemy będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezka Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Odgrzewam temat - może komuś się przyda... - szybka supravision polavision - rewelka, w chłodne mokre dni jeździłem z zamkniętym wizjerem i nie zaparowała. Witam. Z tym się zgadzam i potwierdzam. parowaniu zapobiega sama konstrukcja szyby (dwie warstwy, izolująca warstwa powietrzna czy próżniowa itp...) Hm i tu jest problem :D... jak pojedziesz ponad 170 to pęd powietrza powoduje minimalny ruch tych dwóch warstw "szybek" względem siebie... efekt: wszystko lekko rozmyte :D niezbyt przyjemne uczucie... z początku myślałem, że już nieźle zmęczony jestem jak widzę niewyraźnie :D. Przyzwyczaiłem się. Z reszta zgadzam się całkowicie. W tej cenie niezły kask, wart polecenia. pozdrawiam nezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper1r6 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 jezdzilem w ttym garnku caly sezon i to co moge powiedziec to szybka faktycznie rewelacja, tzrba niezle nachuchac, nadmuchac zeby para pojawila sie chocby w narozach i to nawet przy temp ok 0.(i nic mi sie nie rozmazuje pow 170) wentylacja zdecydowanie wystarczajaca, lba nie urywa, ale nigdy nie odczuwalem dyskomfortu. zapiecie mozna obsluzyc w rekawiczkach...nawet jedna reka, zachowanie w deszczu - nie testowane . zeby nie bylo za kolorowo to wedlug mnie kask wcale nie jest jakis super cichy, ale to moze ksztalt mojej czaszki:) ja kupilem za 780zl posezonowa wyprzedaz wiec ,mysle ze warto bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravanello Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Odgrzewam temat - może komuś się przyda... Mam od miesiąca Uvex Boss 525 DS Polavision i jak na razie (ok 1tkm w różną pogodę) mogę o nim powiedzieć jedynie dobre rzeczy: - cichy, fajnie wytłumia wysokie dżwięki; - bardzo wygodny, przyjemna w dotyku wyściółka, dobre dopasowanie do czaszki; - szybka supravision polavision - rewelka, w chłodne mokre dni jeździłem z zamkniętym wizjerem i nie zaparowała. Dla niewtajemniczonych - nie ma w nim żadnego antifoga, parowaniu zapobiega sama konstrukcja szyby (dwie warstwy, izolująca warstwa powietrzna czy próżniowa itp...) - zapięcie bardzo wygodne; Przed zakupem próbowałem kilku kasków z różnych półek (Shoei XR1000, Nolan N42, AGV Longway, jakiś Caberg) i Uvex wygrał. Zobaczymy czy nadal będę miał dobrą opinię o nim za rok. Czy warto dołożyć szybkę Polavision do 525 Boss ? Mocowanie takie samo-sprawdzałem. Sprzedawca bardzo polecał, ale chciałbym poradzić się kogoś kto już ma. Kosztuje chyba ok.300. Czy warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaG_1975 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Szkoda, że nie napisałeś na priv, ale może po 4 miesiącach nadal się zastanawiasz... Warto założyć, zapominasz o temacie antifogów klejonych, pryskanych czy innych. Polaryzacja (nie wiem czy taką szybkę właśnie możesz założyć do "zwykłego " zwykłego Bossa...?) sprawdza się przy jeździe w słońcu - na razie nie potrzebowałem jeszcze zakładać pod niego okularów słonecznych, oczywiście samego światła mocno nie przyciemnia, ale nie ma tych wrednych odbić od asfaltu, szyb samochodowych itp jak w zwykłej szybce w moim agv były. Po 3000 km w Uvex Boss DS 525 Polavision jestem z niego mega zadowolony, na razie nie znalazłem minusów.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysterio Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 a co powiecie o uvex 745?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 mm problem z uvexem 525 , podwiewa mi z gory przez szybke wiatrem , z tego co widze regulacja jest zrobiona max docisniecie do uszczelki - mam oryginalna ciemna szybe z ramka , mysle nad kupnem bialej bezbarwnej szyby ale jak ma mi tez wiac to dziekuje i kupie inny bardziej znany kask. Nie wiem co robic kombinowac z uszczelkami ? czy bawic sie dalej regulacja ? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Trochę strzelam, ale może wyrobiły się same sworznie szyby? Mam na myśli te elementy z trójkątnymi łbami. Mniej więcej taki efekt dałyby w momencie, gdy cała regulacja jest już wykorzystana do końca. Może jeszcze gdzieś dostaniesz te mocowania. Powinny pasować od Uvexa Enduro. Tak poza tym, nie myślałbym nawet o inwestycji w tak starą skorupę, gdy szyba kosztuje tyle co połowa ceny kasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 pokrecilem tymi regulacjami i jest duzo lepiej , kask kupilem nowy rok temu i szkoda go wywalac ,a szybe mam za 200 zl wiec tragedi nie ma. jeszcze kombinuje jak wyjac wysciolke do prania , ale chyba nie jest wyciagalna :/ Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) To nie rwij jej i nie odklejaj bo potem się nie przyklei, przerabiałem to w jednym Uvexie (Hero). Polecam Ci preparat S100 do czyszczenia wyściółki, jest droższy ale naprawdę pieruńsko wydajny.Wrzucanie kasku do wanny też przerabiałem, wszystko schnie kilka dni i jest ryzyko że EPS odklei się od skorupy (w kaskach gdzie jest wklejony), więc nie radzę. PS. Jeśli dobrze Ci się w nim jeździ i planujesz jazdę w dłuższej perspektywie czasowej, to lepiej na zapas dokupić szybę bo już od kikunastu miesięcy nie są one produkowane. Można się zdziwić jak będzie potrzebna :/. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi