Skocz do zawartości

III Spotkanie Starej Japonii

Buber
 Udostępnij

Termin spotkania  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki termin Wam bardziej pasuje?

• 15-17.05
      5
    • 22-24.05
      3
    • 5-7.06
      8
    • 11-14.06 (długi weekend)
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Mój bimber nazywa się PERŁA BURAKOWA (Buraków to taka dzielnica Łomianek).Bardzo chętnie się podłącze pod grupę bo w kupie fajniej i bezpieczniej.Tylko termin...może jednak czerwiec????że tak nieśmiało się wychylę, bo w kwietniu poza Zgonem , Jest Wściekły Łoś...ALE TO SUGESTIA "OFKORS" BO TO OD GOSPODARZY ZALEŻY.

Leśnik5 napisał:

Mój bimber nazywa się PERŁA BURAKOWA (Buraków to taka dzielnica Łomianek).Bardzo chętnie się podłącze pod grupę bo w kupie fajniej i bezpieczniej.Tylko termin...może jednak czerwiec????że tak nieśmiało się wychylę, bo w kwietniu poza Zgonem , Jest Wściekły Łoś...ALE TO SUGESTIA "OFKORS" BO TO OD GOSPODARZY ZALEŻY.

Leśnik5, a to moja produkcja :cool:

http://picasaweb.google.pl/toolman950/IIZl...475421272830642

Na ten wyjazd wezmę nowe, rocznik 2008.

Edytowane przez Peterek

4sta15 napisał:

Buber,

wybacz temu mojemu nerwusowi. Widać wiosna na niego źle działa, ale z niego jeszcze będą ludzie, już moja w tym głowa :bigrazz:

Wybaczone, nie ma sprawy. :D

4sta15 napisał:

Ucio po prostu by chciał, żeby to spotkanie różniło się od wszystkich innych zlotów (i ja się z nim całkowicie zgadzam) i żebyśmy choć przez chwilę poczuli się jak w latach 80-tych na wyspie Hokkaido

Ahem... polecam lekturę opinii po poprzednich spotkaniach. Tzn, te spotkania BARDZO różnią się od wszystkich innych zlotów. Np. na całe spotkanie 15 osób poszły 2 skrzynki browca. Ale co ja się będę rozpisywał. W sumie to nie typ i model motocykla tworzy spotkanie tylko rodzaj właściciela. Mi się marzyło coś takiego o czym czytałem na dziki zachodzie, ale u nas jeszcze najwyraźniej za wcześnie. Więc nie ma co się dąsać, chodzi o ludzi którzy traktują moto nie jak przyrząd do lansu, nie jak obiekt modłów i polerowania chromu, nie jak środek transportu, tylko jako fajne hobby. Do tego te spotkania się wyróżniają, jakby to rzec, innymi priorytetami, tj, głównie chodzi o spotkanie i pogadanie NA TRZEŹWO, oraz prawie całodniową wycieczkę spokojnym tempem po ładnych okolicach.

Więc przyjeżdżajta i koniec fochów! :D

Aśka napisał:

Jeżeli faktycznie pojawieniem się w takim składzie mamy wywoływać jakieś niesnaski, to ja tylko poproszę Peterka o przywiezienie dla mnie kawałka Piaffowego ciasta z wyprawy (FOCH! :icon_razz: )

Kurka, następna się znalazła! CO, mam wprowadzać dyscyplinę partyjną czy jak? Mam nadzieję że poznaliście nas na tyle, że wiecie o co H i jacy jesteśmy (jak czytaliśmy z Piaffe co Toolman napisał to aż nam się tak jakoś głupio zrobiło... :bigrazz: )

Co do terminu - no nigdy się nie uda wszystkim dogodzić. Ponieważ my nie mamy wielkich planów (różne ograniczenia, ale głównie finanse.. :icon_evil: ) nam pasuje każdy weekend. Stąd prośba do was o termin który spasuje większej części. Szkoda by było odmawiać sobie innych dobrych rzeczy, ale wszystkim nie dogodzimy, nie ma szans. Musi być jakiś kompromis i każdy musi sam określić priorytety. No takaja żyzń sobacza....

Po świętach musimy ustalić konkretny termin i miejsce :icon_rolleyes: !

Pozdrówka dla wszystkich.

Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę.

Buber, kupiłem nowy sprzęt i SPECJALNIE ABY SIĘ ZAŁAPAĆ do Ciebie na Spotkanie Starej Japonii, wyszukałem staruszka 20+ choć wciskano mi nowsze sprzęty :D

Proszę to docenić ;)

Co do terminu to odpadam w weekend majowy i w drugiej połowie czerwca, poza tym się dostosuję (i jak zwykle wpadnę z włąsnym "domkiem" więc wystarczy 2m2 trawnika) :D

PS cholercia chodzi mi po głowie SSJ IV na Śląsku ale kurna boję się... za wysoko ustawiłeś poprzeczkę. W planie byłaby wielka pętla Beskidzka (rzut kamieniem ode mnie), pałac w Pszczynie, góra Żar i parę innych rzeczy. Popracuję jeszcze nad tym...

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

Buber napisał:

Kurka, następna się znalazła! CO, mam wprowadzać dyscyplinę partyjną czy jak? Mam nadzieję że poznaliście nas na tyle, że wiecie o co H i jacy jesteśmy (jak czytaliśmy z Piaffe co Toolman napisał to aż nam się tak jakoś głupio zrobiło... :bigrazz: )

Oj Buberku... To, że Wy chętnie każdego miłego gościa przygarniecie, to już wiem. Ale skoro pojawiły się tu takie "nieprzyjazne" głosy, to musiałam wprowadzić odrobinę dramatyzmu :icon_mrgreen: Co nie zmienia faktu, że jeśli miałabym wybierać, to sorka... Uwielbiam Was i czekam z niecierpliwością na kolejne Spotkanie, ale wybór byłby dosyć prosty.

Zresztą czasu jeszcze dużo i nie wiadomo jak się wszystko ułoży.

I skąd ja wiedziałam, że wystąpi drobny problem z ustaleniem terminu? :bigrazz:

/

Cytat
/picasaweb.google.pl/toolman950/IIZl...475421272830642[/url]

Na ten wyjazd wezmę nowe, rocznik 2008.

No to ty profesjonalista pełną gębą jesteś ...etykiety no no.....musimy skrzyżować butelki koniecznie.......a dla info mój bimberek trzyma ogień czyli na około 55 volt i głowa po nim nie boli

Ucio nie rznij głupa tylko wal w Karkonosze czym możesz.Owszem formuła spotkania jest : japońce > 20 lat. Ale tak naprawdę liczy się człowiek nie maszyna. Pamiętam jak czekaliśmy na ciebie cały wieczór. wierz mi że gdybyś przyjechał w tedy na najnowszej R1 zostałbyś przyjęty jak gość honorowy- tak jak my wszyscy. bo tak jest u Bubera !!!!

P.S. Ucio to ty jesteś ten co se tego palucha urznoł??? :flesje: Peeeees

Sorry za off top ale mi sie coś pogrubiło,nie teges w poprzednim poście wiec proszę go czytać z dystansem....

Edytowane przez Toolman

Witam wszystkich miłośników Starej Japonii

Jako że miałem przyjemność uczestniczyć w poprzednim spotkaniu, muszę przyznać, że klimat jest tam naprawdę niepowtarzalny... Piękne okolice, wspaniali Gospodarze...Ufff - rozmarzyłem się :smile:

Nie chcę jednak naginać reguł po raz kolejny i przyjeżdżać moim o połowę za młodym motocyklem.

Pozostaje mi życzyć Wam dobrej zabawy (której jestem pewien) i Słonecznej pogody (z tym niestety bywa różnie).

Czas leci, Fazer z roku na rok jest coraz starszy, kiedyś się jeszcze pojawię jako pełnoprawny uczestnik :icon_mrgreen:

Pozdrawiam Wszystkich i lewa w górze :crossy:

Edytowane przez ptaq_

Leśnik5 napisał:

/

No to ty profesjonalista pełną gębą jesteś ...etykiety no no.....musimy skrzyżować butelki koniecznie.......a dla info mój bimberek trzyma ogień czyli na około 55 volt i głowa po nim nie boli

Gdzie tam, zupełna amatorszczyzna i najważniejsza to frajda z tego co się robi.

pozdro