franekfilm Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 jeśli naprawdę jesteś zainteresowany- to Franekfilm ma szwagra co sprzedaję Trzy Dziewiątki na alledrogo... z nim się dogadaj... Jesteś z Wawy to kolnij i podjedziemy obejrzeć Dukę. Ostatnio ją macałem, stoi sobie w garażu i czeka :wink: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) Odnośnie poprzedniej wypowiedzi KS-ridera, dlatego po tym teście długodystansowym Motorrada jeździłem BMW tylko rok, szybko ją sprzedałem i kupiłem 748, którym jeżdżę 3 rok :icon_mrgreen: :icon_razz: ... Dodam jeszcze n/t 999, że różnica między VTR a 999 jest ogromna, może nie chodzi tu o ogólne osiągi, ale o odczucia z jazdy, mi VTR wydawał się jakiś taki "gumowy" , miał słabe hamulce, i zbyt duży moment żyroskopowy przy próbach szybkiego omijania wyskakującej z krzaków przeszkody, może to kwestia zawieszenia, nie wiem, zarazem VTR szybciej zawrócisz na drodze, w Ducu- musisz na 2 razy, lub systemem endurowców, lewa nóżka na ziemie, kierownica na maxa w lewo i ognia...tylko uważać należy z gazem, ale Weber-Marelli zobowiązuje da se radę...Yuby jak będziesz oglądał dany egzemplarz sprawdzaj czy rocznik motocykla pasuje do owiewek, wahacza, no i silnika, ponieważ te nowsze mają nieco więcej KM, dlatego na allegro panuje ogólna tendencja do odmładzania motocykli...a ta R-ka z ponad 200 KM to pachnie lipą na odległość, dlatego sobie nawet głowy nie zawracaj... Pierwej jednak daj znać czego oczekujesz od motocykla, nawet na priva...w miarę moliwości postaram się odpowiedzieć...Pozdr. J-748S. P.S. Dodam jeszcze, że jak kiedyś rozważałem propozycję odsprzedania 748- to z myślą o zamianie go na 999, jednak troche złotych mi zabrakło a klient wyjechał z powrotem do swej ojczyzny- znaczy Japonii... Edytowane 18 Lipca 2009 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Janku, ale kiedyś chyba wspominałeś, że każdego Duca da się przerobić co by mógł latać na gumie- prawda? ...i że Ty to potrafisz :bigrazz: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Nie tyle, że potrafię( jeszcze nie robiłem tego- ale mam wszystko zaplanowane i wymyślone), ale wiem jak to zrobić, ostrzegam, że koszt takiej operacji przewyższy wartość motocykla... Można i serją jeździć- trza tylko pilnować stanu oleju, nie jechać zbyt długo na 1-kole, no i uważać na tylne koło czy nie widać na nim oliwy...Pozdr. J-748 S. P.S. Motorek ten szwagra Frankowego, ładnie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 To jest moto które chce obejrzeć. http://moto.allegro.pl/item688602906_ducat...zwypadkowy.html To jest moto, które sprzedaje szwagroszczak. :lalag: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Sorry ale dlaczego ma tak sprofanowane lusterka??!!! :banghead: Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzeszek999 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam! Od 15 lat jeżdżę sportowymi motorami (japońskimi) jednak zawsze marzyłem o DUCATI lecz ze względów finansowych kupiłem go teraz mianowicie Ducati 999 z 2006roku.Sprowadziłem go z Włoch z przebiegiem 10000km w stanie naprawdę bardzo dobrym. Potrzebuję rad bardziej doświadczonych w Ducati "moto wariatów" odnoście ekspluatacji 999 Na co zwrócić uwagę w szczególności, co z rozżądem co ile trzeba wymieniać, czy filtry oleju i inne częśći to naprawdę taki problem patrząc po forum , co mam zrobić w pierwszej kolejnośći, aby motor służył mi na długi czas? Jakie są ogólne rady użytkowania Ducati? Czy istnieje możliwość zapisania się do klubu miłlośników DUCATI? Z motocyklowymi pozdroawieniami Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Podeślij parę fotek jak moto się prezentuje,a co do danych które cie interesują to zadzwoń do Ryśka z Motostodoły -606814703,albo Janka Nikla tel na priwa.Albo zadzwoń do www.caferacer.pl serwis i salon Ducati podadzą ci interesujące cię informacje. Edytowane 29 Grudnia 2009 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Sorry ale dlaczego ma tak sprofanowane lusterka??!!! :banghead: Lusterka są akcesoryjne, dedykowane do tego modelu. Na lustrach napis "Ducati Performance". Podobno mają lepszą widoczność- sprawdzę, jak się zrobi cieplej :wink: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Jakie są ogólne rady użytkowania Ducati? Jedynka- rura- koło. Dwójka podobnie, aż do szóstego biegu. Wcześniej zaspawać klapkę wlewu paliwa, bo podobno lata. A na poważnie- witam w świecie Ducatoholików :buttrock: Ogólne zasady to regularny serwis- jak w każdym motocyklu. Przed jazdą rozgrzać Dukę, potem delikatnie- tak , jak z kobietą- w końcu to prawdziwa Włoszka- duży temperament, ale nie dla wszystkich :icon_mrgreen:. Jak odpowiednio potraktujesz- da Ci wszystko, a jak skończysz- banan długo nie zejdzie z twarzy... Zapraszam do odwiedzenia http://www.docpoland.com/ Jest tam kontakt do Prezesa i nasza radosna tfurczość. :notworthy: A miałem go kupić.. W przeciwieństwie do mnie, a wyszło jak wyszło :icon_mrgreen: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) W Polsce jest 2 oficjalne kluby Ducati -Poznański Desmomaniax sto kilkanaście członków i Krakowski Desmobsission ponad pięćdziesiat członków: http://www.ducati-klub.pl/ Edytowane 29 Grudnia 2009 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 W Polsce jest 2 oficjalne kluby Ducati ... i jeden nieoficjalny http://desmosilesia.pl/forum/portal.php Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Hehe Edzio trochę przecholowałeś z tymi 50+ :eek: chyba że po drugiej połówce na spotkaniu tak jakoś się pomnażamy... :flesje: hehehe... Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Hehe Edzio trochę przecholowałeś z tymi 50+ :eek: chyba że po drugiej połówce na spotkaniu tak jakoś się pomnażamy... :flesje: hehehe... Seb Po prostu nie mam pojęcia ile duszyczek aktualnie sobie liczycie-zgadywałem. Edytowane 30 Grudnia 2009 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delta81 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam! Od 15 lat jeżdżę sportowymi motorami (japońskimi) jednak zawsze marzyłem o DUCATI lecz ze względów finansowych kupiłem go teraz mianowicie Ducati 999 z 2006roku.Sprowadziłem go z Włoch z przebiegiem 10000km w stanie naprawdę bardzo dobrym. Potrzebuję rad bardziej doświadczonych w Ducati "moto wariatów" odnoście ekspluatacji 999 Na co zwrócić uwagę w szczególności, co z rozżądem co ile trzeba wymieniać, czy filtry oleju i inne częśći to naprawdę taki problem patrząc po forum , co mam zrobić w pierwszej kolejnośći, aby motor służył mi na długi czas? Jakie są ogólne rady użytkowania Ducati? Czy istnieje możliwość zapisania się do klubu miłlośników DUCATI? Z motocyklowymi pozdroawieniami Krzysiek Gratulacje! Witamy w świecie desmo! I w nowym roku '10. Myślę, że jak już się wszystkiego dowiesz i będziesz dbał o 3x9, to będzaiesz bardzo zadowolony z zakupu. pozdrawiam i do zobaczenia :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi