motoivan Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Mój wysoki moment to jest coś co lubię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario46 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 U mnie 120Nm przy 5500. Dziękuję. 155Nm przy 7200 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taju25 Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 (edytowane) 155Nm przy 7200 Dziękuje Rozważałem HEYKE,ale wydał mi się motor do jazdy na wprost a nie w miejskim tłoku. Ładne to to jest zwłaszcza 2008 r,ale jakoś też nie cierpię plastików i ten ciężar moto. Mam dużą ochotę na V-MAX,ale cena mnie odstraszyła[89,000 zł za 2009r] krzykleli w salonie. Przeglądam te posty i stwierdzam że piszące osoby tu mają od 22 lat w górę. Nie mam tu osób poniżej tego wieku. Rozpocząłem ten post w celu można powiedzieć jednym,a mianowicie jakie osoby wypowiedzą się na temat swego moto i spostrzeżeń mocy do Nm. Nie pisze tu osoby poniżej tego wieku,bo dla nich chyba jest ważne ile ma kucy a nie Nm. Edytowane 11 Marca 2009 przez taju25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Nie pisze tu osoby poniżej tego wieku,bo dla nich chyba jest ważne ile ma kucy a nie Nm. Bo wśród koleżków mocą się można pochwalić, a jak by wspomnieli o Nm, to zaraz by musieli tłumaczyć co to w ogóle jest, a sami pewno nie za bardzo wiedzą :D W ogóle, najczęstszym pytaniem od laików jest: "ile to ma kucy?", albo "ile jechałeś najszybciej?" ;) Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 no a mi R4 w litrze pala 6-10 :icon_razz: A to ciekawe-mi FZ1 na torze ponad 11 pali :icon_evil: A co do gadek o momencie-dla mnie i tak potega silnikowa jest FJRka. 5 biegow, a zapie**ala(na prostej) jak samolot :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 ja nie wiem ani ile mam mocy ani jaki moment obrotowy :) ale mam to w dupie :D bo moto idealne do miasta (rzędowa dwójka, olejak) podejrzewam ze może mieć około 45 KM i okolo 40-50 nm, ale tego nie sprawdzałem bo to tylko suche dane, a liczy się jak to jeździ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 A to ciekawe-mi FZ1 na torze ponad 11 pali :icon_evil: : zapomniales ze mowa o Yamaha , czyli duzo pali i bierze olej :icon_razz: mi podobnie k4 bral , no ale na torze to sie ponizej 9000 obr/min nieschodzi wiec 8 wtryskiwaczy trzeba czyms napoic(k4 ma tylko 4 :icon_razz: )... Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Od jakiegoś czasu "Motocykl" sygnalizuje spory wpływ przełożeń skrzyni i napędu koła , na dynamikę pojazdu . Oczywiście brakujące Nm na dole , przy spokojnej jeździe , ciężko czymś zastąpic . ...... 200Nm mu niepomoze :icon_razz: Niutonometry są niczym , jeśli nie dadzą się kontrolować . :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 zapomniales ze mowa o Yamaha , czyli duzo pali i bierze olej :icon_razz: Jakąś inną Yamahą chyba jeżdzę-bo nie pali ani grama oleju, a zmieniam co 10 kkm . Poprzedni kilofazer pomimo przebiegu dochodzącego pod 50 tysi brał jakieś śladowe ilości. Za to Honda to mi paliła sporo oleju ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 W moim w codziennym uzytkowaniu, to właściwie główną rolę odgrywa moment obrotowy. Hajka, hmmm, lepszą charakterystykę momentu ma B-King, lepiej ciągnie. Jeszcze jedno. plan zapłonu w hajce ustawiłem od razu opcją max, bo inaczej nie chciała jeździć (wrażenie gorzej niż w xjr). To nie znaczy, że nie ma kopyta :) Rocket III to potwór ze swoimi 200Nm, praktycznie jeździ się nim jakby ropniakiem z turniną... Ciągnął mi z 800 obrotów jak dziki, mimo swojej własnej wagi 340kg (bez kierowcy).... Oczywiście, możliwe że są to odczucia subiektywne, jak to odczucia zresztą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Jakąś inną Yamahą chyba jeżdzę-bo nie pali ani grama oleju, a zmieniam co 10 kkm . Poprzedni kilofazer pomimo przebiegu dochodzącego pod 50 tysi brał jakieś śladowe ilości. Za to Honda to mi paliła sporo oleju ;) no z moja RR tez cos jest nietak skatujesz to wyzyga sie z plynu chlodniczego, olej znika gdzies niewiadomo gdzie , a nawet niekopci... :icon_razz: a jezdzic to to niechce :icon_mrgreen: kazdy motocykl ma swoje + i - :crossy: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 U mnie 120Nm przy 5500. Dziękuję. Jakim cudem? vtr sp 1 ma 106 przy jakies 7400. ja bym sie zastanowił nad gsx 1400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 ...bo sp1 przy Yubowym Fojersztormie wymienka :D Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 A co w tym takiego złego? Piszecie tak jakby to była jakaś hańba dla motocykla :icon_rolleyes: To nie jest hanba, tylko w pewnych typach motocykli nie jest to zupelnie konieczne. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Ja tam nieprędko kupię sobie litra, bo taka jazda bez częstych redukcji z międzygazem na skrzyżowaniach pełnych przechodniów jest nudna :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi