Jump to content

Rajdy enduro (i nie tylko)

Recommended Posts

Znajomy Mi mówił ze chłopaki z Kluczborka na moto i Quadami latają w lesie gdzieś koło siebie przez chwile myślałem ze właśnie tam sie mamy spotkać ale nie chodzi mi o te miejsce koło stacji paliw tylko to jest gdzieś koło Kluczborka w stronę Gorzowa ponoć tam maja byc lasy z górkami ale czy to prawda to nie wiem właśnie próbuje sie dowiedzie żeby może sie tam wybrać w sobotę lub niedziele i przepalić moto :biggrin:

HARMONOGRAM CZASOWY ZAWODÓW

w Cross Country

Piła 15.03.2009 r.

1. Biuro zawodów godz 7.30 do końca

2. Odbiór trasy przez sędziego: godz. 11.00

3. Odbiory techniczne: godz. 8.00 do 10.30

4.Odprawa zawodników w parku maszyn: godz. 10.30

5. Start:

kat I :

- Quad 2K

- Quad 4K

godz. 11.00 – okrążenie zapoznawcze

godz. 11.20 – start

czas trwania wyścigu 1 godz.

klasyfikacja oddzielna dla każdej z klas

kat. II :

– młodzik

godz. 12.30 – okrążenie zapoznawcze

godz. 12.40 – start

czas trwania wyścigu 30 min

- motocykle amator

- motocykle licencja

- motocykle weteran

godz. 13.20 – okrążenie zapoznawcze

godz. 13.40 – start

czas trwania wyścigu 1,5 godz

W przypadku większej ilości zawodnika kat. II zostanie podzielona na dwie grupy które wystartują oddzielnie. Taka zmiana zostanie ogłoszona na odprawie zawodników

6.Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród: godz 15.30

Ktos z forum sie pojawi?

Znajomy Mi mówił ze chłopaki z Kluczborka na moto i Quadami latają w lesie gdzieś koło siebie przez chwile myślałem ze właśnie tam sie mamy spotkać ale nie chodzi mi o te miejsce koło stacji paliw tylko to jest gdzieś koło Kluczborka w stronę Gorzowa ponoć tam maja byc lasy z górkami ale czy to prawda to nie wiem właśnie próbuje sie dowiedzie żeby może sie tam wybrać w sobotę lub niedziele i przepalić moto :biggrin:

może chodzi o Kozanowice? A jak z tym lataniem nad warta?

z tego co się orientuje to najbliższe CC są w Opolu(Winów) oraz w Częstochowie(Blachownia?

Ostatnio kumple dzwonił do mnie i cos mówił o zawodach w CZ-wa na torze Kawodrza. Mówił coś o 20 którymś marca. Wie ktoś cos dokładnie?

Znajomy Mi mówił ze chłopaki z Kluczborka na moto i Quadami latają w lesie gdzieś koło siebie przez chwile myślałem ze właśnie tam sie mamy spotkać ale nie chodzi mi o te miejsce koło stacji paliw tylko to jest gdzieś koło Kluczborka w stronę Gorzowa ponoć tam maja byc lasy z górkami ale czy to prawda to nie wiem właśnie próbuje sie dowiedzie żeby może sie tam wybrać w sobotę lub niedziele i przepalić moto

Ja słyszałem, że jacyś kolesie z Kluczborka jeżdża na endurakach i na quadach dwie wioski odemnie w Dębińcu. Jest nawet filmik na Youtubie z tej miejscówy. I ten teren jest bardzo podobny do tego co opisał nissan556. Jeśli chodzi o to miejsce to chętnie bym sie dołączył gdyby ktoś z was tam zajrzał...

Jka uda mi się namówić tatę to wpadne z kolega do was (tzn do starego olesna albo olesna :icon_razz: ) i pośmigamy trochę. Umnie w okolucy jest naprawdę ale to naprawdę baardzo mało ludzi ganiających na takich sprzętach. Tylko ja i kolega mamy w okolicy takie moto.

mój pierwszy mtor to był simson 50 i to był w tamtych czasach szczyt marzeń

potem była wsk 125

potem ojciec przywiózł honde 80 piękna maszyna i ogromny skok technologiczny

potem była na któtko honda 125 i zaraz potem honda 250 na której startowałem 2 sezony w motocrosie i enduro (mistrzotwa polski)

po tych dwóch sezonach honda zakonczyła żywot i nie było kasy na następny sprzęt

niestety starty w mistrzostwach polski to ogromny wydatek

potem były różne sprzęty dr 650 porażka, ktm 620 lc4 juz lepiej

obecnie ujeżdżam ktm 525 exc super sprzęcik

to ta ogólnie historia mojej przygody z motorkami

Temat nieco odbiegł od zamierzonego kierunku ale nic to. Cieszę się, że może posłużyć jako źródło informacji i swego rodzaju "przestrzeń spotkań" ;)

Dzięki PINOKIO za krótki zarys przygody. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem - przygodę w zawodach zacząłeś na Hondzie 250? Piszesz, że starty w MP to ogromny wydatek. Domyślam się, że chodzi głównie o sprzęt kwestie startów samych w sobie to pewnie nie tak duże koszty. Jeśli znajdziesz chwilkę rozwiń może nieco ten temat. Ciekawi mnie jak to wygląda "od kuchni" nie z informacji oficjalnych, a właśnie okiem osoby uczestniczącej.

mój pierwszy mtor to był simson 50 i to był w tamtych czasach szczyt marzeń

potem była wsk 125

potem ojciec przywiózł honde 80 piękna maszyna i ogromny skok technologiczny

potem była na któtko honda 125 i zaraz potem honda 250 na której startowałem 2 sezony w motocrosie i enduro (mistrzotwa polski)

po tych dwóch sezonach honda zakonczyła żywot i nie było kasy na następny sprzęt

niestety starty w mistrzostwach polski to ogromny wydatek

potem były różne sprzęty dr 650 porażka, ktm 620 lc4 juz lepiej

obecnie ujeżdżam ktm 525 exc super sprzęcik

to ta ogólnie historia mojej przygody z motorkami

A nie miałeś jeszcze w miedzy czasie CR 500 ?

• 4 weeks later...

A nie miałeś jeszcze w miedzy czasie CR 500 ?

no tak zapomniałem :biggrin:

ale to był za duży potwór żeby nim startować w zawodach dlatego pojawiła sie cr 250 po Wilkańcu :bigrazz: