darko0373 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Witam,mam prośbę,co waszym zdaniem powoduje ząbkowanie opony z przodu.Mam Fz1 Fazer z 2007,i ma już oponę do wymiany(przebieg 10 tyś.km).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozi Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Po takim przebiegu moim zdaniem opona ma prawo zużywać się w taki sposób. Niektórzy twierdzą, że zużyte amortyzatory mogą powodować ząbkowanie, ale jednak można brać to pod uwagę, gdy opona jest tak wyząbkowana mając przejechane o wiele mniej km. Cytuj Salon Centrum Podłóg i Drzwi Gdynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 3 Marca 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Dokładnie, podzielam tę opinię. 10.000 km to spory przebieg, tym bardziej, jeśli miałeś założoną jakąś bardziej miękką gumę. A te lubią kończyć żywot właśnie się ząbkują. Co innego, gdyby wyząbkowało Ci nową oponę w kilkaset kilometrów. Mozna by wówczas myśleć o problemie z amortyzatorami, o łożyskach w kołach, luzach/delikatnym zwichrowaniu tarcz itd. Powodów mogłoby być przynajmniej kilka. I tak się ciesz, że wyjeździłeś 10 kkm na jednym zestawie. Sam Pirellki supercorsy kończę w 2,5-3 tysiące... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Dominik - to ile razy w roku wymieniasz kapcie? Ty chyba robisz tylko na opony :icon_exclaim: :biggrin: - żart :biggrin: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 3 Marca 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 W ostatnim czasie to komplet wystarcza mi na 2 sezony... ach te dzieci :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczu Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 W ostatnim czasie to komplet wystarcza mi na 2 sezony... ach te dzieci :) pzdr ja uważam ,że za miękkie amory (ew.wymienić olej na gęstszy) po,prostu są za miękkie i dlatego ząbkuje .serio :) :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi