Kacer Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 heh spodobal mi sie ten teskt z dozywociem w warsztacie w sosnowcu, a tak serio jak juz o tym mowa, moze jest ktos zainteresowany takim kogutem? mam do sprzedania ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rauven Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Mysle ze calkowicie bezsensowna jest rozmowa "co by bylo gdyby". W prawdziwym zyciu nie jest mozliwe aby motocykl mogl byc legalnie wyposazony w zolte swiatlo, nie ma co gdybac. Nie wolno i juz, koniec kropka :) nie mój dział. kliknij "raport" napisz co o tym myślisz :icon_twisted: a co do interpretacji: po raz kolejny zwracam uwagę na rozumienie słowa pisanego. pojazd wykonujący prace drogowe to nie pojazd służący do dotarcia na miejsce prac. uwagi dotyczące drugiego z pkt. uprawniających w zasadzie objaśnił łopatologicznie Kjujik, chociaż niektórzy pewnie dalej będą mieć "zdanie odrębne" co prawda teoretycznie można sobie skonstruować w wyobraźni sytuację, w której motocykl mógłby być pojazdem uprawnionym do użycia tego koguta (nic nie przychodzi mi do głowy, ale... coś jeszcze poza wszechświatem, zdaniem wujka ajnsztajna, było nieograniczone), ale obawiam się, że a/ nikt jeszcze nie podał tutaj przykładu, który dałby się pod to podciągnąć czyli byłby zgodny z przepisami, b/ obrazek mieściłby się najprędzej w zakresie kompetencyjnym ministerstwa głupich kroków (by monty python)... jsz Hm, jedyne najmniej naciagane i S-F co mi przychodzi do glowy to pilot transportu ciezkiego. Chociaz trzebaby na armaturze coby nie umrzec przy turlaniu sie cala noc 30 km/h :P :crossy: Albo szczecine z miotly wkrecic w lancuch i zamiatac rynsztoki.... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulu Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 :icon_idea: A jakby zamontować 2 po bokach i w razie kontroli powiedzieć, że to kierunkowskazy? :icon_idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dfg Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Chciałem tylko zauważyć, że w omawianym temacie zaszło nieporozumienie, którego skutkiem było założenie, że motocykl koguta mieć nie może choćby nie wiem co. Nikt tak nie powiedział, przecież wiadomo że może mieć nawet niebieskie, jeżeli to służbowy motocykl policyjny. Jeżeli by to był służbowy motocykl służby drogowej to tez mógłby mieć, ale w praktyce jak Kjujik wspominał, raczej takich nie uświadczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Powiedział. "jeśli to, co napisano powyżej nie oznacza dla Ciebie, że nie wolno żółtego koguta używać na motocyklu, to powinieneś wrócić do szkoły" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dfg Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 To była odpowiedź dla zakładającego pytanie, bo miał problemy ze zrozumieniem tego co było napisane w kodeksie. Tak samo by mu napisali, jakby chodziło o niebieski, co wcale nie oznacza tego przy czym się tak upierasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Ok, ok już przy niczym się nie upieram. Chodziło mi tylko o to, że teoretycznie jest to możliwe, a temat dotyczy żółtego koguta, wiec chyba dobrze poruszyć wszystkie aspekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 a ja słyszałem z w czasie holowania mozna pojazd holowany oznaczyć trójkątem lub właśnie żółtym światłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swirus Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Widzę że pod moją nieobecność temat się sporo rozwinoł.... Może jeszcze ktoś sie udzieli ?? :) Założenie koguta na moto,a z czym idzie uznanie tego za agro tuning to nie wszystko!!! Chcę go założyc żebym był bardziej widoczny co sie przekłada na bezpieczeństwo np. jadę sobie szybko, jest noc i z drogi podporządkowanej wyjeżdża mi tuż przed koło samochód bo sobie pomyślał, że takie małe światełko czy coś to pewnie jakiś komar leci i zaczym on tu dojdzie to ja 2x przejadę- a ja normalnie zapie**alam sobie ostro bo pusta droga( i niech nikt mi nie mówi żebym jeżdził wolniej czy coś w tym stylu) i ten glupi puszkasz wyjeżdża,ja nie wychamowyje, nie daje rady go ominąc i już mnie nie ma na tym świecie ;( Już wiele razy miałem takie przypadki ale ja wiedziałem że Ci tempi kierowcy tak zrobią i dlatego teraz mogę napisać tego posta. A gdybym miał żółtego koguta to kierowca samochodu itp. by 2x pomyślał za czym by to zrobił i pewnie by nie wyjechał, a ja bym sobie dalej jechał bez nerwów i dodatkowej adrenaliny :buttrock: KOGUT DOBRA SPRAWA!!! ZAKŁADAJMY JE WSZYSCY hehe ;D (może zrobimy jakiś strajk żeby motocykle miały prawo go zakładać bez żadnych kar???) PozdrO ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 (...) a ja normalnie zapie**alam sobie ostro bo pusta droga i ten glupi puszkasz wyjeżdża (...) hmm... aż mnie korci, żeby podyskutować kto w podanym przypadku jest głupi :icon_twisted: jsz ps. kraśnik: miejsce które należy omijać szerokim łukiem, ponieważ nigdy nie wiadomo, kiedy "głupiego człowieka" jadącego zgodnie z przepisami trafi jakiś małolat na plastiku, rozpędzony do prędkości przy której nie potrafi zapanować nad sprzętem Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 O Ja Jebe co Ty palisz?:D :D Swirus ile widziałeś pojazdów z migającym, żółtym światłem, które informują w ten sposób że zap***** z prędkością nad świetlną? Na pewno jak ktoś zobaczy żółty kogut to sobie pomyśli że to Swirus na swoim szrocie podrywa się do lotu :D Jesteś moim tegorocznym typem do nagrody Darwina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 i już mnie nie ma na tym świecie ;( Już wiele razy miałem takie przypadki aaa Zombie !!!!!!!!! i nie ma się czemu dziwić, skąd takie wypowiedzi Cytuj veni , vidi .... i oczom nie wierzę Vulcaneria.pl DajęMuNaZimnym i smażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swirus Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 ps. kraśnik: miejsce które należy omijać szerokim łukiem, ponieważ nigdy nie wiadomo, kiedy "głupiego człowieka" jadącego zgodnie z przepisami trafi jakiś małolat na plastiku, rozpędzony do prędkości przy której nie potrafi zapanować nad sprzętem Jeszua: Pewnie i omijaj i jak widzisz szybko mrugający żółty sygnał to stój w miejscu bo inaczej przetnę Cie na pół!!! A Ty jesteś taki kozak, że panujesz lepiej na moto ode mnie ??? Tak naprawde nikt nie panuje w 100% nad moto!!! to jest to tylko złudzenie.A ja nie jade ilę moj szrot poleci tylko tyle ile chcę.... Co do małolata to Ty jesteś aż zza dorosły na moto, idź i sie słuchaj babci jak jeździć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Chcę go założyc żebym był bardziej widoczny co sie przekłada na bezpieczeństwo Ja Ci mogę zagwarantować że nie potrzeba koguta żeby Cie widzieli na drodze w nocy. Ja nie mam z tym problemu, może dlatego że z przodu świeci mi się jakieś 170 watów :bigrazz: , no i mam pewność że mi nikt dowodu nie zabierze. Jak chcesz być widoczny to sobie zamontuj porządne halogeny z przodu plus ew stałe kierunki tak jak ja to mam ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swirus Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Jesteś moim tegorocznym typem do nagrody Darwina. Jak wygram to mi napisz gdzie mam ją odebrać :D heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi