motorider13 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Mam problem ze zdjęciem koła zamachowego w suzuki gs 400 z wału. Próbowałem ściągaczem i nie udało mi się. Czy jest Tam Jakieś zabezpieczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Nie ma, ino klin. Widocznie ktoś je dowalił za mocno. Możesz spróbować grzania palnikiem. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider13 Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 A czy nie wygnie się gdy zbyt mocno dopierniczę ściągaczem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Wał to się nie powinien, spróbuj mocno dociągnąć ściągacz i uderzyć w jego śrubę młotkiem. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider13 Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Dzięki za pomoc. Spróbuję Skoro nie ma żadnych zabezpieczeń to jeszcze raz spróbuję ściągaczem tylko teraz mocniej dokręcę i sprubuję uderzyć w tą śrubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Dokładnie dokręć mocno ściągacz później śrubę dociągani mocno i młotkiem uderz przy pierwszym uderzeniu powiło zeskoczyć masz oryginalny ściągacz czy jakis dorabiany możne ściągacz ci się rozciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Mam problem ze zdjęciem koła zamachowego w suzuki gs 400 z wału. Próbowałem ściągaczem i nie udało mi się. Czy jest Tam Jakieś zabezpieczenie? W silniku GS400 nie ma koła zamachowego tylko wirnik alternatora. Nie ma zabezpieczenia ale musisz mieć spec. ściągacz do tego koła lub dorobić taki na wzór oryginalnego. Używanie ściągacza uniwersalnego prawie zawsze kończy się uszkodzeniem wirnika alternatora. numer katalogowy SUZUKI 09930-30102 Wpisz w wyszukiwarkę i obejrzyj jak on wygląda, nie ma problemu aby taki sam zrobić samemu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider13 Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Dzięki za informacje. Mam ściągacz ale nie taki jak trzeba. Myślę że uda się dorobić taki jak oryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 W gre wchodzi tylko tkzw sciagacz wewnetrzny, wkrecany w wirnik i opierajacy sie sruba o koncowke walu. Wszelkie zewnetrzne ramieniowe nie zadzialaja wlasciwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Sciagacz mozna dorobić ze zwykłej 55 i ja zahartowac. Inaczej wyrwiesz gwinty. Po sciagnieciu koło oddaj do zakładu slusarskiego, już kilka razy widziałęm jak krzywe koło robi bałagan pod deklem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi