Skocz do zawartości

OPONY

Rekomendowane odpowiedzi

Cze...

Kumpel miał Big’a i opony Haidenau Bardzo sobie je chwalił

Ja w swojej XL 600 LM mam takie tyle że bezdętkowe. Bardzo ładnie ciągną w terenie są w miarę ciche na szosie i szybko się nie zużywają. Fakt za wiele kilometrów nie zrobiłem ale póki co są OK.

Pozdr...

hej,

polecam Heidenaua K60 - ostrzejszy niż Mitas 08, w lesie czy na łące OK, a przy okazji dobrze się prowadzi po asfalcie i rewelacyjnie spisuje na zakrętach - nawet w minusowych temperaturach ciężko jest zerwać na zakręcie przyczepność. Nie wiem jak z trwałością bo zrobiłem dopiero 1000 km ale komplet kosztuje 350 pln więc mogę zmieniać co sezon albo i częściej

pozdr

Zależy jaka masz kwotę przeznaczoną na ten cel.

Zależy co preferujesz, więcej błota i piachu czy asfalt.

Jeżeli masz dużo piniondzorów to bardzo dobre sa opony Metzeler Enduro 3 Sahara

Na przód około 300 zł na tył około 400

Jeżeli masz mniej pieniędzy

Zostają Mitasy np. E07 lub bardziej szosowe E08. Podobno bardzo dobrze zachowują się na szutrach i innych gorszych nawierzchniach, natomiast ma mokrej nawierzchni podobno nie są najlepsze.

Gość Anonymous

najlepszy jest mitas c 13

:twisted:

a tak poważnie to ja jeżdże na pirelli mt60- baghira forest, lc46400supermoto, a z tyłu mam jakąś flakę baruma czy czegoś takiego która dobrze trzyma na łące i szutrze ale w błocie pada. cóż nie ma kompromisów

na drodze na tym zestawie składam się do 45' powerslidem. tyłem miota a ja jade tylko na nodze i przodzie, w terenie maxymalnie do 30' bo tu z kolei odpada przód