Jump to content

klejenie owiewek

Recommended Posts

Witam, mam pewien problem. Wczoraj przy wyjmowaniu zku zauważyłem pęknięcie pod siedzeniem plastiku w okolicach sruby do której jest przymocowany. Chciał bym to jakos skleic bo boję sie ze podczas jazdy pęknie całkiem i będzie lipa. Czym to najlepiej skleic? Dodam ze pęknięcie jest normalnie niewidoczne gdyż zasłania je siedzenie . Jaki klej polecacie? A może dać komuś żeby to zrobił?

Witam, mam pewien problem. Wczoraj przy wyjmowaniu zku zauważyłem pęknięcie pod siedzeniem plastiku w okolicach sruby do której jest przymocowany. Chciał bym to jakos skleic bo boję sie ze podczas jazdy pęknie całkiem i będzie lipa. Czym to najlepiej skleic? Dodam ze pęknięcie jest normalnie niewidoczne gdyż zasłania je siedzenie . Jaki klej polecacie? A może dać komuś żeby to zrobił?

Tylko spawanie, ale powiedz czy to pęknięcie przechodzi w miejsce gdzie przechodzi śroba czy tak jak napisałeś jest gdzieś w okolicy? Bo jeśli jest gdzieś w okolicy to tak jak Greedo mówi po co to w ogóle ruszać?

Jest w okolicy sruby, blisko ale jednak nie dochodzi do niej. Wiec mowicie zeby zostawic tak jak jest??

To zależy od miejsca w którym to pęknięcie wystąpiło (określenie: "pod siedzeniem w okolicach śruby" nie jest zbyt precyzyjne). Jeśli element ten mocno "pracuje" (a tak zapewne jest), to pęknięcie może się powiększać. W tym przypadku, tak jak napisali przedmówcy, lepiej plastik pospawać. Wrzuć jakąś fotkę, łatwiej będzie to wówczas ocenić.

a moze mata szklana i zywica? szybka i tania robota a w tym samym miejscu juz napewno nie peknie.

to nie kajak. A poza tym jak to jest takie małe pękniecie to szkoda to ruszać i miec wszystko w orginale ( no chyba ze i tak juz nie jest). Jak kolega uklei takiego żywicznego gluta - to poźniej przy odsprzedaży ciezko bedzie sie z tego tłumacyzć ze to jakieś małe pęknięcie było.

pzdr

dla chcacego nic trudnego mozna to zrobic ladnie i bezbolesnie :) tym bardziej jesli jest to male pekniecie.

Pomiędzy chęcią a umiejętnością naprawienia jest ogromna różnica.

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

ale ja mowilem o klejeniu mata sklana a nie spawaniu bo to to juz wyzsza szkola jazdy jak dla mnie :)

A ja powtórzę za Myciorem że matą możesz naprawić sobie kajak a nie plastikową osłonę motocykla.

Zapomnij o takich rzeźbach.

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny