mariuuuszek Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Witam, mam pewien problem. Wczoraj przy wyjmowaniu zku zauważyłem pęknięcie pod siedzeniem plastiku w okolicach sruby do której jest przymocowany. Chciał bym to jakos skleic bo boję sie ze podczas jazdy pęknie całkiem i będzie lipa. Czym to najlepiej skleic? Dodam ze pęknięcie jest normalnie niewidoczne gdyż zasłania je siedzenie . Jaki klej polecacie? A może dać komuś żeby to zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Nie ma kleju który będzie miał taką samą wytrzymałość jak reszta tej osłony. Takie pęknięcie trzeba pospawać. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuuuszek Opublikowano 25 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zamiast zku miało być aku:) To lipa, może mi ktoś polecić jakieś konkretne osoby w okolicach Jeleniej Gory które się czymś takim zajmują i robią to solidnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 a moze mata szklana i zywica? szybka i tania robota a w tym samym miejscu juz napewno nie peknie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Jak to pęknięcie nie jest duże i nie idzie dalej to bym chyba to zostawił. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Witam, mam pewien problem. Wczoraj przy wyjmowaniu zku zauważyłem pęknięcie pod siedzeniem plastiku w okolicach sruby do której jest przymocowany. Chciał bym to jakos skleic bo boję sie ze podczas jazdy pęknie całkiem i będzie lipa. Czym to najlepiej skleic? Dodam ze pęknięcie jest normalnie niewidoczne gdyż zasłania je siedzenie . Jaki klej polecacie? A może dać komuś żeby to zrobił? Tylko spawanie, ale powiedz czy to pęknięcie przechodzi w miejsce gdzie przechodzi śroba czy tak jak napisałeś jest gdzieś w okolicy? Bo jeśli jest gdzieś w okolicy to tak jak Greedo mówi po co to w ogóle ruszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuuuszek Opublikowano 25 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Jest w okolicy sruby, blisko ale jednak nie dochodzi do niej. Wiec mowicie zeby zostawic tak jak jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Jest w okolicy sruby, blisko ale jednak nie dochodzi do niej. Wiec mowicie zeby zostawic tak jak jest?? To zależy od miejsca w którym to pęknięcie wystąpiło (określenie: "pod siedzeniem w okolicach śruby" nie jest zbyt precyzyjne). Jeśli element ten mocno "pracuje" (a tak zapewne jest), to pęknięcie może się powiększać. W tym przypadku, tak jak napisali przedmówcy, lepiej plastik pospawać. Wrzuć jakąś fotkę, łatwiej będzie to wówczas ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuuuszek Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Spoko, jutro wrzuce fotke bo dzisiaj nie ma mnie w domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 a moze mata szklana i zywica? szybka i tania robota a w tym samym miejscu juz napewno nie peknie. to nie kajak. A poza tym jak to jest takie małe pękniecie to szkoda to ruszać i miec wszystko w orginale ( no chyba ze i tak juz nie jest). Jak kolega uklei takiego żywicznego gluta - to poźniej przy odsprzedaży ciezko bedzie sie z tego tłumacyzć ze to jakieś małe pęknięcie było. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 dla chcacego nic trudnego mozna to zrobic ladnie i bezbolesnie :) tym bardziej jesli jest to male pekniecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 dla chcacego nic trudnego mozna to zrobic ladnie i bezbolesnie :) tym bardziej jesli jest to male pekniecie. Pomiędzy chęcią a umiejętnością naprawienia jest ogromna różnica. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Piotrek ma racje- tez próbowałem bawić sie w spawanie i dopiero po kilkunastu podejsciach powoli zaczęło mi wychodzic spawy- tu trzeba praktyki aby wszystko miało ręce i nogi Pozdro Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 ale ja mowilem o klejeniu mata sklana a nie spawaniu bo to to juz wyzsza szkola jazdy jak dla mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 ale ja mowilem o klejeniu mata sklana a nie spawaniu bo to to juz wyzsza szkola jazdy jak dla mnie :) A ja powtórzę za Myciorem że matą możesz naprawić sobie kajak a nie plastikową osłonę motocykla. Zapomnij o takich rzeźbach. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi