radwan07 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Od tygodnia jestem posiadaczem Shivera ale nieprzejechałem nawet jednego metra bo kupiłem po ślizgu ze złamaną kierownicą i uszkodzoną chłodnicą. Może już ktoś testował Shiverka i podzieli się opinią. Czy to prawda że trzeba co jakiś czas robić inspekcję (jak w BMW przy wymianie np. oleju podłączając do kompa)bo motorek stanie na drodze? Pozdrawiam RADWAN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Ja jeździłem, pisałem nawet o niej: http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,59445...zcz_emocji.html W sumie - świetny motocykl. Pamiętak o trzech trybach pracy silnika, bo się możesz zdziwić, że "nie jedzie" jak będziesz miał R (jak rain). W położeniu S za to zapiernicza jak wściekła. Jeden z najfajniejszych motocykli, jakimi miałem okazję jeździć w tym sezonie, a na pewno numer 1 jeśli chodzi o brzmienie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 no właśnie też słyszałem o tych trzech trybach pracy, bardzo fajna sprawa ta mapa na deszcz, a inna to całkowite oddanie mocy. Jak troszke stanieją to sie nad nia zastanowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radwan07 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Czy ma ktoś namiary gdzie zdobyć chłodnice do Shivera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 chcesz używke ? - za młody sprzęt i za mało osób to jeszcze ma żeby ktośtym wydzwonił tak żeby nie uszkodzić chłodnicy. Na pomorzu jest salon Aprili, ale słono krzykną sobie napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINJA1977 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 A masz starą - uszkodzoną chłodnicę ?? Jest bardzo mocno uszkodzona ? Pytam bo wiem gdzie rewelacyjnie naprawiają chłodnice.Kumpel miał w Hornecie prawie złamaną na pół a zrobili tak że wygląda prawie jak nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radwan07 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Starą chłodnice oddałem w Poznaniu do wymiany przekoszonego, całego środka tylko boczki zostaną oryginalne. 600zł ma to kosztować i wyglądać niby jak nowa. Zobaczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NINJA1977 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 600 zł ??? Trochę dużo.Mówię to dlatego ponieważ kumpl od Horneta zapłacił 100zł a jego chłodnica złamana w pół wyszła jak nowa. Ale ok. Byleby działa jak powinna !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radwan07 Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Czy orientujecie się, do kturego servisu (okolice Poznania) mogę sie udać żeby podpiąć aprilkę do komputera? Olej wymieniam sam ale inspekcję trzeba kasować programem w servisie. Na wyświetlaczu napisane że mogę jeszcze przejechać 200km, a później niewiadomo czy motor stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Obawiam się, że w przypadku Aprilii to tak nie działa :( Musisz chyba zadzwonić do najbliższego autoryzowanego serwisu i powiedzieć, że chcesz skorzystać z Axone to oni wtedy ściągną kompa z Krakowa :) Tak mnie poinformowali w Wawce, więc podjechałem do kumpli, u których kupiłem swoją Aprilkę i oni zakupili kompa (którego sam sobie podłączyłem i "zserwisowałem" moto :) ), więc możesz w sumie podjechać do Wawy to wspólnie zdjagnozujemy Twoje moto :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harder Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Zobacz w "rapid-motocykle" u Natkańca. Kiedyś sprzedawali aprilie, a z tego co wiem to serwis/warsztat mają dobry. Poznań ul. Milczańska tel.: 0 61 872 07 20 Pozdro :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatajacek Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Czytalem tylko:( Bo to te same rozwiazania co w tegorocznym Dorsoduro co sie mnie podobac. Dobrze znac kod serwisowy coby zresetowac jakby zglupial komputer. (Pomaga wylaczyc-poczekac-wlaczyc) Problem byl z przelacznikiem bo sie palil rozrusznik jak pamietam i nie wiem czy usuniety. Z jazdy wszyscy zadowoleni bardzo lub bardziej. Mnie sie na niej siedzi malo wygodnie. No ale ja porownuje z tym co mam. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek8333 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Obawiam się, że w przypadku Aprilii to tak nie działa :( Musisz chyba zadzwonić do najbliższego autoryzowanego serwisu i powiedzieć, że chcesz skorzystać z Axone to oni wtedy ściągną kompa z Krakowa :) Tak mnie poinformowali w Wawce, więc podjechałem do kumpli, u których kupiłem swoją Aprilkę i oni zakupili kompa (którego sam sobie podłączyłem i "zserwisowałem" moto :) ), więc możesz w sumie podjechać do Wawy to wspólnie zdjagnozujemy Twoje moto :biggrin: Mam podobry problem z shiverkiem. Świeci mi się serwis i nie wiem jak to skasować . Ma ktoś może jakiś pomysł . Jestem z Lubuskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 . Jeden z najfajniejszych motocykli, jakimi miałem okazję jeździć w tym sezonie, a na pewno numer 1 jeśli chodzi o brzmienie silnika. Trzeba bedzie sprawdzic, w Kwietniu troche sie sfrajerowalem z Droseduro, wolalem Triumph'em Co do service'u to ten model ma najdluzsze interwale service'owe, chyba co 20 000 km - o ile dobrze pamietam. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radwan07 Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Mam podobry problem z shiverkiem. Świeci mi się serwis i nie wiem jak to skasować . Ma ktoś może jakiś pomysł . Jestem z Lubuskiego. Od czasu do czasu zapala mi się SERVICE ale po ponownym włączeniu zapłonu jest już OK! Niewiem co grane. Żeby podpiąć do kompa to tylko Warszawa 400km, lub Berlin 250km. Wszędzie tłumaczą się że niemają oprogramowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi