tomekd Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...9abd6693c6.html :icon_eek: :icon_eek: ,ale ktos napapral,,,wez to upitol gdzie srednica wynosi 70 mm i wystartuj z tego miejsca.70 mm na przelot to bardzo duzo,byloby to "troszeczke" za glosne.Na pierwszych 15-20 cm przelotu zrob przejscie z 70 mm na docelowa srednice. Domyslam sie ze masz fabryczny kolektor wydechowy Yamahy z EXUP.W tym przypadku nie oczekuj poprawy pracy silnika poprzez zmiane tlumika,tylko inny dzwiek.Niewiele da sie polepszyc bez zmiany na pelny system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ja pierdziu od jakiegoś fantasty maszynkę kupiłeś ;-) Mam skorpiona karbon owal i powiem, że jakichś cudów tam nie ma. Przelot, kratka metalowa, materiał tłumiący i karbon... Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider666 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 :icon_eek: :icon_eek: ,ale ktos napapral,,,wez to upitol gdzie srednica wynosi 70 mm i wystartuj z tego miejsca.70 mm na przelot to bardzo duzo,byloby to "troszeczke" za glosne.Na pierwszych 15-20 cm przelotu zrob przejscie z 70 mm na docelowa srednice. Domyslam sie ze masz fabryczny kolektor wydechowy Yamahy z EXUP.W tym przypadku nie oczekuj poprawy pracy silnika poprzez zmiane tlumika,tylko inny dzwiek.Niewiele da sie polepszyc bez zmiany na pelny system. ja mysle tak zrobic : 70 zostawie tak jak jest i pozniej puszcze 60 do tłumika, i w tłumiku tez przelot 60 , wydaje mi sie ze tak bedzie najlepiej :icon_biggrin: co myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider666 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 witam postanowiłem jeszcze poruszyc ten temat, i zwrucic sie do kogos kto robił jakies tłumiki samemu, Co myślicie o takim tłumiku ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed07da433c6aff9e.html jest to oczywiscie tylko projekt, to szare to jest wata szklana , chce zrobic taki tłumik, tylko zastanawiam sie jaki by wydobył dzwięk ? Prosze o jakies sugestie, porady, wypowiedzi . :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Temat o tlumikach nad twoim pisany przez Edzia. Tam sie pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 witam postanowiłem jeszcze poruszyc ten temat, i zwrucic sie do kogos kto robił jakies tłumiki samemu, Co myślicie o takim tłumiku ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed07da433c6aff9e.html jest to oczywiscie tylko projekt, to szare to jest wata szklana , chce zrobic taki tłumik, tylko zastanawiam sie jaki by wydobył dzwięk ? Prosze o jakies sugestie, porady, wypowiedzi . :icon_biggrin: Moim zdaniem będzie cichy . Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dalton Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 jak ktos chce to moge dać namiary do gościa który wykonuje tłumiki do każdego typu moto-trzeba mu tylko dać(wysłać) stary tłumik bo on z niego bierze uchwyty, końcówke i początek. a potem odsyła ci gotowy tłumik który od razu pasuje na twoje moto-o ile stary tłumik pasował. i robi to za śmiesznie nieskie pieniądze-bodajrze 200 od sztuki. mi do zzr1100 zrobił to naprwde kolo zrobił na mnie wrażenie. tłumik ze ślicznie wypolerowanej kwasówki, prawdziwy przelot, w środku otulina itd. można sobie wybrać czy chcemy mieć głośny czy cichy itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider666 Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 witam, odswierzam temat zeby nie zaśmiecac. I mam pytanie czy mozna zrobic puche do tłumika (przelotu) z żywicy ?(takiej do produkcji łudek) koncówki oczywiscie metalowe. Czy ktos próbował tak robić ? :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi