Piotr Dudek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ten mnie zainteresował: http://www.allegro.pl/item497468041_mannes..._10_210_nm.html Miał ktoś z nim styczność? Jeszcze mam takie pytanie, jaką najlepiej by było brać długość? Bo taki 535 mm to będzie o dużo chyba za długi, żeby dokręcić tą śrubę... Dobry wybór a że długi to tylko zaleta bo możesz z większą precyzją dokręcać. Wysoka półka na potrzeby amatorskiego kręcenia ale zostanie sprawny przez wiele lat. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Okej, dziękuję za odpowiedzi :notworthy: :flesje: Teraz tylko jeszcze nasadkę i jechane :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Im klucz ma wyższe momenty maksymalne tym bardziej te małe wartości sie rozjeżdżają. Lepiej zainwestować w 2 osobne klucze jeden do małych wartości drugi do dużych. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Im klucz ma wyższe momenty maksymalne tym bardziej te małe wartości sie rozjeżdżają. Lepiej zainwestować w 2 osobne klucze jeden do małych wartości drugi do dużych. Klucz to jednak chyba pożyczę bo mi się wartości popie*doliły i tą śrubę trzeba dokręcić momentem 23 a nie 120 :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Grudnia 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ten mnie zainteresował: http://www.allegro.pl/item497468041_mannes..._10_210_nm.html Miał ktoś z nim styczność? Jeszcze mam takie pytanie, jaką najlepiej by było brać długość? Bo taki 535 mm to będzie o dużo chyba za długi, żeby dokręcić tą śrubę... Manessmann robi narzędzia w tej samej fabryce co Hazet, to jakby "brzydsza siostra" tej jednej z najlepszych marek na świecie. różnia jest taka, że na Hazeta dają gwarancję wieczystą, na Mannesmanna już nie. Ale mam sporo narzędzi i tej i tej marki, choć akurat klucza dynamometrycznego nie. Z przebiegu warsztatowego mogę tę markę polecić. A cena jest bardzo dobra, jak na precyzyjne narzędzie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Klucz to jednak chyba pożyczę bo mi się wartości popie*doliły i tą śrubę trzeba dokręcić momentem 23 a nie 120 :rolleyes: Hmm jesteś pewien ? 23 Nm to jakoś bardzo mało jak na taką nakrętkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Klucz to jednak chyba pożyczę bo mi się wartości popie*doliły i tą śrubę trzeba dokręcić momentem 23 a nie 120 :rolleyes: Dokładnie musisz dokręcić 103 Nm czyli obydwie wartości miałeś z chmurki. Klucz niestety będzie potrzebny. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Manessmann robi narzędzia w tej samej fabryce co Hazet, to jakby "brzydsza siostra" tej jednej z najlepszych marek na świecie. różnia jest taka, że na Hazeta dają gwarancję wieczystą, na Mannesmanna już nie. Ale mam sporo narzędzi i tej i tej marki, choć akurat klucza dynamometrycznego nie. Z przebiegu warsztatowego mogę tę markę polecić. A cena jest bardzo dobra, jak na precyzyjne narzędzie. pzdr Dziękuję za odpowiedź. Hmm jesteś pewien ? 23 Nm to jakoś bardzo mało jak na taką nakrętkę ... Hubcio, tak w instrukcji jest napisane... Dokładnie musisz dokręcić 103 Nm czyli obydwie wartości miałeś z chmurki. Klucz niestety będzie potrzebny. Piotrze, tak jak wyżej dosłownie jest napisane w instrukcji, że ma być momentem 23, ale w instrukcji do amortyzatora już jest właśneie wspomniana przez Ciebie wartość. Amortyzator w sumie założyłem, ale teraz jeszcze trochę zwlekam z zakupem tego klucza bo może mi się uda od kogoś wydębić. Jeśli nie to go kupię. W każdym bądź razie myślałem, ze obejdę się bez klucza. Jednak nie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 te 103Nm to jest na granicy wytrzymałości tego gwintu, możesz więc dokręcić ręcznie tak mocno jak potrafisz by jednocześnie nie zerwać gwintu- łatwo poweidzieć:) Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Sprawdź dokładnie dla której nakrętki jest wartość 23Nm ? Pod półką 23Nm a na półce 103Nm Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 te 103Nm to jest na granicy wytrzymałości tego gwintu, możesz więc dokręcić ręcznie tak mocno jak potrafisz by jednocześnie nie zerwać gwintu- łatwo poweidzieć:) Tak dokręciłem, ale bez przesady bo niczego nie byłem pewien :icon_rolleyes: Sprawdź dokładnie dla której nakrętki jest wartość 23Nm ? Pod półką 23Nm a na półce 103Nm Oddaję honor :notworthy: Pomyliłem angielskie nazwy nakrętek :rolleyes: :wink: W takim bądź razie nie pozostaje mi nic innego jak kupić klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi