imak Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Jestem w trakcie remontu skrzyni biegów i Mam problem z ustawieniem wałka stabilizatora w cbr xx są tam znaki na wałku z jednej i wydaje Mi się że z drugiej strony też .Prosze o Pomoc wał mam ustawiony na znakach pierwszy tłok u góry w martwym punkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Serwisowke sobie sciagnij tam napewno bedziesz mial. W kazdym motocyklu jaki robilem i mial walki wyrownowazajace, to tryb od walu miala znak, kropke i tryb od walka tez miala znakm kropke i obydwa znaki sie zchodzily na siebie. Ale tutaj moze byc inaczej dlatego sciagnij serwisowke i wszystkiego sie dowiesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imak Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ściągnołem nową serwisówkę bardziej czytelną i wszystko jasne Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Apropo wałków to są 3. Regulowałem i niestety jak za mocno skręcisz to jak silnik zacznie się nagrzewać będzie piszczało, wtedy luzujesz lekko wałek i jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Raczek_6 opisz to troche jasniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Raczek, o czym Ty gadasz? Jaki motocykl? Chyba mówisz o napędzie łańcuchem wałka (jednego, nie ma 3 mogą być 3 koła) i to nie w tym motocyklu. Nie kumam po co takie porady, które nic nie wnoszą. Edytowane 4 Grudnia 2008 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Chodzi o to że w CBR XX są trzy (3) wałki balansujące silnik (konkretnie 2 napędzane z wału korbowego i 1-den napędzany od wałka w skrzyni biegów), w przypadku kiedy silnik był rozbierany lub dochodzą dziwne dźwięki (lekkie pukanie na wolnych obrotach po nagrzaniu się silnika z okolicy skrzyni korbowej) należy je odpowiednio ustawić. Ustawiamy wstępnie na zgaszonym silniku następnie uruchamiamy silnik i czekamy aż nagrzeje się do normalnej temperatury pracy, w momencie gdy słychać dziwny dźwięk pracy silnika (zbliżony do zacierającego się łożyska) regulujemy wałki balansujące, wg manuala. Dokładniejszy opis jest w service manualu co i jak. (nie chce mi się go przepisywać). W razie dokładniejszych pytań odpowiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Z zaciekawieniem czytam wypowiedz Raczka_6 . Czyli producent nakazuje sluchac czy walki sie nie zacieraja i ewentualnie poluzowac panewki ? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Nie chodzi o wałki rozrządu tylko o wałki wyrównoważające silnik. Wystarczy czytać ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 wałki są trzy, a ustawia się luz międzyzębny Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi