Adam M. Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 To jest w zaleznosci od konstrukcji skrzyni, albo walec z wydrazonymi "drogami" po ktorych chodza wypustki wodzikow, albo plyta z tymi drogami wykrojonymi w niej. Powinno to byc raczej nazwane nie pamietnikiem, a sterownikiem wodzikow. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 "pamiętnik" to może nie fachowa nazwa ale potoczna w branży i zrozumiała przez mechaników motocyklowych. Oficjalnie nazywa się toto "bęben wybieraka" Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Dodam tylko że silnik Fazera jest o tyle paskudny, że trzeba co całego rozbuierać (znaczy się z głowicą i cylindrami). Dlaczego? Japońce wstawili dwie śruby łączące połówki silnika w taki sposób, że ich łby są od gówy, pob cylindrami. Masakra. Gdyby nie to, naprawa by była dużo łatwiejsza :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rossii Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Dzieki Wszystkim za odpowiedź. Ponowie pytanie bardzo zależy mi na opini czy przez posuty łańcuch mogą wykakiwać biegi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) Przecież Ci napisali, że to nie od łańcucha. Niestety musisz się przygotować na koszty. Edytowane 18 Listopada 2008 przez ptaq_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeuop Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Dzieki Wszystkim za odpowiedź. Ponowie pytanie bardzo zależy mi na opini czy przez posuty łańcuch mogą wykakiwać biegi ??? Spotkalem sie z opiniami, ze zuzyty (luzny) lancuch moze sie przyczyniac do wypadania biegow, ale w moim przypadku sie nie sprawdzilo. Mam obecnie rozebrany praktycznie caly motocykl - miedzy innymi rowniez z racji wyskakujacej dwojki. Tyle tylko, ze mi ta dwojka wyskakuje tylko przy bardzo duzych obciazeniach - tzn. dwie osoby, kilkadziesiat kg bagazu i jazda pod gore (np w Alpach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino1983 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Czy jezeli na dwojce skrzynie tylko wyje ale bieg nie wyskakuje to mozna tak jeszcze pojezdzic??? cy trzeba juz szykowac kase na naprawe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Czy jezeli na dwojce skrzynie tylko wyje ale bieg nie wyskakuje to mozna tak jeszcze pojezdzic??? cy trzeba juz szykowac kase na naprawe???Tylko wyje? Pewnie, że można jeździć, ale do serwisu. To nie jest normalny stan. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-max Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 radziłbym Ci poszukać drugiego silnika, a ten rozebrać i zostawic na części lub ew. sprzedać lub powoli samemu naprawić po uprzednim stwierdzeniu co sie posypało. Też miałem taki problem i zakup silnika za niecałe 2 tys zł rozwiązał problem z wypadającą 2ką na kolejne 180 000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi