RaY Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Wracajac dzisiaj z wypadu zaswiecila mi sie kontrolka czerwona Fi. Gdy włączalem kierunek ona sie wylaczyla.... Wie ktos co to moze byc ? Cos nie tak z wtryskiem ? Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Moze byc to trywialna sprawa zle kontaktujacych stykow w jakiejs zlaczce. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 nie wiem jak to wyglądą u Ciebie ale w VFR jest pod siedzeniem złączka którą się mostkuje zworką i wtedy kontrolka FI miga i "mówi" co jest nie teges :). Sprawdz w serwisówce jak tu jest w Twoim moto. Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Jakie moto ? (To z podpisu czy inne ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Po ilu dzwonach jest ten motocykl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Jakie moto ? (To z podpisu czy inne ?) Kawasaki ZX 636 C6F NINJA ZX-6R , 06 rok. Po ilu dzwonach jest ten motocykl? Nie wydaje mi sie zeby miala jakies wieksze przygody. Koncowka 06, od znajomego 1 wlasciciel. Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Przewód pod fotelem kierowcy po prawej stronie lekko z tyłu z konektorkiem żeńskim w osłonce siliconowej (jedyny w tym miejscu) (koloru nie pamiętam ale chyba to biały z czerwonym paskiem - zależne od modelu). Jak odczytasz kod wpisz a opisze co to jest i jak zdiagnozować. A oto prodcedura po angielsku jak odczytać kod błędu:Self-diagnosis Procedures○When a problem occurs with the DFI system and ignitionsystem, the DFI indicator light (LED) [A] goes on.NOTE○Use a fully charged battery when conductingself-diagnosis. Otherwise, the light (LED) blinksvery slowly or doesn’t blink.○Keep the self-diagnosis terminal grounded during self-diagnosis, with a auxiliary lead.•Remove the front seat (see Front Seat Removal in theFrame chapter) and pull the self-diagnosis terminal [G]. •Turn the ignition switch ON. •Connect an auxiliary lead [E] for grounding to the self-diagnosis terminal. •To enter the self-diagnosis dealer mode 1, ground [A] theself-diagnosis terminal for more than 2 seconds [C], andthen keep it grounded continuously [D].○Count the blinks of the light (LED) to read the servicecode. Keep the auxiliary lead ground until you finish readingthe service code.•To enter the self-diagnosis dealer mode 2 repeat opening and grounding [A] the lead more than five times [F]within 2 seconds [C] after the lead is first grounded, andthen keep it grounded continuously [D] for more than 2seconds.Self-diagnosis Terminal [G]○Count the blinks of the light (LED) to read the servicecode. Keep the auxiliary lead [E] ground until you finishreading the service code.NOTE○If the self-diagnosis mode is in dealer mode 1 then youneed to enter the dealer mode 2, turn off the ignitionswitch once. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam, ja miałem dzisiaj podobny przypadek jak kolega, w Bandicie rocznik 2007. Kontrolka wtrysku zapalila mi się w czasie jazdy w deszczu, a gdy wjechałem na parking podziemny, po chwili zgasła. Mam się obawiać, że coś jest nie tak, czy może to być wina wilgoci? Dzięki za odp i pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi