endzi25 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) witamposiadam MZ 250 i niedawno zepsuła mi się skrzynia biegów..wymieniłem zepsuty tryb wodzik i łożyska przy okazji i tylko została mi jedna usterka której nie mogę rozgryźć a dokładnie nie ma sprzęgła... są tam jakieś śruby chyba do regulacji ale nie mam pojęcia co z tym zrobić czy tymi śrubami regulować czy to jest coś innego jeszcze... Edytowane 5 Listopada 2008 przez endzi25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 opisz dokładnie o jakie ci śruby chodzi może wtedy ci ktoś coś doradzi. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endzi25 Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 ale pytałem sie kolesia w szkole i mi powiedział że trzeba założyć pokrywe i jest tam taka podkladka z wycięciami i tą podkladką jak sie przesuwa i sie reguluje docisk bo nie mam dociśniętego tego koła zamachowego chyba dobrze i dlatego niema sprzęgła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) Mówiłem zrobie Wam to nie... Tutaj jest schemat http://www.motocykle-mz.pl/katalogi/etz/250/4_5.html poskładac to jeszcze raz dobrze i musi działać.. jak nie ma sprzęgła to regulacja, wymiana oleju na dobry ewentualnie tarcz sprzęgłowych ale musi być wszystko na swoim miejscu. Edytowane 6 Listopada 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 (edytowane) zakłądasz lewy dekiel ( wczesniej odkręć ten mały dekielek ) potem skladasz odkrecasz te rurke co linka sie do sprzegła kończy na niej i wchodzi do silnika. Zakładasz linke i skręcasz to do kupy. Potem zakładzasz te stalową podkładke okrągłą i kręcisz nią zachaczoną o te wystające elementy w taką strone abyś widział że linka się naprężą. Naciągasz ją tak zeby luzu nie miala i przykręcasz ten dekielek żeby docisną te podkładke żeby sie nie przekręcała.Potem zprzęgło już powinno być. Aha jakby ci sie nie zgadzały otwory przy naciągniętym to przełóż na jedna i drugą strone podkładkke tą. Powinno pasowac jakoś. Te sprzęgłą są świetne !! zero usterek lekkie działanie i bardzo wytrzymale Aha a co do oleju to HIPOL ns innym mi sprzęgło ślizgało zawsze :icon_mrgreen: Edytowane 7 Listopada 2008 przez thomyk Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endzi25 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Dzięki sam już do tego deszedłem. thomyk jak byś mógł jeszcze napisać jak zrobić starter bo odbija mi tylko do połowy. Jak podniose go nogą to jest na górze. Nie mam pojęcia jak go naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Dzięki sam już do tego deszedłem. thomyk jak byś mógł jeszcze napisać jak zrobić starter bo odbija mi tylko do połowy. Jak podniose go nogą to jest na górze. Nie mam pojęcia jak go naprawić.Od strony wewnętrznej dekla masz sprężynę , którą trzeba naciągnąć.Nie jest to prosta sprawa , ja używałem do tego celu płaskiego klucza rowerowego ale może ktoś ma jakis lepszy patent :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 ja ma mleprzy, wkladamy caly walek i sprezyne na swoje miejsce, nastepnie koncowke walka mocujemy do imadla z aluminiowymi badz miedzianymi przekladkami a nastepie obracamy pokrywa i montujemy kopniak :P "Jezdze motocyklem MZ" to bardzo przydatna ksiazka Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Kolego endzi kup sobie książkę za 20 zeta i nie zaśmiecaj 4um. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 i nie bedziesz sie musial pytac kolesi w szkole bo bedziesz mial ladne rysuneczki i opisy jak co sie robi, chlopaki nauczcie sie ze jesli chcecie naprawiac sami swoje motocykle to na poczatek literatura do nich jest niezbedna, zaoszczedzicie sobie wiele problemow i kosztow... Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi