Kirek Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Kirek, a miałeś okazję kiedyś trzyamć w lewej puchę Yoshi a w drugiej Akrapa? :biggrin: :) Miałem. I wybrałem Yoshi - choć Akrap był również interesujący. Bardziej spodobał mi sie po prostu kształt TRSa :biggrin: Zastanawiałem się czy nie zmieniać wydechu w gixsie, ale postanowiłem dać spokój. Chociaż wstepnie wybrałem już Yoshi :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Akrap ma dbkillera, więc można jezdzić ciszej lub głośniej. Do mojego modelu można było wybrać albo z homologacją (dbkiller) albo bez homologacji czyli żadnego syfy uciszającego ;) :) Miałem. I wybrałem Yoshi - choć Akrap był również interesujący. Bardziej spodobał mi sie po prostu kształt TRSa :biggrin: Zastanawiałem się czy nie zmieniać wydechu w gixsie, ale postanowiłem dać spokój. Chociaż wstepnie wybrałem już Yoshi :crossy: Kwestia gustu ;) Mnie osobiście bardziej się podobają Akrapy :) A wydech musisz koniecdznie zmienić! Daj silnikowi oddychać :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 No ja u siebie tez mam Akre i najlepszy efekt jest jak moto schodzi z obrotow. Naprawde cudny dzwiek :P Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Na stockowym tłumiku cholernie brakuje mi strzałów - bez tych łupnięć życie straciło troche pikanterii :crossy: Ech ... kusi :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Na stockowym tłumiku cholernie brakuje mi strzałów - bez tych łupnięć życie straciło troche pikanterii :buttrock: Ech ... kusi :icon_mrgreen: Ja nie wiem nad czym Ty się w ogóle zastanawiasz :icon_mrgreen: :biggrin: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 R-77 nie ma dbkiller'a I tu skłamałem, bo ma, tylko nie zwróciłem uwagi jak leżała w kartonie: dbkiller. Tutaj kolektory z Yoshi: klik, a tutaj układ po założeniu na moto w trakcie zabawy z zakładaniem PC i modułu zapłonowego: klik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Mor, będziesz mierzył swojego cudnego lilipucika na hamowni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Mor, będziesz mierzył swojego cudnego lilipucika na hamowni??? Tak. Planuję zrobić do niego indywidualną mapę wtrysku na hamowni (zakładałem PCIII i Ignition Module razem z wydechem, przez to taki rozbebeszony). Tylko jeszcze nie wiem czy w Dynotech'u w Katowicach czy w PolandPosition w Piasecznie?! W sumie bliżej mam do Katowic, a pewnie jeszcze w tym roku się wybiorę... Przy okazji wyjdzie ile to da rzeczywistej mocy na kole, przy dobrych wiatrach powinno pokazać ok.168-170KM. PS. Dźwięk z tego układu naprawdę powala, dbkiller poszedł na półkę. Od 3kRPM jest co posłuchać. Edytowane 11 Listopada 2008 przez Mor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 W każdym bądź razie daj znać ile udało Ci sie z niej wykrzesać po hamowni :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 I jak już mówiłem nie moge znalesc samą carbonową końcówke Akrapovica z tych roczników.W każdym razie dzięki za rade :banghead:Pozdrawiam2 tyg temu poszły takie bez mocowań i sprężyn za 170$ , niestety przespałem ta aukcje , ale pare dni temu nabyłem carbony bez ryski za 400$, co do kompletnych układów to graves będzie najoptymalniejszy bo niewarto sie pchać w scorpiony i remusy , a te to po max 500$ chodzą :wink: Więc zacznij wertować te aukcje z wiekszą uwagą ;) aha niezapomnij o Y pipe zamiast katalizatora po 160$ są "buy now" Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 niewarto sie pchać w scorpiony i remusy , A dlaczego :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qwintus Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 ..a do gaźnika ? macie jakieś sugestie co założyć do gaznikowej suzy ?http://pl.youtube.com/watch?v=kysAAbd-VNI <<ciekawie gada ten wydech :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 ..a do gaźnika ? macie jakieś sugestie co założyć do gaznikowej suzy ?http://pl.youtube.com/watch?v=kysAAbd-VNI <<ciekawie gada ten wydech :banghead:A jeszcze ciekawiej bez DB-Killera :icon_eek: Przy schodzeniu z obrotów lubi sobie ogniem strzelić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qwintus Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) Jak zachowuje się ów wydech przy zle spalonej mieszance jaka wydostaje po mieszance w gaźniku? Kiedyś słyszałem ,że często dochodzi do samozapłonu kiedy to do wtryskowego wydechu podłączy się wtryskowy układ .. a co za tym idzie do tłumienia wyziewu -bo jak wiadomo wybuch idzie i na zew. ale i do środka. Niby rura wydechowa ..to rura , ale .. Niestety za mało wiem ,aby coś dopasować do mojej małej , ale wiem ,że musi to być coś podobnego do tego co słychać w "linku" . Może ktoś poratuje większą wiedzą lub linkiem do jakiejś mądrej strony ? ...Bóg zapłać :notworthy: :flesje: Edytowane 14 Listopada 2008 przez Qwintus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Odświeżam temat - do qwintusa - spójrz na ten link: http://forum.motocyklistow.pl/TUNING-UKLAD...GO-t106189.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi