hatsan Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Witam. Posiadam honde shadow 600. Mam problem z kierunkowskazami, nie włączają się od razu po przełączeniu, tylko po chwili. Od kupna tak było, przełącznik jest ok. Chcialbym ten problem zlikwidować, bo jazda w takim stanie nie jest najbezpieczniejsza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Za zwłokę winić należy przerywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuklex Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 tez tak mialem. najpierw dzialal jak chcial a pozniej zaczal buczec i kierunkowskazy wogole przestaly swiecic. groszowa sprawa.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hatsan Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Aha, a wiecie gdzie może się znajdować przerywacz w hondzie shadow 600? I gdzie taki kupię? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Witam.Jak nie wiesz gdzie jest, to włącz kierunek i zacznij słuchać skąd tyka w rytm mrugania sygnalizatora:) Chyba że nie tyka to z serwisówki wyczytasz gdzie jest, ale obstwiam że pod siedzeniem. Co do zakupu to w sieci kupisz albo spróbuj dopasować od innego pojazdu: może maluch:)Tak przynajmniej było w mojej Jawie, jak miałem problemy z kierunkami.Jak bym pisał głupoty to, przepraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuklex Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 takie elementy przypuszczalnie beda przy akumulatorze - ja mam go z boku wiec sprawa jest prosta ale gdzie bedzie w hondzie, nie wiem :/ opcja ze sluchaniem tykania tez jest dobra, bo jesli tyka to szybko znajdziesz przerywaczpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Jeśli nie dostaniesz oryginalnego to może akurat nie maluch ale od VW któregokolwiek bardzo łatwo zaadoptujesz lub poprostu będzie pasował.Faktycznie na słuch będzie najprościej. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 pozwole sobie przy okazji tematu zapytac; jak, nie wymieniajac przerywacza, zwiekszyc czestotliwosc mrugania kierunkow? przerywacz tj butelkowy, z trzema wtykami, tyle ze maluchowski...:cool: pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 nie ma mozliwosci regulacji przerywacza tego typu co Ty masz, aczkolwiek istnieje mozliwosc czestszego migania kierunku musisz znalezc odpowiedni przerywacz.Oczywiscie moge sie mylic, ale nie sadze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 pozwole sobie przy okazji tematu zapytac; jak, nie wymieniajac przerywacza, zwiekszyc czestotliwosc mrugania kierunkow? przerywacz tj butelkowy, z trzema wtykami, tyle ze maluchowski...:clap:pzdr:)Poza wymianą żarówek na słabsze co jest oczywiście skrajnie dennym pomysłem :icon_idea: nic nie zrobisz. W elektronicznym było by to prostsze a tutaj pole manewru masz żadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Poza wymianą żarówek na słabsze co jest oczywiście skrajnie dennym pomysłem :icon_razz: nic nie zrobisz. W elektronicznym było by to prostsze a tutaj pole manewru masz żadneWcale nie taki denny - np w instalacji 6V znacznie lepiej sprawowały mi się żarówki 15W. Szybciej się zapalały i jaśniej świeciły :lapad: Magneto nie próbuj go rozbierać i przerabiać, bo już nie będzie działał dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) pozwole sobie przy okazji tematu zapytac; jak, nie wymieniajac przerywacza, zwiekszyc czestotliwosc mrugania kierunkow? przerywacz tj butelkowy, z trzema wtykami, tyle ze maluchowski...:banghead:pzdr:)Powiedz najpierw dlaczego chcesz aby szybciej mrugały i napisz ile razy na minutę mrugają.Kolega Brys ma rację, że jak ruszysz maluchowski przerywacz to tak jak byś go wyrzucił.Jeśli zaadoptujesz w to samo miejsce inny (czyt. nowszy) przerywacz to może się zniknąć Twój problem ponieważ nowsze są lepiej rozwiązane.W VW jest przerywacz który powinien pasować do twojej kostki po maluchowskim. http://www.allegro.pl/item461540248_przery..._audi_nowy.htmlhttp://www.allegro.pl/item461840718_przery...duzy_wybor.html gdzie :31 masa49 plus zasilania49a na przełacznik kierunkoskazów Częstym problemem z częstotliwością mrugania są zaśniedziałe łączenia przewodów, czyli wszystkie wtyczki i kostki między przerywaczem a żarówkami. Edytowane 1 Listopada 2008 przez monter75 Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Mam taki przerywacz w simsonie. Sprawuje się doskonale. Można mieć małym kosztem dobre kierunkowskazy. Ja taki przerywacz kupiłem za darmo na szrocie wiec i ty pewnie będziesz mógł :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 na minute to moze z 15 razy mrugnie i to wszystko. po prostu taka jazda jest niebezpieczna i wole zeby mrugal za szybko niz za wolno. mam jeszcze motocyklowy przerywacz z louisa, moze to podpasuje. co do maluchowskiego to zastanawialem sie po prostu czy moze wlaczenie w obwod jakiegos kondensatora by nie zmienilo czestotliwosci, no ale okazuje sie ze nie. dzieki za odpowiedzi, postaram sie cos wykombinowac;) pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 hatsan przerywacz znajduje się pod siedzeniem przed pompą paliwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi