Sloniu Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Zanabyłem drugi wał z powodu uszkodzenia poprzedniego, do niego nowiuśkie wzmacniane łożyska fagi z koszykiem teflonowym i luzem c4. Łożyska przed wsadzeniem na wał i do karteru delikatnie grzałem palnikiem - w karter weszło z oporem, na wał cyk i wskoczyło. Wziąłem do łapska i jak nie patrze - lata jak skurczybyk.. znaczy z 0.5 mm na boki ma luzu na czopie i środek obraca się swobodnie po wale... zdjąłem i wybiłem z karteru, zamieniłem to luźne na te z karteru i co ? i też lata . Nie wiem teraz czy to wina wału, czy łożysk które podgrzewałem - być może przegrzałem. Kleić, smarknąć spawarą czy może ktoś ma jakiś inny patent? Mogę użyć ponownie tych łożysk, czy raczej sobie darować i kupić nowe ale gorsze - kasa :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 jak nie przegrzałeś pierscieni(nie przebarwiły sie) to mozesz ich uzywac... wklej je na czop i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Jak ten wał kręci się max. 6-10tys. obr/min to daj go do tokarza. Mnie podobna sprawa przy mz kosztowała 3 piwa. Oczywiście załatwiona pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Spoko. Trzeba duuużo temperatury żeby przegrzać stop łożyskowy. :lapad: Masz po prostu wyślizgany czop wału. Najlepsza byłaby powłoka galwaniczna na ten czop, 0,5mm da radę spoko nałożyć i łożysko nie będzie się ślizgać.pzdr. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Powłoka galwaniczna raczej nie szybciej napawanie. A w jego przypadku najlepszy bedzie klej i chłopakowi nie róbcie wody z mózgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Najszybszy i najtańszy środek to klej do wklejania łożysk - tak, jest coś takiego. Ja kiedyś użyłem LOCTITE i do dzisiaj trzyma. Przy doborze kleju trzeba tylko ustalić jaki jest luz i jaka ma być temperatura max lelmentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 dzięki za wszystkie odpowiedzi :) ile najmniejsza tubka kleju może kosztować? czym sie kierować przy wyborze? wał kręci 12-13 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 no ja ostatnio płaciłem 45zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi